• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kusumun tuyleri çıkmıyor.

minikbirkus

Yeni Üye
Merhabalar en az 1,5 yasinda disi bir muhabbet kusum var. Petshoptan sahiplendim kanadi kırılıp yanlış kaynamış ve malesef uçamıyor. Hayatını gayet mutlu bir şekilde devam ettiriyor diğer kuşlarimlada anlaşıyor ama bana bir türlü alışmıyor ve göğüsünün altindaki kanat arasındaki tuyler asla çıkmıyor. Dokulen hic bir tuy yok. Aldığimdan beri bu şekilde. 1 yildir duzenli olarak vilmectin uyguluyorum. Entrobac, gervit ve bt amin forte kullaniyorum ancak bir ilerleme olmadı. Aynı zamanda bu kuşum kiloda almiyor çok zayif en fazla 30 grama kadar cikabildik takviyelerle. Acaba elle beslememi yapilmali. Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

minikbirkus

Yeni Üye
Merhabalar en az 1,5 yasinda disi bir muhabbet kusum var. Petshoptan sahiplendim kanadi kırılıp yanlış kaynamış ve malesef uçamıyor. Hayatını gayet mutlu bir şekilde devam ettiriyor diğer kuşlarimlada anlaşıyor ama bana bir türlü alışmıyor ve göğüsünün altindaki kanat arasındaki tuyler asla çıkmıyor. Dokulen hic bir tuy yok. Aldığimdan beri bu şekilde. 1 yildir duzenli olarak vilmectin uyguluyorum. Entrobac ve gervit kullaniyorum ancak bir ilerleme olmadı. Aynı zamanda bu kuşum kiloda almiyor çok zayif en fazla 30 grama kadar cikabildik takviyelerle. Acaba elle beslememi yapilmali. Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
105965.jpg105965.jpg

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba,benim de benzer durumda olan bir kuşum var.Yemine yulaf tohumu,aspur,kanola tohumu,japon darısı gibi ek tohumlar karıştırıyorum.1 senenin ardından bölge bölge tüysüz olan alanları tamamen kapandı.Ek olarak kanatlıoil formmix yağı içirebilirsiniz.Ben ilk tüysüz halindeyken 3-4 günde bir içiriyordum.Şırıngaya çekip 1 damla ağzına damlatabilirsiniz.

minikbirkus

Yeni Üye
Merhaba,benim de benzer durumda olan bir kuşum var.Yemine yulaf tohumu,aspur,kanola tohumu,japon darısı gibi ek tohumlar karıştırıyorum.1 senenin ardından bölge bölge tüysüz olan alanları tamamen kapandı.Ek olarak kanatlıoil formmix yağı içirebilirsiniz.Ben ilk tüysüz halindeyken 3-4 günde bir içiriyordum.Şırıngaya çekip 1 damla ağzına damlatabilirsiniz.
Çok tesekkurler deneyeceğim.

Üst Alt