• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun solunum problemi?

Yunus2222

Yeni Üye
1 senedir kuş bende ilk aldığımdada fazla uçamıyordu 2ay önce geceleri tık tık ses geliyordu avi ast aldım 2gün kullandım herhangibir problemi yoktu fakat bu ara az birşey uçsun nefes nefese kalıyor hırıltı oluyor bu ara çok artmaya başladı eşi var kuyruk atmalarını ikisinin arasında karşılaştırınca oldukça fazla ağızda eş olan kuşuma göre fazla bir ekşi koku var bellioluyor endişeleniyorum yardım edermisiniz şimdiden teşekkürler kabarması yok yem pek yemiyor erkek beslediği için

Yunus2222

Yeni Üye
Evet var saldığımızda sürekli töşörtlerimizin altına giriyor hep karanlık yerlerde gözü

Yunus2222

Yeni Üye
Kuluçkaya hazırlık gibi duruyor dışarı salmayın kafeste kaldın kafesin yerini değiştirmeyin ben ses duyamadım.
Ses uçunca oluyor normal durduğunda problem yok salmadığım zaman çok ses yapıyorlar salmadım diye ne önerirsiniz

Yunus2222

Yeni Üye
Evet dışkıda bu aralar büyüme var
Uçarken çıkan bazı sesler normal ya kuş kilo aldığından yada hamlığından zorlanır şuan bir problem göremedim dışkı büyür yuvada çok zaman geçirirse kuluçkaya işaret o zaman çok salmayınız.
Evet dışkıda bu aralar büyüme var o zaman günde 1saat salmam problem yaratırmı kafese pek girmiyorlar saldığımda elimle alıp koymamda bi sakınca olurmu yumurtlamayla ilgili?

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Evet dışkıda bu aralar büyüme var

Evet dışkıda bu aralar büyüme var o zaman günde 1saat salmam problem yaratırmı kafese pek girmiyorlar saldığımda elimle alıp koymamda bi sakınca olurmu yumurtlamayla ilgili?
Eğer yumurtlamasını istiyorsan salmasan daha sağlıklı sonuç alabilirsin. Salmada olan kuşta çiftleşme yumurtlama zor eğer ilk tecrübe ise salmamanız daha önemli bi süre kendi haline bırakmak lazım hocamızın dediği gibi yüksek yere koyun fazla rahatsız etmeyin bu kuşlar için fazlası ile yeterli olur. gün içinde dışkı kontrolü vs yapın kafesteki tüm işleri bi anda halledin yani yemini değiştireceksen suyunuda değiştir sonra rahatsız olmasın hepsini bi anda yap kendi haline birak kuşları eğer kuşlarda istekliyse 2 aya kadar minnoşları görürsün inşallah.

Yunus2222

Yeni Üye
Uçarken çıkan bazı sesler normal ya kuş kilo aldığından yada hamlığından zorlanır şuan bir problem göremedim dışkı büyür yuvada çgeçirirse kuluçkaya işaret o zaman çok salmayınız.
Solunum yolu güçlendirici tavsiye edebileceğiniz birşey varmı her iki kuşumada vermek açısından

Yunus2222

Yeni Üye
Konuyu takip edemedim. üstatlar anlatmış sanırım. Aviastı az kullanmışsın 3-5 gün daha kullanabilirsin. Onun dışında powermaxın İluh Big diye nefes açıcı bir ürünü var. Şahsen kendim kullanmadım. YouTubede bazı izlediğim üreticiler gerek suyuna gerek gaga taşı yaparken içine falan kullanıyorlardı. Kendi tecrübem yok ama.
Peki aviast rahatsız olmayan mubişede versem problem yaratırmı ayrı kalmıyorlar

Üst Alt