• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet Kuşumuz Hasta

pittard

Yeni Üye
Merhaba,

Muhabbet kuşumuz 5 yaşında. 5 yıldır tek başına ama çok hareketli, konuşkan, sosyal bir kuş. 4,5 yıldır Vitacraft ile besleniyordu. Bir gün günlerce çok az yem yemeye başlayınca Versele-laga aldık. 6 aydır Versele-Laga ile besleniyor. Bunlar dışında yem vermiyorum. Arada yeşillik ve nadiren ekmek yer. Daha önce hiç sindirim sorunu olmadığından kuş kumu almamıştım. Veteriner tavsiyesi ile kuş kumunu 2 haftadır kullanıyoruz. Kalamar kemiği de bugüne kadar her zaman kafesinde vardı.

Son 6 aydır bizim de düzenimiz sürekli değiştiğinden kendisi biraz huzursuz. 20 gün önce hayatında ilk kez gördüğü dal darıdan korkup şoka girdi. Saatlerce ölü gibi uyudu. Konuştuk, çok yakından ilgilendik kendine geldi yavaşça, ancak şu anda 20 gündür bir rahatsızlığı var.

20 gün önce ilk şikayetlerimiz salyalı hapşırma(sağlıklıyken de arada oluyordu), halsizlik, kabarık tüy şeklindeydi. 10 gün önce bir veterinere gittik 4 gün günde 2-3 damla %5 baytril kullandık. Ardından 1 gün karamürverli(sambucus nigra) bir vitamin. 5-6 gün önce konuşurken ve öterken sesi kısıldı. Çok ince çıkmaya başladı. Şu anda sesi çıkmıyor. günde 1-2 kere 10-15 dakika eski neşesini buluyor, ıslık çalıp dans ediyor ama sonra tekrar uykuya geçiyor.

Toparlandı derken 6. günün sabahında kafesin zemininde bulduk. Parmağıma aldım, kusma hareketi yaparken hapşırdı ve etrafa yemler saçıldı. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Tekrar veterinere gittik 4 gün probiyotik kullandık. Sonrasında 1 gün amino asitli vitamin(Acerola) kullandık. İyi gibiydi ancak bugün yeniden çok halsiz, hareketsiz. Dışkısı cıvık, Uykusu çok derin ve tüyleri hep kabarık.

Kursak mantarı değil sanırım çünkü göğsünün şişliği artık yok. Ağzında peynrimsi tabaka yok. Gagasının etrafı normal. Az önce yine hapşırırken yem saçtı etrafa. Tüm gün zaman zaman dal darı ve yem yedi. Tüm halsizliğine rağmen sadece ekmek gördüğünde çıldırıyor, çok az verdim ve tamamını yedi.

Tüm gün uyukluyor ve uyurken kuyruğu yukarı aşağı titriyor. Normalde ben yanında konuşurken titrerdi ama bugünlerde sessizlikte bile çok daha fazla titriyor. Evde her şeyin sesi kısık, dinlenmesi için her şeyi yapıyoruz ancak bir türlü toparlanamadı.

Kullandığımız ek besinlerin tamamı veterinerden aldığımız Avicare marka. Probiyotikler suluğun tamamına 1 şase, vitaminler suluğuna 1er damla.

Ek olarak dışkılamakta sorun yaşadığını düşünüyorum. Normalde kafesten çıkardığımda mutlaka bir kere yapardı. Birkaç gündür dışkılama hareketini yapıyor ama dışkı çıkmıyor.

Veteriner çare bulamadı, yardımlarınızı rica ediyorum.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
En büyük hatanız ekmek. Maya, şeker, tuz yani zararlı şeylerin çoğu içinde. Hala vermeye devam etmeniz malesef gittiğiniz veterinerlerin lkuşlardan asla anlamadığını kanıtlıyor. İkinci hatanız kuş kumu bulundurmamanız, ki bunu düzeltmişsiniz. Üçüncü hatanız da yine veterinerler,n sizi uyarması gereken bir konuydu, kuşunuzun dışkısında da görüldüğü üzere kuşunuz aç. Sabah lütfen ilk iş olarak elle besleme maması ve aparatı alın, yedirmeye çalışın. Sabaha kadar aç kalmaması adına da yumurtayı iyice haşlayıp sarısını ılık su ve mısır unuyla yoğurt kıvamına getirin ve şırınga ile yedirmeniz gerekir. Nerede ikamet ediyorsunuz size hemen bir kanatlı uzmanı önerelim bildiğimiz varsa

pittard

Yeni Üye
Şu anda Adana'dayız. Kuşu yormayacak uzaklıktaki çevre şehirlere de gidebilirim.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hayvan hastanesi olması lazım yanlış bilmiyorsam. Konuştunuz mu onlarla?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Buldum.
Dost Veteriner Kliniği:

Adres:
Mahfesığmaz, 79128. Sk. Sincar Kule Apt. No:1, 01170 Çukurova/Adana

Telefon: 0532 497 38 68

pittard

Yeni Üye
Teşekkürler, sabah arayacağım.

Şu anda aç olmadığına eminim. Ekmeği çok sevdiği için çok çok az verdik. Yem yemesinde sorun yok gibi. Dal darı yedi ve yem yiyor ama dışkısı hem cıvık hem de az. Probiyotikle birlikte son 2 saatte biraz kıvamlı oldu.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Teşekkürler, sabah arayacağım.

Şu anda aç olmadığına eminim. Ekmeği çok sevdiği için çok çok az verdik. Yem yemesinde sorun yok gibi. Dal darı yedi ve yem yiyor ama dışkısı hem cıvık hem de az. Probiyotikle birlikte son 2 saatte biraz kıvamlı oldu.
Gönderdiğiniz dışkılara göre kuşunuz aç malesef, yediği yem yetmemiş. Durumu da hiç iyi görünmüyor, ki kafes tabanına inmiş kuşun artık takati hiç kalmamıştır. Lütfen sabaha kadar bu şekilde bırakmayın, besleyin 🙏

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sağlıklı beslenmesine dikkat edin... Ekmek kuşlara zararlıdır... Sonra çok üzülürsünüz... İşlenmiş gıdaların toksit etkisi vardır. Kuşlara verilmemelidir.
Lütfen buna dikkat edelim...

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

pittard

Yeni Üye
Tekrar merhaba,

Veteriner solunum yolları enfeksiyonu olduğunu söyledi FLORAL %30 verdi. 1 hafta boyunca suluğuna 1 damla kullanmamızı söyledi. Yalan olmasın, muhabbet kuşlarından çok anlıyormuş gibi durmuyordu. Bu nedenle ilacı bir de size sormak istiyorum.

Ekmek vermemem gerektiğini biliyorum. Annem yıllar önce alıştırdı. O günlerden beri sever. Neşesiz olduğu günlerde çok çok az veriyorum. Sorunumuz ekmekle alakalı değil zaten. Kuşun bir rahatsızlığı var ve ne olduğunu bulmak istiyorum.

Bugün arabada ötmeye çalıştı sesi çatallaşmıştı. Kısık sesle ötüyor.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Floral biraz ağır geçen, E. Coli isimli bakterinin sebep olduğu solunum hastalıklarında kullanılır evet. Bence veterinerin dediği şekilde uygulayın. Dediğim veterinerle mi görüştünüz?

Üst Alt