• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun ırkını söylermisiniz

Samilbaki

Aktif Üye
Ekli dosyayı görüntüle 3189Ekli dosyayı görüntüle 3190Merhaba arkadaşlar bu küçük dostumu yaklaşık 4 yıldır benimle olan yerli kuşuma eş olarak aldım, aldığım yer üretici ve güvenilir bir yer satmak bile istemedi hatta eşe atıcaktı ısrar ederek aldım. Fakat ırkını çözemedim kanatlarının altında sırtı koyu mavi, gövdesi gördüğünüz gibi, kanat tüyleri kahverengi, kahverengi tüy daha önce görmemiştim. Satıcı kafa ve sakal tüylerinin biraz daha uzayacağını söyledi henüz 6-7 aylık. Bir de boyutu çok büyük yerli kuşuma göre
Boyutu ve görüntüsü daha net anlaşılsın diye başka fotoğraflar ekledim fakat 3 gün oldu geleli ürkütmemek için daha detaylı çekemedim

Son düzenleme:

Samilbaki

Aktif Üye
Merhaba ırklar konusunda diğer üstatlar daha doğru yorumda bulunacaktır. Bana Jumbo bir kuş gibi geldi. Renk olarakta opal mavi bir kuş ama kanatları kahverengi gibi buna tarçın diyorlar sanırım emin değilim.
İlgin için teşekkür ederim. Muhtemelen kırık bir kuş zaten İngiliz kırması olabilir diye düşünüyorum üretici çok uysal bir ırk erkeğine de zorluk çıkarmaz felan demişti. Çok araştırdım net Bi bilgi bulamadım henüz 😂

Tarık

Aktif Üye
Ekli dosyayı görüntüle 3170Ekli dosyayı görüntüle 3171
Merhaba arkadaşlar bu küçük dostumu yaklaşık 4 yıldır benimle olan yerli kuşuma eş olarak aldım, aldığım yer üretici ve güvenilir bir yer satmak bile istemedi hatta eşe atıcaktı ısrar ederek aldım. Fakat ırkını çözemedim kanatlarının altında sırtı koyu mavi, gövdesi gördüğünüz gibi, kanat tüyleri kahverengi, kahverengi tüy daha önce görmemiştim. Satıcı kafa ve sakal tüylerinin biraz daha uzayacağını söyledi henüz 6-7 aylık. Bir de boyutu çok büyük yerli kuşuma göre
Muhabbet kuşlarında ırklar hakkında çok bilgim yok ama yaşları sanki biraz orantısız değil mi?

Rusalka

Aktif Üye
İngiliz gibi gözüküyor İngiliz kırması da olabilir .

Samilbaki

Aktif Üye
Muhabbet kuşlarında ırklar hakkında çok bilgim yok ama yaşları sanki biraz orantısız değil mi?
Erkek 4 yaşına yakın dişi 7 aylık, üreticiye uzun süredir kızışmış olan erkeğe eş aradığımı söylediğimde 6 7 aylık almam gerektiğini söyledi, biraz araştırdım aynı sonuca vardım aldıktan sonra da birkaç üreticiye daha sordum aynı cevabı aldım normal olduğunu düşünüyorum 4 gün oldu henüz aynı kafeste değiller ama ilk geldiği gün diğer kafesi çıkarana kadar aynı kafede koymuştum dişi erkeğin kustuğu yemi yiyordu yani anlaşıyorlarda. 😅

Ufuk Yalçın

Müdavim
Emektar Üye
Banada jumbo kırığı gibi geldi daha detaylı fotoğrafkar atılırsa dahada güzel olabilir , MaşAllah cok güzel kuşlar , evcil kuşlarda yavru alma konusunda zayıflık oluyor genelde tabi kısmet bu işler , yaş da sıkıntı olmaz ergenlik döneminde olsunlar sıkıntı olmaz Allah in izniyle

Tarık

Aktif Üye
Erkek 4 yaşına yakın dişi 7 aylık, üreticiye uzun süredir kızışmış olan erkeğe eş aradığımı söylediğimde 6 7 aylık almam gerektiğini söyledi, biraz araştırdım aynı sonuca vardım aldıktan sonra da birkaç üreticiye daha sordum aynı cevabı aldım normal olduğunu düşünüyorum 4 gün oldu henüz aynı kafeste değiller ama ilk geldiği gün diğer kafesi çıkarana kadar aynı kafede koymuştum dişi erkeğin kustuğu yemi yiyordu yani anlaşıyorlarda. 😅
İyi o zaman:)

Samilbaki

Aktif Üye
Banada jumbo kırığı gibi geldi daha detaylı fotoğrafkar atılırsa dahada güzel olabilir , MaşAllah cok güzel kuşlar , evcil kuşlarda yavru alma konusunda zayıflık oluyor genelde tabi kısmet bu işler , yaş da sıkıntı olmaz ergenlik döneminde olsunlar sıkıntı olmaz Allah in izniyle
Erkek 4 yaşına yakın ve neredeyse aldığımdan beri kızışmış durumda oyuncak kabağı ile uzun bir tecrübe yaşadı 😂 şehir dışında okuduğum içim yeteri kadar ilgi görmüyordu şimdi ben evdeyim ilgileniyorum dişiyi üretim amacından çok erkeğin eşi olsun yanında diye aldım o yüzden verim olmaması çok önemli değil benim için. Birde jumbolarda tüyler çok daha kabarık ve düzensiz benim kuşumun tüyleri henüz o kadar uzamadı uzarsa bende emin olacağım Jumbo veya Jumbo kırığı olduğuna 2 fotoğraf daha ekledim fakat yeni geldi ürkütmemek için daha detaylı çekemedim

Son düzenleme:
Üst Alt