• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşumun kanadı iltihaplandı

Leman007

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsiz, iltihaplı yara, sıvı pastel yeşil dışkı.
Hastalık Belirti Tarihi
15 Eyl 2025
Kullanılan İlaç
Gold Wings Diar Digestive
Merhaba, muhabbet kuşumun geçen gün kedinin biri Pati atıp kanadını tırmalamış. Yarayı fark etmedik. Yara iltihap kapıp şişmiş bugün. Yemek yemiyor bişey içmiyor. Hareket etmiyor sadece olduğu yerde duruyor. Ve dışkısı pastel yeşil renginde sıvı. Petshopçudan antibiyotik diye Gold Wings Diar Digestive diye bir ilaç aldım. Az önce suyla seyreltip iki damla içirdim şırıngayla. Ne yapmam lazım lütfen acil yardımcı olurmusunuz?

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Kanadının ve dışkıların fotoğrafını ekleyebilir misiniz?bir de aç kalmaması lazım daldarı vs.yedirmeye çalışın yiyemiyorsa yumurtayı iyice haşlayın.Sarısını suyla açarak yoğurt kıvamına getirin yavaş yavaş yedirin.Petshop ürünleri etkisizdir

Leman007

Yeni Üye
Kanadının ve dışkıların fotoğrafını ekleyebilir misiniz?bir de aç kalmaması lazım daldarı vs.yedirmeye çalışın yiyemiyorsa yumurtayı iyice haşlayın.Sarısını suyla açarak yoğurt kıvamına getirin yavaş yavaş yedirin.Petshop ürünleri etkisizdir
Kanadının resmini çekemiyorum. Canı yanıyor. Dışkısının fotoğrafını ekledim. Üstten bir tırmık izi var. İltihap akıyordu. Öyle fark ettik. İltihabı temizleyip batıcon ile temizledik.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşun tunekte bir videosunu ekler misiniz 👍 herhangi bir hekime gösterdiniz mi? antibiyotik gerekebilir ve batikon değilde eczaneden rif ampül alıp pansuman yapın.Eger imkanınız varsa internet üzerinden cristalin dezenfektan alın o da iyi gelir sonrasında lazım olacak.video bekliyorum yarayı özellikle görmem lazım
Ekli dosyayı görüntüle 93995

Leman007

Yeni Üye
Kuşun tunekte bir videosunu ekler misiniz 👍 herhangi bir hekime gösterdiniz mi? antibiyotik gerekebilir ve batikon değilde eczaneden rif ampül alıp pansuman yapın.Eger imkanınız varsa internet üzerinden cristalin dezenfektan alın o da iyi gelir sonrasında lazım olacak.video bekliyorum yarayı özellikle görmem lazım
Ekli dosyayı görüntüle 93995
kanadının fotoğrafını ekledim. Yumurtayı suyla açıp aç kalmaması için şırıngayla verdim biraz. İltihabı akıttıktan sonra yaranın olduğu yer kurudu. Şuan yeni bir şişlik yok. İlk verdiğim ilaçlı su sanki çok az iyi geldi gibi. Herhangi bir hekime gösterecek gücüm yok maalesef. Ve küçük kanatlı kuş olduğu içinde korkuyorum teslim etmeye. Çünkü ticaret olsun diye hayvana ne yapacaklarını kestiremiyorum.

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, Şehmus Bey'in söylediklerini uygulayın. Crystalin sprey ile önce dezenfekte edin. Baticon yerine Rif ampül alın Rif daha etkilidir, Baticon'un antibiyotik etkisi yoktur. Bactrim şurup alıp ağızdan da 1 damla damlatabilirsiniz ve Antibiyotik de kullanmanız gerekebilir çünkü kedi ısırıkları ve tırmalamaları kuşlar için oldukça tehlikelidir. Risklidir. Aslında İzmir de kuşlarla ilgili ve forumda çokça önerilmiş bazı yerler var, Petyum Veteriner Kliniği, Buca Yücelen Hastanesi -7/24 de açıkmış- , Mavişehir Veteriner Kliniği veya Buca Gazivet gibi seçenekler buldum. Bunlardan birisine götürebilirsiniz hatta Petyum ve Buca Yücelen çokça önerilmiş.

Üst Alt