• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşumun tek amacı ısırmak oldu

Hypnoss

Paylaşımcı
Kuşum dişi 2-3 aylık 1.5 ay olmuştur sahipleneli. Kafes içinde veya dışında fark etmiyor bulduğu her yerde ısırmaya başladı. Kollar, ense, boyun nereyi kaparsa ısırıyor ve yara ediyor. Kafes dışında biri yokken evi ayağa kaldırdığı için yanında duruyoruz üstümüzden başka yere pek gitmiyor ama üstümüzde tek amacı ısırmak kemirmek vs. Bu durum can sıksa da kafes içine hapis etmek istemiyorum ele alışkın parmağa geliyor kendi avucuma giriyor yem yiyor ama ısırmaktan vazgeçiremedim. İnternette gördüğüm üfleme, adını yüksek sesle söyleme gibi teknikleri denesem de işe yaramadı. Kafesinde kalamar, mineral blok vs. her şeyi mevcut. Yardımcı olabilirseniz sevinirim vahşileşiyor gittikçe :D (NOT: Daha önceden hafifte olsa ısırıyordu fakat yalar gibiydi yakın zamanda tırnağını kanattığı için avuçlayıp una batırmak durumunda kaldım bu andan itibaren ısırışları arttı)

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Avcunuza aldığınız için büyük ihtimalle büyük korku oluştu. Demek ki sizlere güveniyor ki omzunuza yada elinize konuyor. Belki yorumlarda dişiler daha saldırgan yada agresif olurlar yönünde olabilir. Aslında açıkçası bende de öyle bir önyargı vardı ama hiçte öyle değilmiş kuzenimin bir dişi bir erkek kuşları var erkek olan aynı sizin kuş gibi çok fena ısırıyor kanatçak derecede ama dişi bir uysal bir uysal ısırmak nedir bilmez 😊 siz yine de ısırdığında ani tepki vermeyin. Şöyleki eğer ki ısırmak karakterinde yoksa korkudan yapıyorsa bir müddet sonra bırakacağını düşünüyorum ama yaş aldıkça karakterler daha da oturuyor ve ısırma huyunu bırakmıyor ise karakterinde vardır. Zaman tanıyın minik dostunuza 😊🖐🏻

Hypnoss

Paylaşımcı
Avcunuza aldığınız için büyük ihtimalle büyük korku oluştu. Demek ki sizlere güveniyor ki omzunuza yada elinize konuyor. Belki yorumlarda dişiler daha saldırgan yada agresif olurlar yönünde olabilir. Aslında açıkçası bende de öyle bir önyargı vardı ama hiçte öyle değilmiş kuzenimin bir dişi bir erkek kuşları var erkek olan aynı sizin kuş gibi çok fena ısırıyor kanatçak derecede ama dişi bir uysal bir uysal ısırmak nedir bilmez 😊 siz yine de ısırdığında ani tepki vermeyin. Şöyleki eğer ki ısırmak karakterinde yoksa korkudan yapıyorsa bir müddet sonra bırakacağını düşünüyorum ama yaş aldıkça karakterler daha da oturuyor ve ısırma huyunu bırakmıyor ise karakterinde vardır. Zaman tanıyın minik dostunuza 😊🖐🏻
Zaman tanımak isterim tabii ama bu huyu edindi diye evde benden başka kafes dışına çıkarmak isteyen yok. Dediğiniz gibi korkmuştur büyük ihtimalle ama düzelme süreci varsa bu süreci hızlandırmamın yolu var mı?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kafes içindeyken onunla bol bol konuşun dediğim gibi ısırdığında ani tepki vermeyin yada sesinizi yükseltmeyin. Sevdiği meyveyi elinizden ikram edin ufalayip avcunuzdan daldarı verin bu işlemleri sık sık yapın. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Eğer korktuysa zamanla ısırma huyunu bırakacaktır. Ama karakterinde varsa üzgünüm minik dostunuzu o şekilde kabulleneceksiniz. Ama zaten hiç ısırmayan muhabbet kuşu azdır diye düşünüyorum benim oğlum da çok uysaldır ama fırsat kolladı mı ısırır valla 😊 o yüzden siz yine de zamana birakın.

Hypnoss

Paylaşımcı
Kafes içindeyken onunla bol bol konuşun dediğim gibi ısırdığında ani tepki vermeyin yada sesinizi yükseltmeyin. Sevdiği meyveyi elinizden ikram edin ufalayip avcunuzdan daldarı verin bu işlemleri sık sık yapın. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Eğer korktuysa zamanla ısırma huyunu bırakacaktır. Ama karakterinde varsa üzgünüm minik dostunuzu o şekilde kabulleneceksiniz. Ama zaten hiç ısırmayan muhabbet kuşu azdır diye düşünüyorum benim oğlum da çok uysaldır ama fırsat kolladı mı ısırır valla 😊 o yüzden siz yine de zamana birakın.
Anladım çok teşekkür ederim. Ekstra olarak meyve ve sebze bir türlü yediremedim. Yumurta hariç ek bir gıda veremiyorum bizi ısırp kopardığı gibi onları koparamıyor dilini sürüp ucuyla az az alıp daha yüzüne bakmıyor. Gaga gelişiminde bir sıkıntı mı vardır acaba nasıl alıştırabilirim sadece yem yesin istemiyorum.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Gaga gelişimi değil de kimi kuşun pek meyve sebzeyle arası yoktur. Havucu veya mevsiminde meyve, sebzeyi rendeleyip üstüne biraz yem serpip öyle deneyin yada karşısına geçip meyve yemeye başlayın o zaman merak edip yemeye çalışabilir. Ayrıca minik dostunuzun görsellerini görmek isteriz 😍

Hypnoss

Paylaşımcı
Anladım teşekkür ederim yarın birde öyle denerim. Güncel olmasada bunları bulabildim 🙂

derya1986

Aktif Üye
Anladım teşekkür ederim yarın birde öyle denerim. Güncel olmasada bunları bulabildim 🙂
Merhaba. Konunuza bakarken kafes dikkatimi çekti. Acaba kanarya kafesi mi o? Bende de bir kafes var eski kanaryamdan kalma, boyasız ve pirinç. Sizinki de boyasız sanırım. Eğer muhabbet kuşları için olan yan telli kafeslerdense acaba nereden aldığınızı öğrenebilir miyim? Benim kuşum çok kemiriyor kafes boyalarını. Bir an önce kafesi değiştirmek istiyorum ama kanaryalar için olanlar pek sağlıklı değilmiş muhabbet kuşlarına, tel dizilim yönü açısından.

Hypnoss

Paylaşımcı
Merhaba. Konunuza bakarken kafes dikkatimi çekti. Acaba kanarya kafesi mi o? Bende de bir kafes var eski kanaryamdan kalma, boyasız ve pirinç. Sizinki de boyasız sanırım. Eğer muhabbet kuşları için olan yan telli kafeslerdense acaba nereden aldığınızı öğrenebilir miyim? Benim kuşum çok kemiriyor kafes boyalarını. Bir an önce kafesi değiştirmek istiyorum ama kanaryalar için olanlar pek sağlıklı değilmiş muhabbet kuşlarına, tel dizilim yönü açısından.
Kafes bu ama maalesef yan teli çok yok.

dogu

Aktif Üye
Sizinki nasil isiriyor ki bizimki de disi isirmaya calisiyor ama hic acimiyor :D erkek olanin acitiyor ama erkek 5,6 aylik disi biraz daha kucuk

Üst Alt