• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! muhabbet kuşumun tekrarlayan deri hastalığı

birmeri

Yeni Üye
Merhabalar 4 5 yaşlarinda Muhabbet kuşum var. 2 yasindan beri aralıklı şekilde ayni deri hastalığı ile uğraşıyoruz. Özellikle kış aylarında tekrarlıyor. Enerjisinde veya davranışlarında değişiklik olmuyor. Ama kanadının altindaki yara bi şekilde tekrarlıyor. Tam geçti diyorum başa dönüyoruz. Antibiyotikli kremler(veterinerin yazdığı) ve neem yağı falan denedik. Hepsi kısa vadede işe yaradı. Ama sonra tekrar etti. Sürekli boyunlukla yaşıyor. Ama kaşıyamasa bile yara tekrarlıyor. Çok uçuncada tekrarlıyor.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar 4 5 yaşlarinda Muhabbet kuşum var. 2 yasindan beri aralıklı şekilde ayni deri hastalığı ile uğraşıyoruz. Özellikle kış aylarında tekrarlıyor. Enerjisinde veya davranışlarında değişiklik olmuyor. Ama kanadının altindaki yara bi şekilde tekrarlıyor. Tam geçti diyorum başa dönüyoruz. Antibiyotikli kremler(veterinerin yazdığı) ve neem yağı falan denedik. Hepsi kısa vadede işe yaradı. Ama sonra tekrar etti. Sürekli boyunlukla yaşıyor. Ama kaşıyamasa bile yara tekrarlıyor. Çok uçuncada tekrarlıyor.
Merhaba geçmiş olsun
Eczaneden Rif ampül alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen günde 2-3 defa yeterli olur
Ücretli veren eczaneler var sorun lütfen
Antibiyotik ve antibakteriyeldir yanetkisi yoktur
Ekstra bir şey sürmeyin yağlı kremler besler
Büyük ihtimalle parazit kaynaklı
Rif ampül hücre yapılanmasında etki gösterir, destekler ve hücre içi savaş olur
Bu arada bağışıklık sistemi üst seviye olmalı
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar
Mutlaka temin edin ve rutin vrrin
Yemini suyunu günlük tazeleyin
Deri altı parazit kaşıntı yapar beslenir ve kanallar açarak ilerler yumurtlar, hem öldürüp hem beslenmişler😔
Rif i temin edin ve başlayın lütfen

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Demet hocamın dediğini kullanın bir de crystalin animal health sprey sıkın sonra rif sürün orada tüy kökü apsesi olmuş gibi duruyor, ense damlasını da her ihtimale karşı yapın derim 🙏🌸

birmeri

Yeni Üye
Demet hocamın dediğini kullanın bir de crystalin animal health sprey sıkın sonra rif sürün orada tüy kökü apsesi olmuş gibi duruyor, ense damlasını da her ihtimale karşı yapın derim 🙏🌸
Ense damlasını nasil temin edebilirim

birmeri

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Eczaneden Rif ampül alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen günde 2-3 defa yeterli olur
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar
Deri altı parazit kaşıntı yapar beslenir ve kanallar açarak ilerler yumurtlar, hem öldürüp hem beslenmişler😔
Daha once veterinerin verdigi kremi uyguladim yatistirmasi icin. Rif ampul aldım ama kullanmaya korkuyorum biraz kesinlikle yan etkisi yok değil mi? Bide şuan krem sürdüğüm için rifi ne zaman sürmem uygun olur.71818.jpg

birmeri

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Gervit-w multivitamin
Gervit var elimde haftada 1 kullaniyordum. Probiyotik ve btaminin siparisini verdim. Hepsi birlikte ne siklikla kullanmami önerirsiniz.

Üst Alt