• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşunda bit sorunu ve kanat çırpma

HakanG

Paylaşımcı
Merhabalar arkadaşlar. Burada yeniyim eğer konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın :) Sizleri Pamuk ile tanıştırayım. Yaklaşık 6 aydır ailemizin bir parçası ve tahminimce 3-4 aylık (bu konuda yanılmış olabilirim fotoğrafından anlayabilen varsa yazarsa sevinirim) iken komşumuzdan aldık. Maşallah çok canlı ve konuşkandır kendisi ☺ Bazen kanatlarını aşağıda videodaki gibi yapıyor sebebi sizce ne ? Son 2 günde kuş yemi, daldarı, maydanoz çöpü ve salatalık verdik. Kuş yeminin içinde ayrıca kanarya yemiydi galiba tam hatırlamıyorum , bir yem çeşidi daha var. Kuş ürünleri satan bir dükkan önermişti ishale iyi geliyor diye. Son olarak videolardaki davranışlarının sebeplerini öğrenebilir miyim. Kendi bildiğim kadarıyla 1. video da sevgisini gösteriyor, 2.video da ise kuş doğası gereği tüylerini kaşıyor.
1. Video : 1
2. Video : 2
3. Video : 3

Son düzenleme:

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
ailemize hoşgeldiniz videonuzu streamable ssitesine yükleyin lütfen

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Bence 6aylıktan büyük bir kuş bit sorunu varsa kafesi temizleyip kuşunuza ense damlası yapmanız lazım

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
evet izlemek için

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Bence kafesi temizleyip vilmectin ense damlası yapmanız lazım arada banyoda iyi gelecektir, plastik tünegi çıkartın

HakanG

Paylaşımcı
Kafes düzeni ise bu şekilde. 1 adet hazır ahşap, 1 adet doğal ağaç dalı, 2 plastik tüneği ile merdiveni var.

HakanG

Paylaşımcı
Bence kafesi temizleyip vilmectin ense damlası yapmanız lazım arada banyoda iyi gelecektir, plastik tünegi çıkartın
Altındaki kağıdı maksimum iki güne bir temizliyorum. Ayrıca tahmini haftada bir tüm eşyalarını elma sirkeli su ile yıkıyorum.
Banyo konusunda ise kendisi pek hevesli olmadığı için haftada bir spreyleme yönetemiyle Pamuğumu yıkıyorum :giggle:
Bit için de ekteki spreyi haftada bir kafesin köşelerine ve tüneklerine uyguluyorum. Bir kere Pamuğumun kanat altlarına uyguladım ancak sonrasında pişman oldum çok kötü kokuyor çünkü.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Altındaki kağıdı maksimum iki güne bir temizliyorum. Ayrıca tahmini haftada bir tüm eşyalarını elma sirkeli su ile yıkıyorum.
Banyo konusunda ise kendisi pek hevesli olmadığı için haftada bir spreyleme yönetemiyle Pamuğumu yıkıyorum :giggle:
Bit için de ekteki spreyi haftada bir kafesin köşelerine ve tüneklerine uyguluyorum. Bir kere Pamuğumun kanat altlarına uyguladım ancak sonrasında pişman oldum çok kötü kokuyor çünkü.
spreye karşıyım solunum sıkıntısı yapar güzel temizlik ve ense damlası yeterli

HakanG

Paylaşımcı
Peki bit var diye kesin diyebilir miiyiz ? Çünkü görünürde ben hiç bir şey göremedim. Bir de bu vilmectin ilacını alabileceğim bir güvenli site var mı belli başlı e-ticaret sitelerinde bulamadım.

Üst Alt