• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun ishaline lütfen yardım

Merhaba, 3 tane muhabbet kuşumuz var birisi(ismi Tombiş) 10 gündür ishal. 8 gün divitsol kullandık. Yakın zamanda her zamanki yemi hariç bir şey vermedik. Dışkısı açık yeşil ve etrafında çok ıslaklık bırakıyor, bazen yeşil boyama yapıyor. Kuşumuz tüy dökümünde değil, enerjisi ve iştahı her zamanki gibi, normal.
Analiz sonuçlarını burada 2 veterinere gösterdim. Birisi Sulphamazethine ve Baytril %5 verdi, ikisini aynı anda 2 farklı sulukta suluğun üçte biri kadar suya beşer damla şeklinde kullanmamızı söyledi.
Diğer veteriner Baytril %5 verdi vitaminle karıştırıp vermemizi söyledi. Sonrasında sırasıyla başka ilaç kullanacağımızı belirtti.
İki veteriner de kuşu bu konuda görmeden ve muayene etmeden sadece sonuçlara bakarak bu ilaçları verdi. Birisi kuşu görmeye gerek olmadığını söyledi.
Analiz sonucunda koksidiyoz pcr testi pozitif görünüyor. Kuşta koksidiyoz var mıdır ve kuşun dışkıları ve analiz sonuçlarında görünen koksidiyoz ve bakteri için ilaç kullanmamız gerekir mi
Gerekirse ilk veterinerin dediği gibi iki ilacı aynı anda kullanmak kuşlara ağır gelir mi ve üç kuşumuza birden kullanmalı mıyız ya da sizin önerebileceğiniz bir ilaç var mıdır
10 günde yaptığı bazı dışkıları ve analiz sonuçlarını ekliyorum sağlıklı görünen birkaç dışkı diğer kuşlarımıza ait onlarda ishal yok, Tombiş'in dışkıları açık yeşil, cıvık ve etrafında ıslaklık bırakanlar fotoğrafta fark ediliyor.
İki veteriner de kanatlı uzmanı değil ve bulunduğum şehirde kanatlı uzmanı yok o nedenle size sormak istedim, yardım edebilirseniz çok sevinirim.
@Ayvalık Jumbo Muhabbet
@Şehmus BAKIR

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Merhaba, 3 tane muhabbet kuşumuz var birisi(ismi Tombiş) 10 gündür ishal. 8 gün divitsol kullandık. Yakın zamanda her zamanki yemi hariç bir şey vermedik. Dışkısı açık yeşil ve etrafında çok ıslaklık bırakıyor, bazen yeşil boyama yapıyor. Kuşumuz tüy dökümünde değil, enerjisi ve iştahı her zamanki gibi, normal.
Analiz sonuçlarını burada 2 veterinere gösterdim. Birisi Sulphamazethine ve Baytril %5 verdi, ikisini aynı anda 2 farklı sulukta suluğun üçte biri kadar suya beşer damla şeklinde kullanmamızı söyledi.
Diğer veteriner Baytril %5 verdi vitaminle karıştırıp vermemizi söyledi. Sonrasında sırasıyla başka ilaç kullanacağımızı belirtti.
İki veteriner de kuşu bu konuda görmeden ve muayene etmeden sadece sonuçlara bakarak bu ilaçları verdi. Birisi kuşu görmeye gerek olmadığını söyledi.
Analiz sonucunda koksidiyoz pcr testi pozitif görünüyor. Kuşta koksidiyoz var mıdır ve kuşun dışkıları ve analiz sonuçlarında görünen koksidiyoz ve bakteri için ilaç kullanmamız gerekir mi
Gerekirse ilk veterinerin dediği gibi iki ilacı aynı anda kullanmak kuşlara ağır gelir mi ve üç kuşumuza birden kullanmalı mıyız ya da sizin önerebileceğiniz bir ilaç var mıdır
10 günde yaptığı bazı dışkıları ve analiz sonuçlarını ekliyorum sağlıklı görünen birkaç dışkı diğer kuşlarımıza ait onlarda ishal yok, Tombiş'in dışkıları açık yeşil, cıvık ve etrafında ıslaklık bırakanlar fotoğrafta fark ediliyor.
İki veteriner de kanatlı uzmanı değil ve bulunduğum şehirde kanatlı uzmanı yok o nedenle size sormak istedim, yardım edebilirseniz çok sevinirim.
@Ayvalık Jumbo Muhabbet
@Şehmus BAKIR
Merhaba, test sonuçlarına göre kuşta koksidiyoz, klebsiella ve Staphylokok epidermitis var. Mantar maya testi çıkmamış, kültürde. Sıkıntı şu ki klebsiella (bağırsak enfeksiyonu) yapsak, kullanılacak antibiyotik koksidiyoza etki etmeyecek. İki farklı antibiyotik kullanılması gerekebilir. Bunun da kuşu yorma ihtimali var. Ama şöyle yapalım, şehmus beye rica edelim. Konunuzu kanatlı uzmanı Gözde hanımla görüşsün. Sizi öyle yönlendirelim. Nokta atışı olsun. Cevap gelene kadar lütfen ilaç tedavisine başlamayalım. Elinizde entrobac varsa, entrobac verin cevap gelene kadar.

Merhaba, test sonuçlarına göre kuşta koksidiyoz, klebsiella ve Staphylokok epidermitis var. Mantar maya testi çıkmamış, kültürde. Sıkıntı şu ki klebsiella (bağırsak enfeksiyonu) yapsak, kullanılacak antibiyotik koksidiyoza etki etmeyecek. İki farklı antibiyotik kullanılması gerekebilir. Bunun da kuşu yorma ihtimali var. Ama şöyle yapalım, şehmus beye rica edelim. Konunuzu kanatlı uzmanı Gözde hanımla görüşsün. Sizi öyle yönlendirelim. Nokta atışı olsun. Cevap gelene kadar lütfen ilaç tedavisine başlamayalım. Elinizde entrobac varsa, entrobac verin cevap gelene kadar.
Çok teşekkür ederim
Bi de bi kanatlı uzmanına telefondan ulaşmıştım kuşta ishal olmadığını, idrar miktarında artış olduğunu, böbrek ve kan şekeriyle alakalı olabileceğini, kuşlarda dışkı kültür tahlilinin herhangi bir anlamı olmadığını söyledi ne yapacağımı bilemediğim için bu siteyi görünce yazdım.
Entrobac var dediğiniz gibi onu kullanıyım cevap gelene kadar

Son düzenleme:
@Şehmus BAKIR Merhaba, konuyu okudunuz mu bilmiyorum ama kanatlı uzmanı Gözde hanıma kuşumuzun durumunu sorma şansınız oldu mu ya da kendisinden cevap geldi mi

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Konuyla ilgileniliyor (y)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
@Ayvalık Jumbo Muhabbet
@Şehmus BAKIR
Gerekli bağlantılar sağlandı. Sağ olsun şehmus bey ve gözde hanım da ilgilendiler. Gözde hanımın sesli mesajjnı ben de dinledim 👍İnşallah iyi gelişmelerinizi bekliyoruz.

Son düzenleme:
Gerekli bağlantılar sağlandı. Sağ olsun şehmus bey ve gözde hanım da ilgilendiler. Gözde hanımın sesli mesajjnı ben de dinledim 👍İnşallah iyi gelişmelerinizi bekliyoruz.
Teşekkür ederim, zeolit tozu sipariş verdim gelmesini bekliyorum gelene kadar entrobac kullanmaya devam etmeli miyim
Bi de zeolitle ilgili kuş ölümleri gibi bazı olumsuz deneyimlerini paylaşanlar gördüm kuşa olumsuz bi etkisi olur mu acaba
Bu sabahki dışkıları bu şekilde(yine normal olan 1-2 tanesi diğer kuşlara ait)
Bi de bu sabah gagasında böyle bi kırmızılık gördüm dün tartmak için çıkardığımızda uçup kapıya çarptı ondan dolayı mıdır farklı bi sebebi olabilir mi
Bu arada 50 gram geldi

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Geçmiş olsun. Zeolitli kuş ölümü ilk defa duydum. Doğal bir yöntem olduğu için ilaçtan önce zeolit öneriyoruz biz. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşayana görmedim. :)

Doğacı

Eski Forumcu
Merhaba,
Dışkı normal değil.
Entrobacı ne kadar ölçüde verdiniz? Ve kaç saat sulukta durdu? 3 gün boyunca sıfırdan hazırladınız mı?
Bilmediğim için ilk gün akşama kadar sulukta durdu maalesef, dün 8 saat sonra aldım. 3 gün boyunca sıfırdan hazırlandı. 1 suluğa mercimek tanesi kadar

Doğacı

Eski Forumcu
50 ml suya hazırlayalım,pirinç tanesi kadar entrobac probiyotik.

Suyunuz çeşme ya da arıtma mıydı yoksa şişe suyu mu?

Dışkısı normal olan kuşlarımızdan birisi bu şekilde öğürme hareketi yapıyor, hiç kusmadı ama birden fazla kez görünce sormak istedim

Doğacı

Eski Forumcu
Dışkısı normal olan kuşlarımızdan birisi bu şekilde öğürme hareketi yapıyor, hiç kusmadı ama birden fazla kez görünce sormak istedim
Kuşunuzun kaç gr olduğunu ölçer misiniz hassas teraziyle?
Karaciğer yağlanması, hazımsızlık olabilir.
Ama tabi ihtimal bunlar.
Grit kuş kumunuz var mı?

Kuşunuzun kaç gr olduğunu ölçer misiniz hassas teraziyle?
Karaciğer yağlanması, hazımsızlık olabilir.
Ama tabi ihtimal bunlar.
Grit kuş kumunuz var mı?
Kuş kumumuz var ama sadece kuş kumu yazıyor grit kuş kumu yazmıyor, bu öğüren kuşumuz 44 gram, dışkısında sorun olan Tombiş de 50 gram.

Üst Alt