• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşumuz Sizce İyileşecek Mi?

bestiekuşko

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma İshal halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
15 Ocak 2024
Merhabalar, geçen Cuma kardeşimle avmde gezerken bir petshopta tesadüfen ayağı aksayan bir muhabbet kuşu gördük. Onu o halde bırakmaya kıyamadığımız için kuşu almak istedik, dükkan sahibi de para almadan verdi. Ayağının doğuştan öyle olduğunu yapacak bir şey olmadığın söyledi. Ben yine de eve gitmeden önce bir veterinere daha götürdüm çünkü evde 2 kuşum daha var, bit spreyi vs sıkıp muayene etti, bir şeyi yok dedi. Ama 2 gün sonra bir baktım ki kuş ne hareket ediyor ne yemek yiyor, sürekli uyuyor. Kusma ve ishali de vardı. Yaşadığım yerde kanatlıdan anlayan veteriner olmadığı için İzmire bir veterinere gittim apar topar. ağırlığı 41 gr. Meğer ayağı da kırıkmış yanlış kaynamış onu da alçıya aldılar. Mide bulantısına iyi gelmesi için nane çayı içirip sondajla besleme yaptılar. garanti olsun diye 3 gün burada kalsın, %50 şansı var dediler. 2 gündür orda şimdi biraz daha iyiymiş en azından kendi kendine dal darısını yiyor. Sizce daha iyi olur mu yoksa geç mi kaldım? veterinerin attığı son video bu şekilde: https://www.reddit.com/r/budgies/comments/198rcdh

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhabalar öncelikle ailemize hoşgeldiniz☺
Ayrıca yardıma muhtaç bir cana dokunup ona yuva açtığınız için teşekkür ederim 🙏 Hâlâ böyle insanların varoluşu beni ziyadesiyle mutlu ediyor 😊 videoyu ben açamadım mümkünse streamable com dan yüklermisiniz👍
Durumu ile ilgili gerekli müdahale yapılmış olduğunu düşünüyorum ve yaşaması yüzde 50 sebebi ne için? Teşhis ne koyuldu? Röntgen ve dışkı analizi yapıldı mı?

bestiekuşko

Yeni Üye
WhatsApp Video 2024-01-17 at 15.32.43 ilk defa kullanıyorum umarım becerebilmişimdir. Veterinere o kadar panik halde gittim ki tam teşhisi sormak aklıma bile gelmedi ama oraya vardığımızda resmen ölmek üzereydi diyebilirim çünkü kesinlikle tepki bile vermiyordu sürekli gözleri kapalıydı tam anlamıyla zor yetiştirdim. gider gitmez veteriner kendisi besleme yaptı zaten çünkü o gün boyunca hiçbir şey yememişti. kusması da gece 5'te başlamıştı zaten onun kusma tıkırtılarına uyandım yani baya bi aç kaldı diyebilirim. gün içinde veterinere gidene kadar da yediklerini kustu. Tahminimce zaten ben onu aldığımda da hastaydı, eve getirdiğimden beri ishal durumu vardı çünkü. Ayrıca güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim. Bu arada ayağı için röntgen çekilmedi elle muayene edildi. Dışkısına da baktı zaten 2 gündür veterinerde. bugün daha canlı böyle giderse yarın gelip alabilirsin dedi.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
WhatsApp Video 2024-01-17 at 15.32.43 ilk defa kullanıyorum umarım becerebilmişimdir. Veterinere o kadar panik halde gittim ki tam teşhisi sormak aklıma bile gelmedi ama oraya vardığımızda resmen ölmek üzereydi diyebilirim çünkü kesinlikle tepki bile vermiyordu sürekli gözleri kapalıydı tam anlamıyla zor yetiştirdim. gider gitmez veteriner kendisi besleme yaptı zaten çünkü o gün boyunca hiçbir şey yememişti. kusması da gece 5'te başlamıştı zaten onun kusma tıkırtılarına uyandım yani baya bi aç kaldı diyebilirim. gün içinde veterinere gidene kadar da yediklerini kustu. Tahminimce zaten ben onu aldığımda da hastaydı, eve getirdiğimden beri ishal durumu vardı çünkü. Ayrıca güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim. Bu arada ayağı için röntgen çekilmedi elle muayene edildi. Dışkısına da baktı zaten 2 gündür veterinerde. bugün daha canlı böyle giderse yarın gelip alabilirsin dedi.
Bu iyi bir haber inşallah daha iyi olacaktır 🙏 çocuğu aldığınızda fotoğraf ve video bekliyoruz dualarımız onunla olacak 🤲 birde kilosu 41 ise bu iyi👍

bestiekuşko

Yeni Üye
İnşallah yarın gidip alır ve sizlerle güzel haberleri paylaşırım ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim gerçekten. Aynen gittiğimizde kilosu 41 gramdı baya bir aç olmasına rağmen umarım daha da toparlamıştır güncel fotoğrafı bu şekilde WhatsApp Image 2024-01-17 at 13.47.15 (1).jpeg

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Duyarlılığınız gerçekten örnek alınmalı. İlaveten onu tekrar hayata tutundurmak için gösterdiğiniz çaba da aynı şekilde. Umarım herkeste aynı duyarlılık oluşur. Temennim bu forum için değil, buradakiler zaten o duyarlılıktalar.

Umarım çabalarınız karşılığını görür ve bu can sizin himayenizde yaşamına sağlıklı bir şekilde devam eder.
Bir ara evinizdeki diğer 2 kuşu da görmek isteriz ( kafes resimleri ile beraber )

Dualarımız sizinle...

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
oy oy oyyyy maşallah, çok güzeller. iyi baktığınız tüy parlaklıklarında belli. AMA

Öncelikle kafesiniz muhabbet kuşu için uygun değil. Değiştirmenizde ciddi fayda var. 60'lık üretim kafesini yada 55'lik Seba kafesi öneririm.

bestiekuşko

Yeni Üye
oy oy oyyyy maşallah, çok güzeller. iyi baktığınız tüy parlaklıklarında belli. AMA

Öncelikle kafesiniz muhabbet kuşu için uygun değil. Değiştirmenizde ciddi fayda var. 60'lık üretim kafesini yada 55'lik Seba kafesi öneririm.
evet ben de bu şekilde yuvarlak kafeslerin muhabbet kuşlarına uygun olmadığını tesadüfen çok yeni öğrendim, ben nasılsa büyük ve içinde uçabiliyorlar diye sorun olmayacağını düşünmüştüm ama öyle değilmiş. Hatta çoğu ülkede yasakmış bile. Ben şu şekilde bir kafes almayı planlıyordum, sizce uygun mu bu da?

Ekli dosyalar

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
evet ben de bu şekilde yuvarlak kafeslerin muhabbet kuşlarına uygun olmadığını tesadüfen çok yeni öğrendim, ben nasılsa büyük ve içinde uçabiliyorlar diye sorun olmayacağını düşünmüştüm ama öyle değilmiş. Hatta çoğu ülkede yasakmış bile. Ben şu şekilde bir kafes almayı planlıyordum, sizce uygun mu bu da?
Dikine kafesten ziyade enine uzun kafesler muhabbet kuşları için daha iyidir. Daha rahat hareket ederler ve en azından tünekten tüneğe uçması bile yağlanmasını önleyip sağlıklı kalmalarını sağlar.

bestiekuşko

Yeni Üye
Dikine kafesten ziyade enine uzun kafesler muhabbet kuşları için daha iyidir. Daha rahat hareket ederler ve en azından tünekten tüneğe uçması bile yağlanmasını önleyip sağlıklı kalmalarını sağlar.
Bir yerde de yüksekliği çok oldukça daha güvende hissettiklerini okudum sizce de öyle mi? eğer doğruysa ben en iyisi hem dikine hem enine uzun kafes bakmaya başlayayım :D Gerçi günün çoğunluğunda dışardalar istedikleri gibi girip çıkıyorlar ama olsun yine de kafesleri de çok önemli. sizin tavsiyeleriniz de oldukça değerli vakit ayırdığınız için de ayrıca teşekkür ederim.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Bir yerde de yüksekliği çok oldukça daha güvende hissettiklerini okudum sizce de öyle mi? eğer doğruysa ben en iyisi hem dikine hem enine uzun kafes bakmaya başlayayım :D Gerçi günün çoğunluğunda dışardalar istedikleri gibi girip çıkıyorlar ama olsun yine de kafesleri de çok önemli. sizin tavsiyeleriniz de oldukça değerli vakit ayırdığınız için de ayrıca teşekkür ederim.
Evet haklısınız, yaşam alanları ne kadar geniş olursa o kadar iyi ve mutlu olurlar ama yine de eni boyundan daha uzun olması iyidir.
Değerli vaktimiz siz değerli ve duyarlı hobidaşlara feda olsun. Hepimiz aynı amaç için buradayız.

bestiekuşko

Yeni Üye
Evet haklısınız, yaşam alanları ne kadar geniş olursa o kadar iyi ve mutlu olurlar ama yine de eni boyundan daha uzun olması iyidir.
Değerli vaktimiz siz değerli ve duyarlı hobidaşlara feda olsun. Hepimiz aynı amaç için buradayız.
Tekrardan teşekkür ederim en yakın zamanda tavsiye ettiğiniz kafesleri edineceğim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Maşallah SüphanAllah Rabbim nazarlardan korusun saklasın beklesin minnoşu,
Emeğine yüreğine sağlık😊🥹
İyiler hep olsun, mutlaka olsun🥹😊
Bizim iyiliğe, iyi insanlara çok ihtiyacımız var🥰🤲
Çok iyi olacak inanıyorum 😊🥰🤲
Dualarım küçücük yüreği ile dolsun, çabucak iyileşsin😊🥰🤲
İyi ki varsınız Allah razı olsun 🥰🤲

Üst Alt