• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşumun kanadı kangren mi ?

pinarsudeee

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sürekli uyuması sesi çıkmaması iştahsıxlık
Hastalık Belirti Tarihi
2 Mar 2022
Kullanılan İlaç
Hirudoid
Merhaba arkadaşlar salı günü gece kuşum kafesinin kapısını bağladığım kurdeladan ince ip çıkmış ona dolanmış bende yemek hazırlıyordum kanadına dolanmış görünce hemen kestim ama kanadında problem oldu morardı veterinere götürdüm doku incinmesi yada kangren olabilir dedi ölebilirde dedi şu anlık ölmedi ama kanadı çok kötü hala mor ve kanıyor çok üzülüyorum canım acıyor ne yapmam lazım yardımcı olun lütfenEkli dosyayı görüntüle 20138Ekli dosyayı görüntüle 20139Ekli dosyayı görüntüle 20140Ekli dosyayı görüntüle 20138Ekli dosyayı görüntüle 20138Ekli dosyayı görüntüle 20139Ekli dosyayı görüntüle 20140Ekli dosyayı görüntüle 20139

Son düzenleme:

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çok geçmiş olsun kuzuya çok üzüldüm 😔 çok çok dikkat etmek gerek kapıyı mandalla tutturmak daha iyi bence çocuk gibiler çünkü 🥲 tecrübeli arkadaşlar müsait olduklarında yorum yapacaklardır

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba arkadaşlar salı günü gece kuşum kafesinin kapısını bağladığım kurdeladan ince ip çıkmış ona dolanmış bende yemek hazırlıyordum kanadına dolanmış görünce hemen kestim ama kanadında problem oldu morardı veterinere götürdüm doku incinmesi yada kangren olabilir dedi ölebilirde dedi şu anlık ölmedi ama kanadı çok kötü hala mor ve kanıyor çok üzülüyorum canım acıyor ne yapmam lazım yardımcı olun lütfenEkli dosyayı görüntüle 20138Ekli dosyayı görüntüle 20139Ekli dosyayı görüntüle 20140Ekli dosyayı görüntüle 20138Ekli dosyayı görüntüle 20138Ekli dosyayı görüntüle 20139Ekli dosyayı görüntüle 20140Ekli dosyayı görüntüle 20139
Merhaba, hangi ilacı söylerler bilmiyorum ama söylenene kadar oksijenli suyla yıkayın temizleyin yoksa mikrop kapar. Çok geçmiş olsun.

TG SPAA

Paylaşımcı
tünekleri çıkarıp zemine yem ve suda bırakın.
Gerekeni yapmışsınız zaten. 2 seçenek var , ya ölecek ya da iyileşecek. Geçmişi olsun.

TG SPAA

Paylaşımcı
He aklıma geldi. Kangren bur süre sonra olur. Bur süre sonra kanadı vs. Çürümeye başlayacak ve kuşunuz acı çekecek. Buzlu tedavi uygulanır genelde. Bunu da belirtmek isterim.

pinarsudeee

Yeni Üye
Yani illa olurmu iyileşmezmi acı çekmesini istemiyorum işte şu anda zaten çekiyor kangren olunca nolucak kanadı nasıl çürüyecek anlamadım acı çekmemesi için napıcam 3 tane ilacı var veterinee verdi antibiyotik verdi vitaminler verdi belki iyileşir ilk defa böyle birsey geldi başıma başına gelen ve iyi olan arkadaşlar yokmu

TG SPAA

Paylaşımcı
Şuan yapabilecek bir şey yok. Kanadı zaten çürümeye başlamış, gördüğüm kadarıyla.

pinarsudeee

Yeni Üye
Hayır çürüme belirtisi yok daha ciddimisin sen :( kanama var çürüme yok

TG SPAA

Paylaşımcı
Küçük küçük gördüm sanki. Kanatlı uzmanın rahatça bu işi yapabilecegini düşünüyorum, daha başlarında çünkü.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşun kanadina batikonla pansuman yapın. Kan akışını devam ediyorsa tampon yapın.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Çıkardığınızda bu şekilde miydi kanadı yoksa gittikçe dağıldı mı kanadına eğer ufak şekilde ise ve sonradan yayıldı ise veterinere götürün kangren oluyor kurtarmak için ise maalesef kangren olan kısmı kesmek lazım. Yoksa hayati tehlike olur kangren kalbe gidem damarlara karışırsa ölür hemen ölme gerçekleşmez.

pinarsudeee

Yeni Üye
Çıkardığınızda bu şekilde miydi kanadı yoksa gittikçe dağıldı mı kanadına eğer ufak şekilde ise ve sonradan yayıldı ise veterinere götürün kangren oluyor kurtarmak için ise maalesef kangren olan kısmı kesmek lazım. Yoksa hayati tehlike olur kangren kalbe gidem damarlara karışırsa ölür hemen ölme gerçekleşmez.

pinarsudeee

Yeni Üye
Salı günü geceden beri böyle çarşamba günü veterinere götürdüm kız dedi doku incinmesi var kangren olabilir dedi üç igne verdi agızdan vereceksin biri antibiyotik biri b12 biri vitamin dedi birde krem verdi 1 hafta sonra getir dedi ama korkuyorum işte inşallah birsey olmaz daha iyileşme yok kanadı kötü mor ama kanadını hareket ettiriyor ucuyor kısa mesafe tabi :(

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşu kesinlikle salıp uçurmaya çalışma. Kanadını kullandıkça kanama devam eder. Senin yapman gereken kanadı mümkün olduğunca hareket ettirmesini engellemek. Ve kanı durdurmak

pinarsudeee

Yeni Üye
Ben elime bile almıyorum zaten sadece ilaç saati ve krem sürerken elime alıyorum sürekli kafesinde hareket ben ettirmiyorum şu anda kanaması yok zaten ama morluk geçmedi :(

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Veterinerin B12 önermesi iyi olmuş isallah düzelecektir. Farklı bir yol denemeye çalışıp veterinerin verdiği ilaçları ihmal etmemelisin

pinarsudeee

Yeni Üye
İnşallah düzelir valla içim acıyor acı çekiyorum bende onu öyle gördükçe ilk kuşum çok zormuş insan alışıyor üzülüyor küçükte olsa üzülüyorsun :(

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Üzülmem kuşunu düşünmen güzel isallah cabanla düzelecektir

Üst Alt