• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Muhabbet kuşumun solunum sıkıntısı mı var ne yapmalıyım

Esma gezgel

Yeni Üye
Merhaba, yaklaşık 5 yaşındaki dişi muhabbet kuşum bir aydır ara sıra olmak kaydıyla hapşırıyor ve kuyruğu hafifçe aşağı yukarı sallanıyor ayrıca bir hafta öncesine kadar akşam vakitlerinde ve sabaha doğru tıkanır gibi olup hapşırıyor. 30 nisanda ur ameliyatı geçirdi ondan kaynaklı mıdır bilemiyorum fakat ameliyat sonrası hapşırıkları artmıştı ancak şu son bir haftadır hapşırık görülmüyor. Sadece kusmaya çalışır gibi oluyor bugünlerde. Ayrıca 13 Mayıs gibi de tıkanır gibi ses çıkarıyor diye veterinere attığım video var sizlerde bakın isterseniz, çünkü nadir de olsa o sesi duyuyorum. Anormal gelmedi onlara.Dışkısı arada sulu oluyor şu anki güncel dışkısını ve halini de atacağım ama nasıl atılıyor bilmiyorum... Yardımcı olursanız çok sevinirim... Söylemeyi unutmuşum, solunum sıkıntısından şüpheleniyorum diye röntgen çektirdim çünkü muayene ücreti ile birlikte çok pahalıya patlıyor... Röntgen sonucu temiz çıktı ona rağmen "Böğürtlen'nin röntgenini hocamız da inceledi Herhangi ciddi bir problem göremedi. Bu noktada spesifik hastalıkları teşhis edebiliriz ancak daha detaylı ve uzman bir hekim tarafından muayene olması adına Veteriner Fakültesi hayvan Hastanesi'ne gitmenizi öneriyoruz." Dedi fakat asla fakülteye ulaşamıyorum ve o kadar uzak ki yolda stres olur diye de götüremedim...

Nolur yardım edin Börti yaşasın istiyorum :(

Shorts kısmında mubişimin güncel hali var...

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz😊
Video çok kısa ben bişey anlamadım mumkünse tünekte bir video streamable com'dan yükleyin ve dışkı resmi görelim kuşu nereye götürdunuz? Nerede ikamet ediyorsunuz?

Esma gezgel

Yeni Üye
Hoş buldum :), tünekteki güncel videosu YouTube hesabımda var aslında bakabilirsiniz:

Atmış olduğum kısa videoda da çıkardığı sesi telefonun hoparlör kısmını kulağınıza koyunca duyabilirsiniz zor duyuluyor dediğiniz gibi.

İstanbul Başakşehir'de özel bir veterinere götürdüm. Bu arada tüy de döküyor... Şu anda uyuyor ama ara sıra bu şekilde uyuyordu inşallah bu da bir problem değildir...

Dışkı fotoğrafı ( kafesi bugün yeni temizledim ancak en fazla bu kadar temiz maalesef, kusura bakmayın.) :

Esma gezgel

Yeni Üye
Bu arada söylemeyi unutmuşum, gagasında ve dışkısında garip bir koku vardı probiyotik içti iki gündür, şu an hafif kokuyor... Ayrıca aviast solunum güçlendirici günde 25 damla olacak şekilde 100 ml suya katıyorum ondan sonra da ferahladı gibi ama net olarak sağlıklı mı emin değilim... Tüy dökme döneminde diye mi böyle anlamadım... Ayrıca kafasını gaga ve kalamar taşlarına sürüp mırıldanıyor şu sıra.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Karaciğer röntgeni çekilmişmiydi? İsterseniz iyi bir kanatlı uzmanına yönlendirebilirim bana özelden ulaşın size bilgilerini atayım görüşün

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Gelismelerden haberdar ediniz.

Esma gezgel

Yeni Üye
Ederim tabi... Henüz iletişime geçtiğim veteriner hekim yazmadı. Yarın veterinere götürmeyi düşünüyorum.

Esma gezgel

Yeni Üye
Hava keseciklerinin dolduğunu söyledi gittiğim kuş veterineri, önceki uygulamaların birçoğunun hatalı olduğunu anlattı. Kendisi avustralyadan getirdiği bitkilerle ilaçlar yapıyormuş farmakoloji alanında tanıdığı bir arkadaşıyla.
Antibiyotik solüsyon 350tl
Akciğer solüsyonu 350tl
Bağışıklık düzenleyici 350 TL
Olacak şekilde en basite indirgersek bunlar mubişimin rahatça nefes almasını kolaylaştıracakmış. Uçamaması kilo( 44.7 g) ve keseciklerin doluluğundan kaynaklı olabilir imiş.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
İmkanınız varsa ve güveniyorsanız tedavi ettirin çok geçmiş olsun. Gittiğiniz veterinerin bilgilerini yazarsanız böylece veteriner listesine ekleriz ihtiyacı olanlar için ☺

Üst Alt