• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Muhabbet kuşumun kakası açık yeşil ve iştahsız

Boncukkuş12345

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İştahsızlık zayıflama ve dışkı renginde ki açık yeşil ve bazen biraz yumuşak dışkı
Hastalık Belirti Tarihi
19 Mar 2023
Kullanılan İlaç
Vitamin
Muhabbet kuşumun kakası açık yeşil ve iştahsız. Hareketleri geyet güzel, Aktif. 4.gün bugün. Yemini yemiyor desem yeridir. Daldarısı aldım. Onu biraz yiyor. Suyuna vitamin koydum. Kafesini temiz tutmaya çalışıyorum. Üşütmemeye çok özen gösteriyorum. Kafes dışına çok çıkarmıyorum ki yorulmasın. Ama zayıfladığını gözlemledim. Konuşması neşesi gayet yerinde. Ne yapabilirim bilgisi olan varmı?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhabalara,
Forumumuza hoşgeldiniz. Son 3-4 gündür değişik ne yedi, ne içti? Yem değiştirdiniz mi, farklı bir şey verdiniz mi?Resimde düzgün dışkılardan sonra bozulma olmuş. Bulunduğu odada çiçek var mı?

Boncukkuş12345

Yeni Üye
Farklı birşey vermedim. Kıvırcık ve havuç veriyorum günlük. Arada yumurta sarısı veriyorum. Ceviz seviyo omega3 niyetine ceviz veriyorum. Fakat tüy dökme dönemini yeni geçirdi. O ara ilk defa yulaf verdim. Onuda sadece tırtıkladı. Çok yemedi. Odasında çiçekte yok. Genel hareketleri çok iyi konuşuyo, rahat uçuyor, sadece çok iştahsız. Özellikle yem yemek istemiyor ide cırlarcasına ötüyor arada, pek yapmadığı bişey. Kakası İlk günler biraz daha suluydu ve griye dönük Bi yeşildi.şimdi daha kıvamlı ve açık yeşil. 2 yaşında oğlum. İnşallah eski sağlıgına kavuşur.

Boncukkuş12345

Yeni Üye
Dün gece kuşum oldukça sulu ve Ard arda kakalar yaptı. Gece boyunda tünekte devamlı huzursuz kımıldanıp durdu. Bugün gidip ilaçmı alsam artık bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Hareketli her zamanki gibi Boncukkuş12345 buda videosu

Ekli dosyalar

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba diskilar saglikli gorunmuyor. Hocalarimiz gorunce yorum yapacaklardir.
Bu arada kusunuza gervit vitamin ve entrobac probiyotik kullaniyor musunuz? Kullanmiyorsaniz bunlari temin edip kullanmaya baslayin. Entrobac diskisinin duzelmesine yardimci olur. Bagisikligini guclendirir kusun bu urunler.
Gervit haftada 1 gun yarim suluga 5 damla
Entrobac haftada 1 gun yarim suluga mercimek tanesi kadar.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
@Rüya Ç. Arkadaşımızın dediği gibi 3 gün entrobac verelim. 4.gün sade suyla dışkı paylaşın. Su şişe.su olsun. Günlük sebze vermeyi kesin. Haftada 2 defa verebilirsiniz. Cevizi çok fazla vermeyin. Yağlı bir gıda. Yulafı iyice yıkayıp vermeniz lazımdı. İç yulafta çok fazla kirlilik oluyor. Bu arada videoyu izleyemedim. Silinmiş. Tekrar yeni halini çekebilir misiniz? Yeminiz hangi marka bir de?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Video açılmıyor tekrar yükler misiniz

Boncukkuş12345

Yeni Üye
Sebzeyi ve cevizi kestim zaten. Dün sadece yumurta beyazı verdim biraz. Onun haricinde yemi enjoy marka kapalı yem. Normalde çok severdi bu markayı ama çok çok az yiyor. Dal darı yiyor biraz. Bugün sabah suyuna iki damka elma sirkesi damlattım. Kaka biraz daha kıvamlı hale geldi. Probiyotik hiç vermemiştim. Hemen temin edip vereceğim. Bu arada yukarı videoda attım. Umarım açılır

Boncukkuş12345

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim. Enjoy yerine başka bir markamı alayım? Yada tamamen yemi kaldırıp sadece daldarısı ilemi üç gün gözlem yapayım. 🙂🐦

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Çok teşekkür ederim. Enjoy yerine başka bir markamı alayım? Yada tamamen yemi kaldırıp sadece daldarısı ilemi üç gün gözlem yapayım. 🙂🐦
Maşallah iyi gördüm kuşunuzu. Dışkıları da güzel. Muhtemelen bir kaç gün önce verdiğiniz sebzeler, ceviz kuşun bağırsaklarını karıştırmış. Probiyotik ve multivitamin mutlaka alalım. Bunlar ilaç değil, takviye gıda. Kuşlarımızı her zaman sağlıklı tutmak için hep kullandığımız ürünler. Ama haberler güzel, maşallah 🧿

Boncukkuş12345

Yeni Üye
İnşallah düzelecek. Çok tesekkur ederim. Şehmus bey enjoy vermeyin demiş ama şunu anlamadım. Yem kalitesizmi? Yoksa kakası düzelene kadarmı enjoy vermeyeyim. Bide bu bikaç gündür kuş kumunu yemeyi biraz arttırdı. Bir zararı olurmu?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
İnşallah düzelecek. Çok tesekkur ederim. Şehmus bey enjoy vermeyin demiş ama şunu anlamadım. Yem kalitesizmi? Yoksa kakası düzelene kadarmı enjoy vermeyeyim. Bide bu bikaç gündür kuş kumunu yemeyi biraz arttırdı. Bir zararı olurmu?
Muhtemelen dışkıyı düzelten de kuş kumu zaten. Kum sayesinde yemleri daha rahat sindirebilmiş. Siz bir kapta ya da pqrmak sulukta kafeste devamlı bulundurun, o neye ne kadar ihtiyacı olduğunu bilir
Enjoy, jungle tarzı yemler market yemleri. Ben hobi m006 kullanıyorum. darı-aspur karışımı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yemler market yemi duygu hanımın da belirttigi gibi ve bu yemler iyi de olsa depolamada nemli yerde bekliyor böylece çabuk bozulur bu yüzden yemlerinizi petshoplardan veya güvenilir internet sitelerinden temin ediniz 👍

Boncukkuş12345

Yeni Üye
Günaydın kıymetli hocalarım. Boncuğumun dışkısının son durumu bu şekilde. Yine gayet hareketli, konuşması keyfi yerinde. Ama iştahı tam olarak düzelmesede nispeten daha iyi. Aspur çok sevdi,yemin içinden özellikle onu seçiyor😊biraz kaşıntısı vardı. Tüy bakım spreyi ile spreyleyince rahatladı.3 gün suyuna probiyotik koydum. 4. Gün sadece su.

Ekli dosyalar

Üst Alt