• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşuna yer fıstığı verilir mi?

Fıstıkkuşum

Aktif Üye
Muhabbet kuşum ben yerken benimle birlikte fıstık yemek istiyor(yer fıstığı)bende internetten zararlı mı değil mi diye doğru,net bir bilgi bulamadım buraya sorayım dedim kuşuma yer fıstığı verebilirmiyim,zararı var mı?

zezeynep

Paylaşımcı
Tuzsuz ise bence bir problem olmaz 🥰 bildiğim kadarıyla bazı vitaminlere de sahip🙏 yine de çok fazla kaçırmasın her şeyin fazlası zarar 🤣

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sizin yediğiniz muhtemelen kavrulmuş ve tuzludur. Vermemeniz uygun olur. Saf haliye kavrulmamış fıstık yiyebilir.

ardoztrrk

Müdavim
Kıdemli Üye
Çiğ ve kabuklarından tamamen arınmış kuruyemişleri güvenle ama “aşırıya kaçmadan!” yedirebilirsiniz. Fıstık yüksek yağ oranına sahiptir muhabbet kuşu gibi türlere tadımlık olarak sayılabilecek miktarda verilmesi daha makuldur.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Tuzsuz kabuklu fıstığı ayıklayıp çok çok az veriyordum ben abla, sorun olursa vermeyeyim :)
Az ver ablacım, tuzsuz sıkıntı olmaz ama yağlı, fakat aktif kuşlar, oğluşun gibi kafeste durmadıkları için yağ tutmaz, yağı enerjide harcar, uçarken efor sarfeder ve yağı yakar🥰👍

mortsvivants

Eski Forumcu
Az ver ablacım, tuzsuz sıkıntı olmaz ama yağlı, fakat aktif kuşlar, oğluşun gibi kafeste durmadıkları için yağ tutmaz, yağı enerjide harcar, uçarken efor sarfeder ve yağı yakar🥰👍
Evet epey sevdiğini farkettim ama korkudan çok az veriyordum abla, tadı damağında kalıyordu minikomun :)

mortsvivants

Eski Forumcu
Gerçekten öyle Rabbim sağlık versin minicikler, pıtır pıtırlar💓🤲kalpleri sevgi dolu😊🤲saf sevgi ve karşılıksız💓😊🤲
Bilimsel bir gerçek var mı bilmiyorum ancak psikolojik olarak tedavi ettikleri gerçekten aşikâr abla. 7 ay olmadı henüz odama eşlik edeli ancak anlatamadığım, kötü hissettiğim, içsel sorunlarımla boğuştuğum çoğu zaman sadece suratına bakınca dâhi yüzümü güldürüyor o saf ve komik bakışıyla. Farketmeden de olsa beni iyileştiriyor bu saftirik, iyi ki varlar 🙂

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bilimsel bir gerçek var mı bilmiyorum ancak psikolojik olarak tedavi ettikleri gerçekten aşikâr abla. 7 ay olmadı henüz odama eşlik edeli ancak anlatamadığım, kötü hissettiğim, içsel sorunlarımla boğuştuğum çoğu zaman sadece suratına bakınca dâhi yüzümü güldürüyor o saf ve komik bakışıyla. Farketmeden de olsa beni iyileştiriyor bu saftirik, iyi ki varlar 🙂
Bugün Gofret yanımda yaklaşık 5 cm var aramızda yüzüme bakıyordu, kurban olduğum nooldu dedim🥰 dondu kaldı beni inceliyor üfledim kendine geldi, boynumun altına girdi kaşı yatışı yaptı, herşeyi anlıyorlar🥰🤲

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Gerçekten iyi geliyorlar sevgi dolular, burçak diyişine kurban olurum ikisinin de 😍 Çikoyla kavga etmek de güzel o ayrı 🤣

Üst Alt