• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşumun Parmaklarında Yamulma Var

Esra.S.

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Parmaklarda yamulma
Hastalık Belirti Tarihi
17 Kas 2022
Kullanılan İlaç
Terramycin
Merhaba, 17 Kasım sabahı muhabbet kuşumu elime aldıktan bir süre sonra sol ayağındaki 2 parmağında problem olduğunu fark ettim. Düz zeminde yürüyüşü değişmişti. Ön ve arka parmakların duruşunda bir problem vardı. Yaptığım araştırmalar sonucu terramycin krem kullanmaya başladık. Kafes demirlerine tutunabiliyor. (Hatta en tepelere tırmanıp sarkıyor.) Bize aşık bir kuş olduğu için bulunduğu odaya girdiğimizde bizden tarafa zıplıyor. Tüneklerden zıplıyor. Yem yemesinde vs. hiçbir problem yok. Krem sürmek için elime aldığımda yine kavramasının iyi olduğunu fark ettim. Fakat bazı günler kremi sürdürmedi, elime alıp sürmeyi denediğimde de elimi sık sık ittiği için ayağına daha çok zarar vermekten korktum. Bugün 13. gün oldu. Ayakta herhangi bir şişlik, morarma göremiyorum fakat bir düzelme de göremiyorum. Fotoğrafları da ekliyorum. Fikirlerinize ve yardımlarınıza çok ihtiyacımız var. Şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Olay olduktan sonra morarma vs oldu mu? Kırık yanlış kaynamış olabilir

Esra.S.

Yeni Üye
Hayır morarma, şişme vs. olmadı. Ayağına dokunduğumda aşırı tepkiler de vermedi. O parmaklarıyla kavrama da yapabiliyor fakat ayaklarını düz zeminde düzeltemiyor. Tünekte bazen düzeltiyor, bazen düzeltemiyor.

Esra.S.

Yeni Üye
Hocam sizce neden böyle bir şey olmuş olabilir peki? Her şey bir gün içinde oldu ve hiçbir acı belirtisi de vermedi. Beyin tutulması yaşıyorum ve bu durum beni fazlaca üzüyor:(

Esra.S.

Yeni Üye
Tekrar merhaba, bugün kuşumun düz zeminde bu ayağını havaya kaldırmaya başladığını gördüm. Olayın başlangıcı üzerinden tam 1 ay geçti. Çanakkale'de ikamet ediyorum ve ön görüşme yaptığım veterinerler hep bu konu hakkında bilgileri olmadıklarını söylediler. Son durum güncellemesiyle babamın yaşadığı şehirde babam bir veteriner arkadaşıyla görüştü ve travmatik bir sebebe bağlı göründüğünü, bengay kremi 5-6 gün sabah-akşam kullanmamız gerektiğini söylediler. 1 aydır bu canın canı yanmıyor belki ama hiçbir sebep bulamamak ve ayağını o halde görmek benim canımı acıtıyor. Olur da başına gelen olursa diye buraya güncelleme yapmak istedim. Gelişmeleri de yazmaya devam edeceğim. Hayatının sonuna kadar böyle olacaksa da bir sebep öğrenmek istiyorum. Bunun için elimden geleni yapacağım.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tekrar merhaba, bugün kuşumun düz zeminde bu ayağını havaya kaldırmaya başladığını gördüm. Olayın başlangıcı üzerinden tam 1 ay geçti. Çanakkale'de ikamet ediyorum ve ön görüşme yaptığım veterinerler hep bu konu hakkında bilgileri olmadıklarını söylediler. Son durum güncellemesiyle babamın yaşadığı şehirde babam bir veteriner arkadaşıyla görüştü ve travmatik bir sebebe bağlı göründüğünü, bengay kremi 5-6 gün sabah-akşam kullanmamız gerektiğini söylediler. 1 aydır bu canın canı yanmıyor belki ama hiçbir sebep bulamamak ve ayağını o halde görmek benim canımı acıtıyor. Olur da başına gelen olursa diye buraya güncelleme yapmak istedim. Gelişmeleri de yazmaya devam edeceğim. Hayatının sonuna kadar böyle olacaksa da bir sebep öğrenmek istiyorum. Bunun için elimden geleni yapacağım.
Allah'ım şifa versin 😢 bir daha görebilir miyiz fotoğraf veya video ayak net görünecek şekilde

Esra.S.

Yeni Üye
Allah'ım şifa versin 😢 bir daha görebilir miyiz fotoğraf veya video ayak net görünecek şekilde
İlginiz için çok teşekkür ederiz. ❤ Tabi şöyle atayım, videoda dikkat ederseniz televizyon kenarında, tünekte vs. tutunabildiği yerlerde problem yok fakat elime geldikten sonra parmaktaki anormallikleri görebilirsiniz. Ön uzun parmakta da bir tık şişme var sanırım. Beni tek sevindiren hala çok mutlu ve konuşuyor olması, hala kafesine şımarıklıklarla tırmanabiliyor olması. Ama ne olduğunu çözememek çok can sıkıcı. :(

Streamable Video

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hiç zeminde dümdüz açıyormu ayağını. Sanki kırılmış ve tünek duruşunda kaynamış gibi duruyor videoda.

Esra.S.

Yeni Üye
Hiç zeminde dümdüz açıyormu ayağını. Sanki kırılmış ve tünek duruşunda kaynamış gibi duruyor videoda.
Zeminde ilk bastığında düz açıyor fakat sonradan parmaklar kıvrılıyor. Yukarda attığım videoda da dikkat ederseniz başta normal duruyor fakat sonrasında yine parmaklar kıvrılıyor. Daha sonra bu parmaklarını tekrar açtığı oluyor fakat adım attıkça yine kontrolünden çıkıyor gibi. Kırık olduğunu hiç sanmıyorum çünkü bunu ilk fark ettiğim an -öncesinde öyle bir durum olmadığına eminim çok fazla kafes dışında beraber zaman geçiriyoruz- kırık gibi hareketleri yoktu. Yine kavraması çok iyiydi, yine o ayağıyla kafeste demirlere tutunup kendini sarkıtabiliyordu, zıplıyordu. Yani tutması çok iyiydi, canı acımıyordu. Krem sürmeye çalıştığımda parmağımı tutup itebiliyordu. Ayak tutulması diye bir şey duydum şimdi bu konu hakkında araştırma yapıyorum. İnsanlardaki gibi kireçleme falan mı oluyor acaba diyorum... Perdeye çok sık konar, oradan uçmaya çalışırken tırnağı falan takıldı da ayağı mı incindi diyorum. Henüz bir şey bulamadım ama kırık olmadığını düşünüyorum.

Üst Alt