• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! MUHABBET KUŞUMUN NEYİ VAR !!!!

e.tuğba

Yeni Üye
Merhabalar , evinde iki tane muhabbet kuşu besliyorum biri dişi biri erkek dişi olan son zamanlar kızgınlık dönemine girdi çiftleştirmedik çünkü erkek olan henüz küçük dişi olan kuşum bu dönemde kafesin tabanında altına serdigimiz kağıt gibi şeyleri parçalıyordu internetten baktım normal dedi ben de geçer dedim vitaminlerini verdim normal düzenle ilerledik sadece daha erken uyutuyorum sonrasında dişi olan kuşumun karnında bı şişlik oluştu başlarda yumuşaktı sonrasında hafifçe sertleşti ve aşırı yem kusmaya başladı normalde de kustuğu için çok dikkatimi çekmedi bir de zaten akşamları geliyorum çok az vakit görüyordum genelde ailem ilgileniyordu onlarda fark etmedi sonrasında dışkısı büyüdü ciddi anlamda diğer kuşum ile dışkılarının arasında fark vardı ben karnında ki şişliği fark ettiğimde ise biraz masaj yaptım o gece full onlarla ilgilendim bir sürü yer araştırdım ( veterinere evim çok uzak mecburen otobüsle gitmem gerekiyo ki benim kuşlarım en ufak oda değişikliğinde garipsiyolar bu yüzden veterinere gitmeyi göze alamadım daha kotu olurlar diye) yumurta sıkışması olabilir diye bir sürü yer okudum birçok kuş sahiplendim.ilk defa başıma geldiği için panik halindeyim açıkçası sonrasında ben kalamar kemiği ve vitamin falan aldım hatta yemedikleri için yemlerinin içine kırdım birazcık kuşumun enerjisi önceki zamanlara göre gayet yerindeydi ama kabariyordu sürekli 2 gün boyunca bu şekilde sürekli ilgilendim gün içinde hep üstlerini kapalı tutuyordum günde 1 kez dışarı çıkarıyordum çok uçmayı seven kuşlar değiller zaten bu arada erkek olan kusumda hiçbir sorun yok her ikisinde birbirini çok seviyo ayrı ayrı duramadiklari için kafeslerini ayiramadim bu yüzden birlikteler sürekli ama bugün dışı kusumda bir şeyler ters gidiyodu erken geldiğim için daha çok ilgilenme fırsatım oldu dışkısında ilk defa yem gördüm kusmuğu dışında dıskisinda da yem vardı internetten baktım yine araştırdım birçok yerden ve sindiremedigini gördüm elma sirkesi diyordu internette ama guvenemedim şahsen akşam oldu biraz önce elime aldım popo bölgesine zeytinyağı sürdüm birazcık yumuşatsin ve eğer yumurta varsa çıksın diye sonrasında omzuna çıkmak istedi çıkardım orda dururken tekrardan küstü ben de alıp yorulmasin diye koydum kafesine sonrasında kusmugunu aldim elime her aldığımda kotu koku var mı diye bakıyordum yoktu ama bu kokladigimda daha yaklaştırma dan kotu kokusunu aldım. Ve şu an ne yapacağımı bilmiyorum veterinere götürmem istiyorum ama evim çok uzak en az 2 saatlik yol var ve otobüsle gideceğiz kuşum için ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Anlattıklarınizdan Yola Çıkarsam Yumurta Sikismasi Olduğunu Düşünüyorum. Ekstra Sindirimi Etkiler ve Kusma Yaşanır. Ankaranin Neresindesiniz Kanatli Uzmanı Onerelim. Lütfen Gidin. Evde Yapabileceğiniz Bir durum Yok. Yumurta sikismasi Tehlikeli ve Kötü Sonuçları Vardır

e.tuğba

Yeni Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Anlattıklarınizdan Yola Çıkarsam Yumurta Sikismasi Olduğunu Düşünüyorum. Ekstra Sindirimi Etkiler ve Kusma Yaşanır. Ankaranin Neresindesiniz Kanatli Uzmanı Onerelim. Lütfen Gidin. Evde Yapabileceğiniz Bir durum Yok. Yumurta sikismasi Tehlikeli ve Kötü Sonuçları Vardır
Teşekkür ederim , Elmadağ tarafındayım ben birkaç yere baktım ama çok içime sinmedi ki en yakını benim evime uzaklığı 2.30 saat ve kuşlar yolculuk yapmadı hiç açıkçası o beni çok korkutuyor arabada daha fazla kusarlarsa diye çünkü en ufak oda değişikliğinde bile bı sure alisamıyorlar.
Ayrıca zeytinyağı sürdükten sonra baktım o şişlik kloak bölgesine yaklaşmış ucunda gibi bir şey yumurta kabuğu ve kuş kumu almayı düşünüyorum bilmiyorum fayda eder mi

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
O Tarafları Bilemiyorum. Ama Uğur Pet Veteriner,Kavaklıdere Veteriner Kliniği ve Telepati Hayvan Hastanesine Gidebilirsiniz. Yine de Demet Abla Belki Başka Yakın Bir Klinik Önerebilir Sizlere. Tasima Çantası Varsa Rahatlıkla goturebilirsiniz. Evde Yapabileceğiniz Bir Durum Olsa Söylerdim sizelere. Benim Kızım 3 Kere Operasyon Geçirmişti. Bence İhmal Etmeyin. Eğer Yumurta Sikismasi Yaşıyorsa 72 Saat İçinde Yumurtanın alınması Lazım. Bazen Bu Süre Değişebiliyor. Lütfen İhmal Etmeyin. Çünkü Hayatı Tehlikesi Var. @Demet bükay

e.tuğba

Yeni Üye
O Tarafları Bilemiyorum. Ama Uğur Pet Veteriner,Kavaklıdere Veteriner Kliniği ve Telepati Hayvan Hastanesine Gidebilirsiniz. Yine de Demet Abla Belki Başka Yakın Bir Klinik Önerebilir Sizlere. Tasima Çantası Varsa Rahatlıkla goturebilirsiniz. Evde Yapabileceğiniz Bir Durum Olsa Söylerdim sizelere. Benim Kızım 3 Kere Operasyon Geçirmişti. Bence İhmal Etmeyin. Eğer Yumurta Sikismasi Yaşıyorsa 72 Saat İçinde Yumurtanın alınması Lazım. Bazen Bu Süre Değişebiliyor. Lütfen İhmal Etmeyin. Çünkü Hayatı Tehlikesi Var. @Demet bükay
Çok teşekkür ederim muhtemelen götüreceğim bugün bir tanıdığım gelecek veteriner eğer operasyon derse mecburen.klinige götüreceğiz ilk defa yaşadığım için elim ayağıma dolaştı yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim muhtemelen götüreceğim bugün bir tanıdığım gelecek veteriner eğer operasyon derse mecburen.klinige götüreceğiz ilk defa yaşadığım için elim ayağıma dolaştı yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim
Götürün Mutlaka. Rica Ederim 🌸

e.tuğba

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun veterinerlik fakültesi size en yakın olan yer 🤲
Götürün Mutlaka. Rica Ederim 🌸
Teşekkür ederim şu an durumu daha iyi gibi kusması kesildi dışkısında da yem yok ayrıca büyüklüğünde gözle görülür bir küçülme olmuş şişlik ise iyice kloaka bölgesine yaklaşmış ben yine de tedbir amaçlı götüreceğim yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim şu an durumu daha iyi gibi kusması kesildi dışkısında da yem yok ayrıca büyüklüğünde gözle görülür bir küçülme olmuş şişlik ise iyice kloaka bölgesine yaklaşmış ben yine de tedbir amaçlı götüreceğim yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim
Bence Yine Götürün Tabii ki. Yumurtlama İhtimali Çok Yüksek Aşağı Doğru İlerlemiş. Diskisindaki Yem Sindirim Kaynaklı Olabilir. Mantar vs Bunlarda Yapar. Kapali Paket Yem Kullanin. Quik,Golf Wings Tavsiye Edebilirim. Rica Ederim. Yine Kafanıza Birsey Takılırsa Sorabilirsiniz.

e.tuğba

Yeni Üye
Bence Yine Götürün Tabii ki. Yumurtlama İhtimali Çok Yüksek Aşağı Doğru İlerlemiş. Diskisindaki Yem Sindirim Kaynaklı Olabilir. Mantar vs Bunlarda Yapar. Kapali Paket Yem Kullanin. Quik,Golf Wings Tavsiye Edebilirim. Rica Ederim. Yine Kafanıza Birsey Takılırsa Sorabilirsiniz.
Eski haline döndü sayılır sadece şişlik var o da yumurtadan dolayı muhtemelen çünkü karnındaki şişlik zeytinyağı sürdükçe aşağı iniyor ve çıkmak üzere kusması azaldı dünkü kadar kokulu değil dışkı boyutu küçüldü ve yem çıkmıyor içinden muhtemelen sabah kalamar kemiği yumurta sarısı vs. yemişti ondan kaynaklı olduğunu dusunuyorum ve enerjisi yükseldi uçmaya , ötmeye başladı kısa kısa ve diğer kuşla oyunamak istiyor dediğiniz gibi muhtemelen dışkısındaki yem ve kusmugundaki koku sindirimsel veterinere danıştım kuş kumu iyi gelir dedi yarın alıp ondan deneyeceğim bir yakinimin kuşu da aynı şeyler yaşamış kuş kumu iyi geldi dedi bakalım gün geçtikçe daha da iyiye gidiyor durumu gibi
İlginizden dolayı çok teşekkür ederim iyi günler dilerimm

Son düzenleme:

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Eski haline döndü sayılır sadece şişlik var o da yumurtadan dolayı muhtemelen çünkü karnındaki şişlik zeytinyağı sürdükçe aşağı iniyor ve çıkmak üzere kusması azaldı dünkü kadar kokulu değil dışkı boyutu küçüldü ve yem çıkmıyor içinden muhtemelen sabah kalamar kemiği yumurta sarısı vs. yemişti ondan kaynaklı olduğunu dusunuyorum ve enerjisi yükseldi uçmaya , ötmeye başladı kısa kısa ve diğer kuşla oyunamak istiyor dediğiniz gibi muhtemelen dışkısındaki yem ve kusmugundaki koku sindirimsel veterinere danıştım kuş kumu iyi gelir dedi yarın alıp ondan deneyeceğim bir yakinimin kuşu da aynı şeyler yaşamış kuş kumu iyi geldi dedi bakalım gün geçtikçe daha da iyiye gidiyor durumu gibi
İlginizden dolayı çok teşekkür ederim iyi günler dilerimm
Takip Edin O Halde. Kalamar Kemiği ve Kalsiyum Takviyesi Mutlaka Yapın. Kalamar Kemiği Yemiyorsa Ün Haline Getirip Yeminin Üzerine Serpebilirsiniz. Yarım Çay Kaşığı Yeterli Olur. Bunu Her Gun Yapın. Yumurtayi Daha İyi Çıkarmasını Sağlar. Ekstra Devit 3 d Vitamini Alıp Ağzına 1 Damla Damlatabilirsiniz. Yumurtanın Kabuklu Ve Kolay çıkmasını Sağlar. D Vitamini Ve Kalsiyum Birbirlerini Bağlayan Vitaminlerdir. Ekstra Durgunluk Olursa Hemen Götürün Kanatli Uzmanına. Kuş Kumunda Kalsiyum Vardır. Sindirime İyi Gelir. Kusmanin İyi Bir Kokusu Olmaz. Ama Kursak Mantarı Başlayangicida Olabilir. Lütfen Takip Edin. Tekrar Kusması da Olursa Bence Bir Uzmana Götürün. Rica Ederim Geçmiş Olsun.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tam Emin Olmak Adina. Videosunu Yandan Kuyruğu Gözükecek şekilde Videosunu Paylaşır mısınız. Streamable.com Uzerine Yükleme Yapıp Linkini Burada Paylasir misiniz ? 🌸

e.tuğba

Yeni Üye

e.tuğba

Yeni Üye
Takip Edin O Halde. Kalamar Kemiği ve Kalsiyum Takviyesi Mutlaka Yapın. Kalamar Kemiği Yemiyorsa Ün Haline Getirip Yeminin Üzerine Serpebilirsiniz. Yarım Çay Kaşığı Yeterli Olur. Bunu Her Gun Yapın. Yumurtayi Daha İyi Çıkarmasını Sağlar. Ekstra Devit 3 d Vitamini Alıp Ağzına 1 Damla Damlatabilirsiniz. Yumurtanın Kabuklu Ve Kolay çıkmasını Sağlar. D Vitamini Ve Kalsiyum Birbirlerini Bağlayan Vitaminlerdir. Ekstra Durgunluk Olursa Hemen Götürün Kanatli Uzmanına. Kuş Kumunda Kalsiyum Vardır. Sindirime İyi Gelir. Kusmanin İyi Bir Kokusu Olmaz. Ama Kursak Mantarı Başlayangicida Olabilir. Lütfen Takip Edin. Tekrar Kusması da Olursa Bence Bir Uzmana Götürün. Rica Ederim Geçmiş Olsun.
Kalamar kemiğini yemedikleri için yemlerine ekledim dediğiniz gibi . Vitaminlerini de sularına katıyorum günde 2 kez değiştiriyorum. Şu anda da durgun değil aksine enerjisi yüksek uçma ve ötme faaliyetleri arttı kusması da diğer kuşun ağzına bazen kusuyo ama kokusu azaldı iyice kuş kumu yedikçe iyilesecegini düşünüyorum

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kalamar kemiğini yemedikleri için yemlerine ekledim dediğiniz gibi . Vitaminlerini de sularına katıyorum günde 2 kez değiştiriyorum. Şu anda da durgun değil aksine enerjisi yüksek uçma ve ötme faaliyetleri arttı kusması da diğer kuşun ağzına bazen kusuyo ama kokusu azaldı iyice kuş kumu yedikçe iyilesecegini düşünüyorum
Kusmasi Genelde Esine mi Oluyor. Yoksa Aniden Kusma Yaşanıyor mu ? Evet Maşallah İyi. Bir Sorun Görmedim. Şişlik Yumurta Olabilir. Takip Edin. Sert mi Şişlik Yumuşak mi ? Kabuksuz Yumurta Yapma İhtimali Olmasın. Kalsiyumu İhmal Etmeyin. Kuş Kumu Sindirimi Düzenler. Grit Kuş Kumu Olsun. Kafesinde Surekli Durabilir.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

e.tuğba

Yeni Üye
Kusmasi Genelde Esine mi Oluyor. Yoksa Aniden Kusma Yaşanıyor mu ? Evet Maşallah İyi. Bir Sorun Görmedim. Şişlik Yumurta Olabilir. Takip Edin. Sert mi Şişlik Yumuşak mi ? Kabuksuz Yumurta Yapma İhtimali Olmasın. Kalsiyumu İhmal Etmeyin. Kuş Kumu Sindirimi Düzenler. Grit Kuş Kumu Olsun. Kafesinde Surekli Durabilir.
Merhaba gebelik olabilir jumbo maşallah SüphanAllah
Gözlemleyin yakında yumurta gelebilir
Genelde eşine kusuyo ama bazen dururken de kusuyo ama genelde eşine oluyo hatta özenle gidip onun ağzına kusuyo iyi olmasına çok çok çok sevindim gerçekten kuşlar hakkındaki bilgim kısıtlı bir de böyle bir şey başıma ilk defa gelince çok fazla kotu şey gördüm internette çok korkuyordum şahsen aslında çok dokunup rahatsız etmek istemiyorum dokundugum kadariyla ise baslarsa yunusakti şimdi ilk haline göre sert ama öyle çok sert bi şey yok Uşak bı sertlik var dün biraz bakarken şişlik bir tarafta toparlanmış ve rengi beyazdi aklıma boş yumurta olabilir gibi geldi çünkü ciftlesebilecekleri bir alan yok kafeslerinde kalsiyum olarak kalamar kemiği yumurta kabuğu yumurta sarısı vitaminler mineral blok ne varsa duzenli şekilde kontrollü olarak veriyorum onları yedikçe daha da kendine geliyor kilo olarak zayifladi eski hali böyle değildi kuş kumu da alacağım inşallah şey kilosu falan yerinde değil mi bir de haline kalması için belirli bir yuvalık gibi bir şey olması gerekmiyor mu bizimkilerin kafesinde yok çok büyük kafes olmadığı için ve açıkçası yumurtlarsa bakabilir miyim bilemedigim için yuvalık koymamistik ama sürekli dip dibeler ve erkek olanın ilgisi önceki zamanlara göre çok çok arttı önceden de ilgiliydi ama bu son zamanlar daha bir ilgili ben hasta olmasından kaynaklı diyordum

Son düzenleme:

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Genelde eşine kusuyo ama bazen dururken de kusuyo ama genelde eşine oluyo hatta özenle gidip onun ağzına kusuyo iyi olmasına çok çok çok sevindim gerçekten kuşlar hakkındaki bilgim kısıtlı bir de böyle bir şey başıma ilk defa gelince çok fazla kotu şey gördüm internette çok korkuyordum şahsen aslında çok dokunup rahatsız etmek istemiyorum dokundugum kadariyla ise baslarsa yunusakti şimdi ilk haline göre sert ama öyle çok sert bi şey yok Uşak bı sertlik var dün biraz bakarken şişlik bir tarafta toparlanmış ve rengi beyazdi aklıma boş yumurta olabilir gibi geldi çünkü ciftlesebilecekleri bir alan yok kafeslerinde kalsiyum olarak kalamar kemiği yumurta kabuğu yumurta sarısı vitaminler mineral blok ne varsa duzenli şekilde kontrollü olarak veriyorum onları yedikçe daha da kendine geliyor kilo olarak zayifladi eski hali böyle değildi kuş kumu da alacağım inşallah şey kilosu falan yerinde değil mi bir de haline kalması için belirli bir yuvalık gibi bir şey olması gerekmiyor mu bizimkilerin kafesinde yok çok büyük kafes olmadığı için ve açıkçası yumurtlarsa bakabilir miyim bilemedigim için yuvalık koymamistik ama sürekli dip dibeler ve erkek olanın ilgisi önceki zamanlara göre çok çok arttı önceden de ilgiliydi ama bu son zamanlar daha bir ilgili ben hasta olmasından kaynaklı diyordum
Takip Edin. Dediğim Gibi Kalsiyumu ve Kuş Kumunu İhmal Etmeyin. Kilo Olarak Jumbo Yapılı Kuşlar Kilolu Durur. Aslında Kilo Değil Yapısı Büyüktür. Yumurta İçin Siz Görmeden Çiftleşme Olmuş Olabilir. Karar Sizin. Erkek Ekstra İlgilidir Çiftleşme İhtimali Çok Yüksek. Yine Bir Durum Olursa Güncelleme Yapabilirsiniz. Herhangi Bir Olumsuzta Bir Kanatli Uzmanina Gidin. Elmadağ Tarafında da Arastirabilirsiniz. Hava Soğuk Değil. Stres Olmaz Korkmayın. 🙏

Üst Alt