• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumuzun neyi var?

myk

Yeni Üye
Merhaba, 2 yaşında bir muhabbet kuşumuz var. Gün içerisinde çok hareketli sürekli oyun oynayan kafesine sadece yemek yemek, su içmek ve uyumak için giren bir erkek kuş. Bir gün biraz durgun olduğunu gözlemledik ama emin olamadık hala oyunlar oynuyor konuşuyordu. Sonraki gün oynamayı ve konuşmayı kesti.

Tüyleri kabarık duruyor
Çoğu zaman uyku halinde
Yemek yemeye gidiyor yemeden ger dönüyor

Bunları tespit edince veterinere getirdik. Veteriner bir parazit damlattı ensesine. Birde antibiyotik verdi bize.
3. Gün ama bir iyileşme yok, bazen katı bazen sulu dışkı yapıyor. Çoğu zaman sadece sıvı şeklinde çıkarttığıda oluyor.
Kuşun ceyranda kalmadığına eminiz. Biz evi havalandıracak olsak bile kuşu başka bir odaya kapatır kapının altına bile birşey sereriz. Evin derecesi 23 - 24.2 aralığında sürekli. Neyi olduğunu anlamadım. Kaynamış ve soğumuş pirinç suyu veriyorum, antibiyotiğini veriyorum. Kendisi gidip yemediği için ben her saat elimle kuş yemi ve kırmızı dal darı yediriyorum. Elimizle önüne getirince yiyor. Tarttığımızda 39gr geliyor zaten 39 gelirdi kilo kaybı yok. Kafesin tabanına sıcak su torbası koyuyoruz sıcak tutsun kafesini diye, kafeside bir örtü ile sarmış durumdayız sadece önü açık. Şuan yattığı yerde 2-3 dakikada bir sıvı çıkartıyor.

Bu konuda bir fikri olan varmı ?

Şuan dışkısı aşağıdaki gibi.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Kuşun tünekte videosunu da ekleyebilir misiniz?

Cereyanda kalmadıysa yediği şeyler etkilemiş olabilir. Neler yedi bu süreçte?
Tüyleri kabarık ve uyku halinde olması hasta olduğunu gösterir. Kuyrukta sekme var mı?

MUGUET

Yeni Üye
Merhaba . Antibiyotik hangisini kullanıyorsunuz ? Bu süre zarfında ayrıca pirinç suyu vermeniz antibiyotiğin işe yaramasını geciktirebilir.
Belkide antibiyotik hiç işe bile yaramayabilir iyileştirme yönünden.

myk

Yeni Üye
Son düzenleme:

myk

Yeni Üye
Merhaba . Antibiyotik hangisini kullanıyorsunuz ? Bu süre zarfında ayrıca pirinç suyu vermeniz antibiyotiğin işe yaramasını geciktirebilir.
Belkide antibiyotik hiç işe bile yaramayabilir iyileştirme yönünden.
Levadoks kullanıyoruz, sizce antibiyotik kullanmayalım mı?

myk

Yeni Üye
Bu arada kuşun ishal sorunuda yoktu. Bu halsizliklerinden dolayı ona verdiğimiz vitamin yapmış olabilir. Dün multivitamin verdik bu ishal yapıyor genelde.

MUGUET

Yeni Üye
Bu arada kuşun ishal sorunuda yoktu. Bu halsizliklerinden dolayı ona verdiğimiz vitamin yapmış olabilir. Dün multivitamin verdik bu ishal yapıyor genelde.
Peki veteriner parazit damlasını ve antibiyotiği neye dayanarak verdi ?
Kaç gün kullanın dedi ?

myk

Yeni Üye
Peki veteriner parazit damlasını ve antibiyotiği neye dayanarak verdi ?
Kaç gün kullanın dedi ?
Paraziti damlattı dediki parazitler kanını emiyor ve onu halsiz düşürüyor olabilir. Bizede verdi 4 gün sonra tekrar ensesine damlatın ve bundan bir gün sonrada kuşu elinizle yıkayın dedi. Ama şuan hastamı neyi var bilmediğimiz için yıkama konusundan çekiniyorum.

Antibiyotiğide 5 gün kullanın dedi.

MUGUET

Yeni Üye
Paraziti damlattı dediki parazitler kanını emiyor ve onu halsiz düşürüyor olabilir. Bizede verdi 4 gün sonra tekrar ensesine damlatın ve bundan bir gün sonrada kuşu elinizle yıkayın dedi. Ama şuan hastamı neyi var bilmediğimiz için yıkama konusundan çekiniyorum.

Parazit varmıydı peki ? Gördünüz mü ?
4 gün sonra tekrar ensesine damla uygulaması ve kuşu yıkama fikri beni ürküttü açıkçası.

myk

Yeni Üye
Parazit varmıydı peki ? Gördünüz mü ?
4 gün sonra tekrar ensesine damla uygulaması ve kuşu yıkama fikri beni ürküttü açıkçası.
Biz gözle birşey görmedik. Parazit olabilir diye düşündüğü için parazit uygulaması yaptı. Henüz ikinci gündeyiz iki gündür kuş bu halde.

myk

Yeni Üye
Merhaba. Kuşun tünekte videosunu da ekleyebilir misiniz?

Cereyanda kalmadıysa yediği şeyler etkilemiş olabilir. Neler yedi bu süreçte?
Tüyleri kabarık ve uyku halinde olması hasta olduğunu gösterir. Kuyrukta sekme var mı?
Videoları inceleyebildinizmi acaba?

MUGUET

Yeni Üye
@Şehmus BAKIR Hocam müsait olduğunuzda bu konu ile ilgili yardımcı olabilirmisiniz ? Veterinerin varsayımları ile kuşa antibiyotik ve ense damlasının ortada birşey yokken uygulanıp 4 gün sonra tekrarlanması ve kuşun yıkanması gerektiği söylenmesi fikri beni tedirgin etti.

• Like
Tepkiler: myk

myk

Yeni Üye
@Şehmus BAKIR Hocam müsait olduğunuzda bu konu ile ilgili yardımcı olabilirmisiniz ? Veterinerin varsayımları ile kuşa antibiyotik ve ense damlasının ortada birşey yokken uygulanıp 4 gün sonra tekrarlanması ve kuşun yıkanması gerektiği söylenmesi fikri beni tedirgin etti.
Kuşa dokunmadılar bu arada ben tuttum karnını steteskop ile dinlediler, çevirdim ensesine o damlayı damlattı sonra yerine koydum okadar.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici

4 gün sonra değil. 15 gün sonra tekrar yapabilirsiniz ama dış parazitle alakalı bir şey yok sanki. Videoda tam görünmüyor ama tüy dökümünde mi acaba?
Kuşlar tüy dökerken ağrıları olduğu için halsiz ve uyku modunda olabilir.

Vitamin olarak ne kullanıyorsunuz? Antibiyotiği 5 gün kullanın sonrasında 3 gün probiyotik sonrasa multivitamin kullanın.Yine de Şehmus abi de görünce daha net bilgi verir size.

myk

Yeni Üye
Videoda tam görünmüyor ama tüy dökümünde mi acaba?
Kuşlar tüy dökerken ağrıları olduğu için halsiz ve uyku modunda olabilir.

Vitamin olarak ne kullanıyorsunuz? Antibiyotiği 5 gün kullanın sonrasında 3 gün probiyotik sonrasa multivitamin kullanın.Yine de Şehmus abi de görünce daha net bilgi verir size.
Evet tüy dökümündeydi tüy dökme aşaması bitti ancak patlamamış tüy tüpleri var.
Apimix Maxi-Vit kullandık.

Birde bugün fark ettiğim bazı detaylar var.
- Kuş tülerini kabartıp silkelenme hareketini sık sık yapardı ancak şuan tüylerini kabartıyo silkelenemeden tüylerini normale döndürüyor.
- Kanadının üstünden kafasını arkaya getirerek kuyruğundaki tüyleri düzeltme hareketi vardı, şuan bunu yapamıyor. Kuyruk tüylerini kabartıyor ancak kafasını oraya getirmeden vazgeçiyor.
- Kafasını arkasına koyarak uyuma şekli vardı. Şuan aşağıdaki görseldeki gibi kafasını arkaya atamıyor bu şekilde uyuyor.
Yardım ve destekleriniz benim için çok önemli. @Şehmus BAKIR
Ekli dosyayı görüntüle 43051

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Tüy döneminde olduğu için olabilir öyleyse. Ağrısı ol

Vitamin olarak gerwit, probiyotik olarak entrobac, b vitamini olarak bt amin forte öneririm. Tüy zamanlarında b vitaminini haftada iki defa verebilirsiniz. Bir tatlı kaşığı yulafta verebilirsiniz haftalık.

Tüylerini kabartmamış görünüyor. Ciddi bir hastalığı olsaydı daha çok belli ederdi kendini diye düşünüyorum ama yine de diğer tecrübeli arkadaşlarımızda görünce yazar.
Antibiyotiği 2 gün daha verip bırakın.

• Like
Tepkiler: myk

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşta solunum var levadoksu 5 güne tamamlayın. İlacı klorsuz suya koymaya dikkat edin. İlaçtan sonra probiyotik kullanın eğer kuşun hastalığı geçmezse yazın tekrar ilaç tavsiyesinde bulunalım. Birde kuşunuz aç elle besleme yapınız.

myk

Yeni Üye
Kuşta solunum var levadoksu 5 güne tamamlayın. İlacı klorsuz suya koymaya dikkat edin. İlaçtan sonra probiyotik kullanın eğer kuşun hastalığı geçmezse yazın tekrar ilaç tavsiyesinde bulunalım. Birde kuşunuz aç elle besleme yapınız.
Evet kendi başına gidip yemiyor elimizle gagasına yemi veya dal darıyı getiriyoruz o şekilde her saat yediriyoruz. Kuşta solunum var ne demek oluyor rahatsızlığı nedir sizce?

Üst Alt