• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşumun kakası açık yeşil ve iştahsız

Boncukkuş12345

Yeni Üye

Buda bugünkü videomuz. Gervit ve entrobac harici başka birşeye gerek varmı hocam. Ve artık Gervit vereyim mi? Kakalar daha iyi fakat yinede şekil olarak sanki daha pütürlü. Eskiden top top yapardı. Zamanla düzelirmi? Yoksa iç parazit falan olma ihtimali olabilirmi?

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Düzenli olarak haftada bir kez gerwit ve entrobac veriniz 👍 kuşunuzun durumu iyi görünüyor masallah 🧿😊

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Günaydın kıymetli hocalarım. Boncuğumun dışkısının son durumu bu şekilde. Yine gayet hareketli, konuşması keyfi yerinde. Ama iştahı tam olarak düzelmesede nispeten daha iyi. Aspur çok sevdi,yemin içinden özellikle onu seçiyor😊biraz kaşıntısı vardı. Tüy bakım spreyi ile spreyleyince rahatladı.3 gün suyuna probiyotik koydum. 4. Gün sadece su.
Maşallah dışkılar gayet güzel 🧿 Şehmus beyin dediği gibi haftada 1 gerwit, 1 gün entrocac verebilirsiniz. Katkılara röhnfried bt amin de ekleyebiliriz. Pazartesi: gerwit, çarşamba: entrobac, cuma: bt amin şeklinde olabilir. Aspuru seçmesinin sebebi daha besleyici, karbonhidrat bakımından daha zengin olması. Demekki kilo almaya ihtiyacı var. Yemesi, içmesinin, keyfinin ve dışkılarının düzelmesine çok sevindim. Sağlıkla, mutlulukla hepbirlikte güzel günlerininiz olsun inşallah 🌸

Boncukkuş12345

Yeni Üye
İlgi ve alakanız için çok çok teşekkür ederim. Allah razı olsun 🥰🥰 bt Amin doz olarak nasıl vereyim hocam?

Boncukkuş12345

Yeni Üye
Günaydın 🥰🥰🐦🐦boncuk kuştan haberlerle forum günlüğüne başlıyoruz 😊hamd olsun iştahı yerine geldi, neşeli, bıcır bıcır🥰🥰bize destek veren yol gösteren herkese, @Şehmus BAKIR bey ve @Ayvalık Jumbo Muhabbet duygu hanıma çok çok teşekkür ederim 🥰🥰 bir konuda fikrinizi almak isterim. Boncuğumun gagasını normalden uzunmu sizce. Bugün kuşkumunu tırtıklarken sanki birazcık zorlandı. Danışmak istedim sizlere.çook tesekkur ederim. Sevgiler 🥰🐦🐦🐦

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Günaydın 🥰🥰🐦🐦boncuk kuştan haberlerle forum günlüğüne başlıyoruz 😊hamd olsun iştahı yerine geldi, neşeli, bıcır bıcır🥰🥰bize destek veren yol gösteren herkese, @Şehmus BAKIR bey ve @Ayvalık Jumbo Muhabbet duygu hanıma çok çok teşekkür ederim 🥰🥰 bir konuda fikrinizi almak isterim. Boncuğumun gagasını normalden uzunmu sizce. Bugün kuşkumunu tırtıklarken sanki birazcık zorlandı. Danışmak istedim sizlere.çook tesekkur ederim. Sevgiler 🥰🐦🐦🐦
Boncuk kuşun iyi olmasına çok sevindim. 🥰 Yardımcı olabildiğimiz canların iyi haberlerini aldıkça çok mutlu oluyorum. Maşallah bıdığa 🧿 Şehmus beyin dediği gibi gaga biraz sivrilmiş ama kendi gaga taşı ile halleder diye düşünüyorum. Bir tık sert gaga taşı alabilirsiniz. Versele laga serisinden mineral blok olabilir. Mammamia sade, kalamarlı gaga taşı olabilir. Eğer yem yemede zorlandığını, sadece aspur, yulaf gibi iri tohumları seçtiğini fark ederseniz, o zaman müdahale edilebilir ileride

Boncukkuş12345

Yeni Üye
Boncuk kuşun iyi olmasına çok sevindim. 🥰 Yardımcı olabildiğimiz canların iyi haberlerini aldıkça çok mutlu oluyorum. Maşallah bıdığa 🧿 Şehmus beyin dediği gibi gaga biraz sivrilmiş ama kendi gaga taşı ile halleder diye düşünüyorum. Bir tık sert gaga taşı alabilirsiniz. Versele laga serisinden mineral blok olabilir. Mammamia sade, kalamarlı gaga taşı olabilir. Eğer yem yemede zorlandığını, sadece aspur, yulaf gibi iri tohumları seçtiğini fark ederseniz, o zaman müdahale edilebilir ileride
Tamam duygu hocam. Gaga taşını hemen değiştiriyorum. Şimdilik hepsininde yiyor. Takip edeceğim. Çok çok teşekkür ederim 🥰🥰🐦🐦🌹🌹

Yıldız35

Paylaşımcı
Neşesi yerinde masallah boncugun 😊 siz 3 gün entrobac verin ve 4 üncü sade su akşamında tekrar dışkı resmi görelim 👍enjoy vermeyin
Ayni hatayı bir defa yaptım yanlış yem aldığım için gidip marketten bir marka aldım şu an bir kuşum bu yemin etkisini hala atlatamadı. Hergun bu hatamı düşünerek kusuma bakıyorum.

Boncukkuş12345

Yeni Üye
Malesef bilmeden istemeden de olsa miniklerimizi etkiliyoruz. Ama bir musibet bin nasihatten iyidir.Daha dikkatli oluyorum artık. Yem harici besinleri verirken bile çok dikkatle veriyorum.inşallah sağlıklı, mutlu, uzuuun ömürleri olsun 🥰🐦🐦

Üst Alt