• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun sorunları özellikle alt gaga sorunu

By Karaca

Yeni Üye
Merhabalar. Sizi rahatsız ediyorum, kusura bakmayın. Muhabbet kuşum ile ilgili sorularım olacaktı. Hedwig ( muhabbet kuşumun ismi ) i Eylül sonunda petshopdan satın aldığımda iki üç aylık denmişti. O zaman için alırken de kafeste ki en sakin kuş olarak görünüyordu. Kafeste almıştım ve sizin önerinizi dinleyerek kafes içini hazırladım. Hedwig sakindi. Hatta yem yemiyordu. Sonra yine sizi izleyerek ona yemliği öğretmeye çalıştım, yumurta haşladım vs. bi nebze alıştı. On gün olmuştu ki bir tırnağı koptu. Ama öyle bir kanama vs olmadı. Nokta tanesi kadar kan aktı. Biz ona kantoron yağı vs. sürdük devamlı olarak. Sonra da ben işim dolayısıyla bi on gün evden uzaktaydım. Ailem ile birlikte idi Hedwig. Geldiğimde Hedwig in görüntüsü hoşuma gitmemişti. Ve yemliğinden neredeyse hiç ayrılmıyordu. Biz de Hedwig i veterine götürdük. Zayıf kalmış dedi. Sarı bir toz verdi kağıt havluda hemen bir tutam kadar. Bunu dedi suyuna karıştırın dedi. Eve geldik baktım hâlâ yemlikte. Sonra elime biraz yem alıp Hedwig e yemesi için uzattım. Hedwig yemi kıramıyordu. Dedim o yüzden zayıfladı. Biz yine o vitamini suya koyduk dediği şekilde veterinerin. Ben de Hedwig e kabuksuz kuş yemi aldım. Onu yemeye başladı. Dal darı aldım yemedi. Yumurta yemedi. Kabuksuz kuş yemi yedi. Toplandı biraz. Bi on beş gün sonra diğer ayak tırnağı kırıldı. Bu arada ilk tırnağı kırıldığında uzun diye kesmiştim. Kafes tülüne takılıyor sanmıştık. O da diğeri gibi hiç kanamadı. Bu şekilde devam ediyordu. Ama ben Hedwig in büyümediğini fark ettim çok. Hedwig ele gelen bir kuş. Ötmeyen bir kuş. Islık öttürüyor sadece. Hedwig in sıkıntısı ne salıncakta sallanıyor ne de kafeste oyuncakla oynuyor. Bir tüneğe geçip öylece duruyor. Yemek ve su yemek için hareket ediyor. Bir de bi sağ sola giderse tünekte bu hareket aktivitesini yapıyor. Ayağının altı aldığımdan beri yaralı. Kantaron yağı sürdük olmadı, ahşap tüneğe geçtim, olmadı. İnternette hareketsiz olduğu için olur yazılıyordu. İlk sıkıntımız bu. Ne yapabilirim. Diğer ve en büyük sıkıntı, asıl sorun yanii bu seferde Hedwig in gagası oldu. Gaga taşı, Kalamar kemiği, törpülü tünek, ahşap tünekler hepsinden aldım fakat Hedwig bir türlü gagasını onlara sürtmüyor. Alıştırmaya çalıştım olmadı. Uzadı gitti. Ben de dün eski bir kuşcu vardı ona götürdüm. Gagasını kesmesi için. İlk şöyle eline aldı. Karnına baktı. Poposuna baktı. Dedi bu kuş çok zayıf kalmış dedi. Anlattım olanları. Tamam dedi. Kabuksuz kuş yemi kullandığı için gagası uzun kalmış ondan yem yiyemiyor dedi. Kesmeye başladı. Ben bakamadım. Üst gagasını kesti. Sonra bi baktım Hedwig bayıldı. O dedi çok zayıf kalmış bu kuş dedi. Kriz geçirdi dedi. Suni teneffüs yaptı Hedwig kendine geldi. Alt gagası olmaz dedi. Aşağı doğru çok büyümüş ve yayvanlaşmış dedi. Bu kuş ölür dedi. Ciğerleri bitmiş zaten bu kuşun dedi. Ben ne yapmamız gerekiyor dedim. O masraf yapmaya değmez. Ölür dedi. Ben yine de Avisol A diye bir vitamin varmış onu aldım. Şuan alt gaga dediğim şekilde üst gagada kesildi. Ama Hedwig in durumu gitmeden önceki gibi. Bi de arada inler gibi ses çıkarıyor. Bir ayı geçiktir var. Ne yapmam gerekiyor bilemedim. Çok da korktum birşey olacak diye. Bir kriz daha kaldırmaz dedi. Ne yapabilirim, lütfen yardımcı olur musunuz? Alt gagası sıkıntılı. Uzun oldu kusura bakmayın lütfen. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Fotoğraflar da kabarık çıkmış ama normalde öyle değil. Kafes üzerinde olduğu fotoğraf gaga kesilmeden önce ve ayak altı yaraları. Ekli dosyayı görüntüle 18286Ekli dosyayı görüntüle 18288Ekli dosyayı görüntüle 18281Ekli dosyayı görüntüle 18282Ekli dosyayı görüntüle 18289Ekli dosyayı görüntüle 18283

By Karaca

Yeni Üye
Dışkısı normalde böyle değildi. Sulu olan kısımlar kuşçuya gidip geldikten sonra oldu. Hatta değişik bir sıvı da olmuştu. Tekrardan yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Ekli dosyayı görüntüle 18290

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ay benim yavrum ya kıyamam sana 🥺 bir bilgim yok ama içim parçalandı keşke elimden bir şey gelse 😢 geçmiş olsun

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu kuşa daha önce karaciğer testi yapıldı mi. Tırnak kopması gaga uzaması diğer bulguların geneli karaciğerin doğru çalışmamasindan kaynaklı olabilir.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Benim diyeceğim tek şey vitamini amino asiti kalsiyumu eksik etme ve sedachol kulllan ama daha fazla birşey diyemem karaciğer çok derin bir konu ve ben bu kusta karaciğer sorunu olduğunu net düşünüyorum. Kan testi karaciğer filmi vs ne tür testler gerekiyorsa yapılması lazım öyle eline alıp bakmayla şunu deneyelim demeyle olacak şey değil bu yanlış tedavi sadece daha da fazla yük bindirir karaciğere

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Masraf yapmaya değmez mi? 🤦🏻‍♀️ Can bu ya nasıl bir laf bu böyle.🙄
Çok geçmiş olsun. @Tuğrul Bey in yönergelerini takip edin düzelir inşallah kuşunuz.
@Şehmus BAKIR abi de müsait olunca bakar. :)
Evet maalesef çoğu pet shop, üretici hatta veterinerler bile aman kuş ya, balık ne de olsa diyerek boşa masraf diyorlar. Bizim akvaryumumuz var, öncesinde fanus aldık güya en büyük boy fanusu aldık 2 japon için ama her gün bütün su değişimi yapmak zorunda kalıyoruz, garipler sürekli suyun üstüne çıkıp hava almaya çalışıyor. Bu sayede eşimi ikna edebildim akvaryum almaya, yoksa "aman balık nasıl olsa su olsun da her yerde yaşar" mantığı vardı 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ şimdi küçük de olsa bir akvaryumlari var, içinde kendi dünyalarını kurabildiler mutlular ve kuşları alırken de eşime net bir şekilde "ben her şeyi araştırdım, nasıl gerekliyse öyle yapacağız" dedim. Balıklarda büyük bir travma yaşadığı için kabullendi hemen 😂 5 gündür bizimle miniklerimiz ve şimdilik iyiler şükür, inşallah da öyle devam ederler 🙏

ebrares

Müdavim
Evet maalesef çoğu pet shop, üretici hatta veterinerler bile aman kuş ya, balık ne de olsa diyerek boşa masraf diyorlar. Bizim akvaryumumuz var, öncesinde fanus aldık güya en büyük boy fanusu aldık 2 japon için ama her gün bütün su değişimi yapmak zorunda kalıyoruz, garipler sürekli suyun üstüne çıkıp hava almaya çalışıyor. Bu sayede eşimi ikna edebildim akvaryum almaya, yoksa "aman balık nasıl olsa su olsun da her yerde yaşar" mantığı vardı 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ şimdi küçük de olsa bir akvaryumlari var, içinde kendi dünyalarını kurabildiler mutlular ve kuşları alırken de eşime net bir şekilde "ben her şeyi araştırdım, nasıl gerekliyse öyle yapacağız" dedim. Balıklarda büyük bir travma yaşadığı için kabullendi hemen 😂 5 gündür bizimle miniklerimiz ve şimdilik iyiler şükür, inşallah da öyle devam ederler 🙏
Bildiğim kadarıyla japon balıklarının bir tanesi için 25lt kadar su gerekli çok büyük bi akvaryum olmadığı sürece japon balığı bakılmamalı diye düşünüyorum hem balıklar sıkıntı çekmeye devam ediyor hem de ileride çok sorun ortaya çıkarıyor küçük akvaryumlar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bildiğim kadarıyla japon balıklarının bir tanesi için 25lt kadar su gerekli çok büyük bi akvaryum olmadığı sürece japon balığı bakılmamalı diye düşünüyorum hem balıklar sıkıntı çekmeye devam ediyor hem de ileride çok sorun ortaya çıkarıyor küçük akvaryumlar
Evet araştırmalarım sonucu öğrendim malesef üzülerek 😔 ama şimdilik bu boyutlarda kalmak zorundayız, zira gerekli boyutlardaki akvaryumlarin ikinci elleri bile 500-600 civarı, bunu taşıyacak mobilya, dış filtre, gerekli diğer ekipmanlarla birlikte inanılmaz boyutlara ulaşıyor ve şu an o kadar bütçe ayırmaya gücümüz yok İstanbul şartlarında 😕 bundan bir sene öncesi olsa eşimi deli gibi zorlar devasa boyutta bir akvaryum yaptırtırdım ama şu an zor

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Baktıkları şeyin bir can olduğunu düşünmeyip ticari bakıyorlar demek ki! Şu ana kadar ki veteriner deneyimlerimde çok şükür hiçbirinde böyme bir şeye denk gelmedim ama kuşçularda denk geldim niyeyse.
Polat ve Ponçik sizin gibi bir anne ve babaya sahip oldukları için şanslılar. :)

ebrares

Müdavim
Evet araştırmalarım sonucu öğrendim malesef üzülerek 😔 ama şimdilik bu boyutlarda kalmak zorundayız, zira gerekli boyutlardaki akvaryumlarin ikinci elleri bile 500-600 civarı, bunu taşıyacak mobilya, dış filtre, gerekli diğer ekipmanlarla birlikte inanılmaz boyutlara ulaşıyor ve şu an o kadar bütçe ayırmaya gücümüz yok İstanbul şartlarında 😕 bundan bir sene öncesi olsa eşimi deli gibi zorlar devasa boyutta bir akvaryum yaptırtırdım ama şu an zor
Evet bende öğrendikten sonra daha büyük akvaryum alamayacağım için var olanı bozdum balıkları da verdim

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Baktıkları şeyin bir can olduğunu düşünmeyip ticari bakıyorlar demek ki! Şu ana kadar ki veteriner deneyimlerimde çok şükür hiçbirinde böyme bir şeye denk gelmedim ama kuşçularda denk geldim niyeyse.
Polat ve Ponçik sizin gibi bir anne ve babaya sahip oldukları için şanslılar. :)
İşte çünkü kuş dediğin 30 gram bişey hadi olsun 50. Ama köpek öyle mi? Değil 🙄🙄🙄 o da bence kilosuna göre önem arz ediyordur mesela kangal ve dini aynı kefeye konmaz 😜😜 şaka bir yana ben karıncaya bile kıyıp da öldüremem bizim ne kadar yaşamaya hakkımız varsa onların da var. Ve sadece yaşamak değil, yaşadığı hayattan keyif almaktan bahsediyorum. Ayrıca da teşekkürler, güzelliklerine layık birer anne baba hatta abla olmaya çalışıyoruz 🙃

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Evet bende öğrendikten sonra daha büyük akvaryum alamayacağım için var olanı bozdum balıkları da verdim
Ya aslında hayvanlara işkence etmemek için vermeyi ben de düşündüm ama hem yer değiştirtip onları da strese sokmamak ve bir yandan da eşimden madem öyle ne diye girdin bu işe fırçası yememek için tutuyorum. Şimdilik onlar da mutlu, biz nerde oturuyorsak o tarafa yerleşip bize bakıyorlar kızım sürekli onlara bakıp bulunca mutlu oluyor falan 😅

ebrares

Müdavim
Ya aslında hayvanlara işkence etmemek için vermeyi ben de düşündüm ama hem yer değiştirtip onları da strese sokmamak ve bir yandan da eşimden madem öyle ne diye girdin bu işe fırçası yememek için tutuyorum. Şimdilik onlar da mutlu, biz nerde oturuyorsak o tarafa yerleşip bize bakıyorlar kızım sürekli onlara bakıp bulunca mutlu oluyor falan 😅
Yanlış anlamayın siz de verin diye demiyorum ama 30lt 2 japon hava motoru ısıtıcısı her şeyi vardı bi süre gayet iyiydiler sonra beyaz benek oldular zor geçirdim sonra bi balığımı kaybettim yan yüzmeye başlayıp öldü. Sonra annrm bitane daha aldı yanına. Bi süre sonra da kahverengi yosunlar çıktı ortaya zaten ondan sonra başa çıkamadım ne yaptıysam geçiremedim illet bir şeymiş en sonunda bozduk akvaryumu tabi sizde olucak diye bi şey yok yazdıklarınıza göre baya iyi bakıyosunuzdur 😊

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yanlış anlamayın siz de verin diye demiyorum ama 30lt 2 japon hava motoru ısıtıcısı her şeyi vardı bi süre gayet iyiydiler sonra beyaz benek oldular zor geçirdim sonra bi balığımı kaybettim yan yüzmeye başlayıp öldü. Sonra annrm bitane daha aldı yanına. Bi süre sonra da kahverengi yosunlar çıktı ortaya zaten ondan sonra başa çıkamadım ne yaptıysam geçiremedim illet bir şeymiş en sonunda bozduk akvaryumu tabi sizde olucak diye bi şey yok yazdıklarınıza göre baya iyi bakıyosunuzdur 😊
Bizde 2 japon ve yanında bir de cüce vatoz yavrusu var henüz 1 buçuk cm civarı boyu ama dediğiniz gibi 30 litre civarındaki akvaryuma fazlasıyla yetiyor 🤣 sağ olsun yemek artığı falan bırakmıyor haftada bir düzenli dip temizliği ve %25 şu değişimi bize yetiyor şimdilik. İleride ne olur bilemem tabii ama şimdilik mutlular inşallah öyle devam eder. Aslında biz kendi işimizi kurduk bu sıralar, e ticaretle uğraşıyoruz. İlk hedefimiz kendi evimizi yapmak. Oraya da devasa bir akvaryum yaptırmak ve kocaman bölünebilir bir kafesi eşim kendi yapmak istiyor. Aynı zamanda bahçede Sibirya kurdu tavşan tavuk vs bile düşünüyoruz baya çiftlik evi gibi bişey yapcaz galiba her gün yeni bir hayvan ekleniyor listeye 🤣🤣🤣

ebrares

Müdavim
Bizde 2 japon ve yanında bir de cüce vatoz yavrusu var henüz 1 buçuk cm civarı boyu ama dediğiniz gibi 30 litre civarındaki akvaryuma fazlasıyla yetiyor 🤣 sağ olsun yemek artığı falan bırakmıyor haftada bir düzenli dip temizliği ve %25 şu değişimi bize yetiyor şimdilik. İleride ne olur bilemem tabii ama şimdilik mutlular inşallah öyle devam eder. Aslında biz kendi işimizi kurduk bu sıralar, e ticaretle uğraşıyoruz. İlk hedefimiz kendi evimizi yapmak. Oraya da devasa bir akvaryum yaptırmak ve kocaman bölünebilir bir kafesi eşim kendi yapmak istiyor. Aynı zamanda bahçede Sibirya kurdu tavşan tavuk vs bile düşünüyoruz baya çiftlik evi gibi bişey yapcaz galiba her gün yeni bir hayvan ekleniyor listeye 🤣🤣🤣
Aa ne güzel düşünmüşsünüz umarım hepsi gerçekleşir. 😊😊😁

AlicanG

Paylaşımcı
Ceresindeki lekeler mantar gibi duruyor.Oksijenli su ile temizleyip terbisil krem sürebilirsin.Ayaklarına da uygula ve ayak altındaki yara geçmezse antibyotikli krem kullanırsın.Günlük kafesinide dezenfekte etmelisin.

beyyza02

Müdavim
veteriner, kuşçu, buradan gelecek öneriler... kuşu bunların arasında daha fazla yormayın bence 😔😔 birkaç foruma baktım ciğeriyle ilgili sıkıntısı olsbilir enfeskyion olabilir mantar olsbilir ya da birbirinden bağımsız birçok hastalık olabilir. buna en net tahlillerle bir uzman karar verebilir. buradan gelecek önerileri beklerken bir uzman araştırmakta fayda var gerçek bir kanatlı uzmanına götürün bir an önce.. hangi şehirdesinşz? benim takip ettiğim bazı hekimler var belki sizin şehrimizde olan vardır. umarım kuşunuz bir an önce iyileşir ve buradan da iyi öneriler gelir. bir nevi konuyu aktif tutmak için de yazdım, çok geçmiş olsun 😔

Üst Alt