• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy Dönemi Muhabbet kuşumun kokusu normal mi?

AhmetYesevi

Yeni Üye
Yavru muhabbet kuşum geleli yaklaşık bir buçuk ay oldu. Önceleri bu kadar dikkatimi çekmemişti. Ama son zamanlarda sanki çemen, pastırma kokusu alıyorum. Çok fazla banyo yapmadı geldiğinden beri. Bir kabın içerisine su koyuyordum girsin diye ama hep çekingendi. Bir iki kere çok hafif olacak şekilde fısfısla ıslattım hatta nemlendirdim desem daha doğru olur. Bir iki gün önce de cesaret etti ve musluğun altına girdi kendisini hafifçe ıslattı. Keyfi yerinde çok hareketli kafes içinde ve dışında. Sürekli oyun oynamak ve dışarı çıkmak isteyen bir kuş. Neden böyle kokuyor sizce? Bir sorun olabilir mi? Yoksa normal midir? Ayrıca şu an tüy dökümünde.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Tüy dökümünde olabiliyor bt amin forte veriyorsunuz değil mi? Banyo için çeşme suyu kullanmayın hazır içme suyunu ısıtın ideal ılık şekilde bir cam kaba koyun içine çok çok az sevdiği yeşillikten atın kendisi zamanla ihtiyaç dahilinde girecektir asla girmezse fısfıs yapın çünkü direk fısfıs bazılarını korkutuyor sudan iyice kaçıyorlar.

AhmetYesevi

Yeni Üye
Tüy dökümünde olabiliyor bt amin forte veriyorsunuz değil mi? Banyo için çeşme suyu kullanmayın hazır içme suyunu ısıtın ideal ılık şekilde bir cam kaba koyun içine çok çok az sevdiği yeşillikten atın kendisi zamanla ihtiyaç dahilinde girecektir asla girmezse fısfıs yapın çünkü direk fısfıs bazılarını korkutuyor sudan iyice kaçıyorlar.
Evet kanatlıoil b vitamini kullanıyorum. 30 ml suluğuna bir damla koyuyorum haftada iki kere. Daha önce kaba su koyarak denedim, içine de marul koydum ama hiç yaklaşmadı. Ama musluğu açınca suyun altına giriyor. Musluk suyu ile yıkanmasında ne gibi bir sakınca var? Bu kokusu tüy dökümünden sonra geçer mi diyorsunuz?

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Evet kanatlıoil b vitamini kullanıyorum. 30 ml suluğuna bir damla koyuyorum haftada iki kere. Daha önce kaba su koyarak denedim, içine de marul koydum ama hiç yaklaşmadı. Ama musluğu açınca suyun altına giriyor. Musluk suyu ile yıkanmasında ne gibi bir sakınca var? Bu kokusu tüy dökümünden sonra geçer mi diyorsunuz?
Musluk suyunun içinde klor falan var onlar tüyünün yapısına zarar veriyor diye biliyorum onun için içme suyunu ısıtıp bir fısfıs şişesine koyup biraz uzaktan üstüne sıkın o zaten kanatlarını açıp yıkanacaktır :D

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kokusu geçer evet. Size tavsiyem beceriniz var ise kuş banyoluğu yapmanız youtube de videoları var. Çeşme suyunda klor, metal, florür, bakteri veya parazitler olabiliyor. Kendi başıma geldi geçmez demeyin 2 3 ay öncesinde Fiko farketmeden çeşme suyuna atladı oradan geçen parazitle iç parazit oldu Allah tan erken fark ettim kısa bir tedavi ile atlattık.

AhmetYesevi

Yeni Üye
Kokusu geçer evet. Size tavsiyem beceriniz var ise kuş banyoluğu yapmanız youtube de videoları var. Çeşme suyunda klor, metal, florür, bakteri veya parazitler olabiliyor. Kendi başıma geldi geçmez demeyin 2 3 ay öncesinde Fiko farketmeden çeşme suyuna atladı oradan geçen parazitle iç parazit oldu Allah tan erken fark ettim kısa bir tedavi ile atlattık.
Anladım. Uyarınız için de teşekkür ederim. Yani olmaz dememek lazım hiçbir zaman. Ben henüz ilk defa bir kuş sahiplendim, sizin gibi fark edeceğimi de sanmıyorum bir rahatsızlığını. O yüzden banyoluğu deneyeceğim İnşallah.

AhmetYesevi

Yeni Üye
Musluk suyunun içinde klor falan var onlar tüyünün yapısına zarar veriyor diye biliyorum onun için içme suyunu ısıtıp bir fısfıs şişesine koyup biraz uzaktan üstüne sıkın o zaten kanatlarını açıp yıkanacaktır :D
Fısfısta kanatlarını açmadı. Mümkün olduğunca uzaklaşmaya çalıştı ama muslukta kanatlarını açıp geliyordu. Bir de banyolukla deneyelim öyleyse. 😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Fısfısta kanatlarını açmadı. Mümkün olduğunca uzaklaşmaya çalıştı ama muslukta kanatlarını açıp geliyordu. Bir de banyolukla deneyelim öyleyse. 😊
Merhaba fıs fıs bugün olmazsa yarın alışır, çeşme suyunda ağır metaller vardır kullanmayın lütfen

Üst Alt