- Hastalık Belirtileri
- kabarma halsizlik gece kusması
- Hastalık Belirti Tarihi
- 5 Şub 2024
- Kullanılan İlaç
- sulphamezathine
Şuan 2yaşında dişi kuşumun yanında 6ayönce eş olarak 4-5 yaşında erkek sahiplendik..
arkadaş oldular kur ve kusma yapıtılar ancak pençe atma ve çiftleşme olmadı..
2-3aydır tüy dökmeye başladılar dişi önce ishal sonra aşırı bitkinlik yem ve su içmemeye başladı tabana inip ishali kötüleşince
Tavsiye üzerine elle besleyip sulphamezathine verdim..ertesi gün aniden düzeldi ve güçlenmeye 3.gün şarkıya başladı..
1hafta yarım suluk 4damla verdim 3gun endropac 1gün gerwit-w verirken
1kere verdiğim yumurta maması gecesinde kusup tekrar kabarınca 1hfta tekrar ilaç ver dediler..
1hafta daha yarım suluk 4damla verdim
tekrar düzeldi ama 5.günü verdiğim yarım dilim elma sonrası gece gene kustu(rastlantı mı bilemiyorum)
2gün daha ilaca devam ettim sonra 2gün endrobac, 1gün(bugün) gerwit verdim..
şu an ishal yok kabarık çok uyuyor uyanıkken ya kaşınıyor yada yem yiyor ama iyi değil..
iç-dış parazit olabilir diye vilmectin temin ettim ama kullanmadım
çok kaşınıyor kafasını sürtünüyor ama bit vs görmedim zehir diye boşuna vermeyim dedim
Erkek olanda kusma vs birşey yok ancak oda çok kaşınıyor kafasını sürtünüyor
Neyapayım..yaşadığım yerde kuş veterineri yok..
tavsiye aldığım tecrübeli 65yaşındaki kuşcu 3gün önce 1hafta daha ver sonra az vitamin ver daha ilaç verme dedi
1ay süren tedavi olabiliyormuş böbrek karaciğere zarar verir diye probiotik+multivit verdim
Ne yapayım? endişem hat safhada geçen ay gibi olmasın 3cü 1haftaya başlayayım mı?
Not: Genelde forumda sulphamezathine 1damla direk ağıza şeklinde diyorlar
ben sulukta veriyorum tam tedavi olmama vs sebep olabilir mi?
Yoksa sebep parazit mi?
arkadaş oldular kur ve kusma yapıtılar ancak pençe atma ve çiftleşme olmadı..
2-3aydır tüy dökmeye başladılar dişi önce ishal sonra aşırı bitkinlik yem ve su içmemeye başladı tabana inip ishali kötüleşince
Tavsiye üzerine elle besleyip sulphamezathine verdim..ertesi gün aniden düzeldi ve güçlenmeye 3.gün şarkıya başladı..
1hafta yarım suluk 4damla verdim 3gun endropac 1gün gerwit-w verirken
1kere verdiğim yumurta maması gecesinde kusup tekrar kabarınca 1hfta tekrar ilaç ver dediler..
1hafta daha yarım suluk 4damla verdim
tekrar düzeldi ama 5.günü verdiğim yarım dilim elma sonrası gece gene kustu(rastlantı mı bilemiyorum)
2gün daha ilaca devam ettim sonra 2gün endrobac, 1gün(bugün) gerwit verdim..
şu an ishal yok kabarık çok uyuyor uyanıkken ya kaşınıyor yada yem yiyor ama iyi değil..
iç-dış parazit olabilir diye vilmectin temin ettim ama kullanmadım
çok kaşınıyor kafasını sürtünüyor ama bit vs görmedim zehir diye boşuna vermeyim dedim
Erkek olanda kusma vs birşey yok ancak oda çok kaşınıyor kafasını sürtünüyor
Neyapayım..yaşadığım yerde kuş veterineri yok..
tavsiye aldığım tecrübeli 65yaşındaki kuşcu 3gün önce 1hafta daha ver sonra az vitamin ver daha ilaç verme dedi
1ay süren tedavi olabiliyormuş böbrek karaciğere zarar verir diye probiotik+multivit verdim
Ne yapayım? endişem hat safhada geçen ay gibi olmasın 3cü 1haftaya başlayayım mı?
Not: Genelde forumda sulphamezathine 1damla direk ağıza şeklinde diyorlar
ben sulukta veriyorum tam tedavi olmama vs sebep olabilir mi?
Yoksa sebep parazit mi?
Son düzenleme: