• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Muhabbet kuşuna yasak olan şeyler öğretilebilir mi?

mxd

Yeni Üye
Kemirecek bir şeyler verin. Benimki mousepadi kemirmeye başlayinca ona renksiz koli parçası verdim onu kemiriyor şimdi.
Henüz odaya ve elime alışmadılar yeni sahiplendim zamana ihtiyaçları var sonrasında yapabilirim

mxd

Yeni Üye
Benim kuşumda ilk zamanlar oralara gidiyordu. Yüksek diye güvende hissediyordu. Youtube da eğitimlerde gördüm bende abartmadan "şşş" diyerek ve ufak bir el bezini sallayarak uçmasını sağlıyordum. zamanla oraya gitmemesi gerektiğini anladı, şu an hiç gitmiyor ve genelde kafes dışında takılıyor biz evdeyken. ona göz hizamızda park alanı vs sağladık. Kemirme, oyun vs ihtiyacını o alanda gideriyor kafes dışında...
Önceki kuşuma ben de sizin gibi öğretmiştim bunlar da öğrenir herhalde bir de odayı keşfetseler tamamen orayı bile unuturlar da zamanla olur diye düşünüyorum. Bir çift olarak aldığım için biri ne yaparsa onu yapıyor. 😅 Mesela korkmayan kuşu severken korkan kuş kaçınca diğeri de tehlike mi var diye peşinden kaçıyor. :)

Üst Alt