• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşumun kanadı titriyor

ceylinaaa96

Yeni Üye
Merhana muhabbet kuşumun kanadı salı günü başladı titremeye ishal yok
İlk gün böyleydi
Watch unnamed | Streamable
b ve de vitamini verdim
Çarşamba günü titremesi azaldı kafesten çıkartmadım istirahat etti vitamin verdim.
Bugün de ara ara titretiyor ama şunu fark ettim ben yanındayken ve onunla konuşurken kanadını titretmiyor. Ben gittiğimde ve geri geldiğimde titrerken buluyorum kanadını. Tek kanat. Bir anda oldu.
Bu da bugünde enerjisi iyi neşesi yerinde
Ama incinmiş olabilirmi diye de düşündürmüyor değil, kafeste de böyle hareketler yapıyor bazen. 7 aylık dişi. Titreyen kanadını kontrol ettim, elime kötü bir şey gelmedi.Sadece, kanat çıkartıyor, acaba o mu rahatsız ediyor. Çünkü o kanadında ki tüyleri zamanında şimdi döktü geri çıkıyorlar.
Kanat titremesi neden olur? Sizce ne yapabilirim
Dışkısı

Sygoldex

Yeni Üye
Anlattıkların ve videodaki görüntülere göre kuşun genel durumu gayet iyi görünüyor. Enerjisi yerinde, dışkısı da normal. Tek kanatta olan bu hafif titreme davranışı bazen fiziksel bir sorun değil, alışkanlık ya da stres tepkisi olabiliyor. Yani bu durum fiziksel bir rahatsızlıktan çok stres kaynaklı bir tepki gibi gözüküyor. Zaten sadece yalnızken yapıyormuş bu hareketi. Bu durum da stres kaynaklı olduğunu iyice kanıtlıyor. Belki yalnızlıktan dolayı stres yapıyor olabilir veya alışkanlık edindiği bir hareket olabilir. Aynı zamanda söylediğin gibi tüy değişimi varsa, o kanatta yeni çıkan tüyler (kan tüyleri) kuşu biraz rahatsız ediyor olabilir. Kan tüyleri hassas olur, kuş da onları farkında olmadan oynatabilir veya hafif titretme davranışı geliştirebilir. Kanadını açarken ağrı ya da dengesizlik belirtisi göstermiyorsa, uçarken problem yaşamıyorsa, büyük ihtimalle ciddi bir sorun yoktur. Elinle kontrol ettiğinde tepki vermemesi de iyiye işaret. Ama birkaç gün daha gözlemde kalmakta fayda var. Kafeste dinlendirmeye ve B vitamini ile desteklemeye devam edebilirsin. Eğer durum aynı şekilde devam ederse ya da belirginleşirse, bir veterinerden görüş alınabilir. Ama şu an için bir sıkıntı gözükmüyor.

ceylinaaa96

Yeni Üye
Sanırım stresten oluyor dikkat ettim uçmasında hiçbir sıkıntı yok çünkü dışkısı temiz, ama neden stres yapıyor olabilir elimden geldiğince yalnız bırakmıyorum. Hep yanındayım ben yoksam yanına radyo bırakıyorum serbest ve oyuncakları var. Sadece bana ve eşime aşırı bağımlı odadan çıkar çıkmaz bağırıyor gitmemizi istemiyor buna dikkat etmiştim ama kanadının titretecrk kadar strese girebileceğini düşünmemiştim. Stresini azalta bilmem için neler yapabilirim.

Üst Alt