• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! muhabbet kuşumun yemine karışık kanarya yemi atsam zararı olur mu?

kubraa

Yeni Üye
arkadaşlar selam bir çift muhabbet kuşum var yemlerine birazcık karışık kanarya yemi atsam zararı olur mu yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler şimdiden :)

kubraa

Yeni Üye
kanarya yemi 2.jpg kanarya yemi.jpg
ilk resim suan bendeki yem 2. sini de internetten aldım net görünmezse diye aynısı yani, teşekkür ederim cevapladığınız için

mortsvivants

Eski Forumcu
Tamam yulaf, nijer tohumu, aspur, keten tohumu, kenevir tohumu görünüyor, verilebilir.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye

ardoztrrk

Müdavim
Kıdemli Üye
Keten, nijer, aspur ve kenevir tohumları görmekteyim. Hepsi yağ içeriği yüksek tohumlar, kuşlarınızın kilosuna göre yemlerine her zaman olmamak şartıyla yarım ila 1 tatlı kaşığı ekleyebilirsiniz. Fazlası tüye sokar, karaciğer yağlanmasına kapı aralar.

kubraa

Yeni Üye
Keten, nijer, aspur ve kenevir tohumları görmekteyim. Hepsi yağ içeriği yüksek tohumlar, kuşlarınızın kilosuna göre yemlerine her zaman olmamak şartıyla yarım ila 1 tatlı kaşığı ekleyebilirsiniz. Fazlası tüye sokar, karaciğer yağlanmasına kapı aralar.
suan sadece yiyecekler mi acaba diye deneme amaçlı biraz yemlerine karıştırdım fazla koymamaya dikkat ettim, teşekkürler

Erenb51

Tutkulu
Yulafta öyle mi ben bu aralar yulafı ayrıca biraz koyuyordum sanırım bundan sonra kum fazla yedi acaba sindirime dokunuyor mu ki

mortsvivants

Eski Forumcu
Yulafta öyle mi ben bu aralar yulafı ayrıca biraz koyuyordum sanırım bundan sonra kum fazla yedi acaba sindirime dokunuyor mu ki
Yağ oranı yüksek yulafın da, tüy dönemi destekleyici olsa da gereğinden fazlası da tüye sokar, yağlanmaya sebep olur. Yani dolaylı olarak, yağ oranı yüksekse sindirim zorluğu çekip kumu fazla tüketiyor olabilir diyebiliriz evet. Azaltıp dengeli vermenizde fayda var.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Bence muhabbet yemi verin, aspur, nijer, yulaf bunlar karaciğeri yorar 🙏

Erenb51

Tutkulu
Yağ oranı yüksek yulafın da, tüy dönemi destekleyici olsa da gereğinden fazlası da tüye sokar, yağlanmaya sebep olur. Yani dolaylı olarak, yağ oranı yüksekse sindirim zorluğu çekip kumu fazla tüketiyor olabilir diyebiliriz evet. Azaltıp dengeli vermenizde fayda var.
Demet abla hareketli olduğu için aspur yulaf yaglanma yapmaz demişti bundan sonra dikkat ederim yulaf fazla geldi herhalde teşekkürler👍🙏

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Demet abla hareketli olduğu için aspur yulaf yaglanma yapmaz demişti bundan sonra dikkat ederim yulaf fazla geldi herhalde teşekkürler👍🙏
Yulaf lif içerir yağlanma yapmaz hareketli kuşlarda, bağırsağı düzenler sindirimi kolaylaştırır, aspurda kilo yapmaz, bu güne kadar aspur yeyip kilo alan kanarya görmedim hepsi fittir

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Biliyorum abla ben kanarya için yazmadım ama bana da aynısını demiştin.
Hareket eden kuş efor sarfeder, sindirim sistemi çalışır ablacım kolay dindirir bu yüzden enerji harcar eğer ki, az beslenip çok hareket ederse yani gezerse kilo kaybeder yağdan karbonhidratdan ve enerjiden harcar, kısaca stoktan gider🥰bu yüzden zayıf kuşlara 1 hafta kafeste dursun deriz,, kilolular gezsin, kiloyu atsın, fitler yesin gezsin🤲🥰

Erenb51

Tutkulu
Hareket eden kuş efor sarfeder, sindirim sistemi çalışır ablacım kolay dindirir bu yüzden enerji harcar eğer ki, az beslenip çok hareket ederse yani gezerse kilo kaybeder yağdan karbonhidratdan ve enerjiden harcar, kısaca stoktan gider🥰bu yüzden zayıf kuşlara 1 hafta kafeste dursun deriz,, kilolular gezsin, kiloyu atsın, fitler yesin gezsin🤲🥰
Anladım abla teşekkür ederim 🥰 Bu aralar hareketli diye yulafı fazladan vermiştim🙂

Üst Alt