• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet Kuşumun İki Ayağı Agresif Şekilde Artan İltihap ve Şişlikler Acil

mortalegend

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba 3 Yaşında dişi bir kuşum var ve eşiyle beraber kafesinde yalnız kalıyor. Yaklaşık bir aydır ayağını basamıyordu. Kontrol ettiğimizde sol ayağında büyük bir sarı beyazımsı bir iltihap benzeri şişlik olduğunu gördük parmaklarında da mevcuttu. İltihabı sıkarak temizledik ayağını basabilir hale geldi fakat 1 haftadır şişlik diğer ayağınada sıçradı ve agresif bir şekilde şişlik ve iltihap artıyor kuşum tutunamaz oldu ve haliyle bitkinleşti. Yemlerden şüphelendik ama eşinde hiç bir sorun yok ayrıca 2 ayrı çiftim daha var hepsi aynı yemi kullanıyorlar hiç bir sorunları yok.
Tecrübesi veya fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim çünkü hem canı çok yanıyor hem de böyle giderse kuşumuzu kaybedeceğiz.

Ekli dosyalar

sasha

Aktif Üye
Eklem gutu belirtisi. Olmasa bile böbrek/ karaciğerle ilgili problem olduğunu düşünüyorum. Tam tanı için kanatlı uzmanına göstermenizde fayda var. Onları sıkmanızı da önermiyorum

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Fotolara bakınca aklıma ilk gut hastalığı geldi. Kanatlı uzmanı görmeli ilaç tedavisine başlatır büyük ihtimalle. Şişlikleri sıkmayın kurutularak yok edilmesi lazım sıkmak sadece bulaşıcılığı arttırır

Boncuk1402

Aktif Üye
çok güzel bi bebek :( :( çok üzüldüm inşallah iyileşir

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşa farklı bir şey veriyormusun tuzlu yağlı gıdalar yüksek doz kalsiyum vs

mortalegend

Yeni Üye
Merhaba öncelikle cevaplar için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bizde gut olabileceğini düşündük fakat bu kuşumdan hariç 8 kuşum daha var ve hepsi aynı yemleri yiyorlar. Gut hastalığında su içmesi önemli deniyor fakat kuşumun su içtiğini görmüyorum. Eşi yem kusuyor ve yiyor bu iyi bir şey ama dünden bu yana kuşum daha da halsizleşti ve tünekte duramadığı için yemliğin içine tünedi ve uyukluyor. El ile su içirmeye çalışıp çalışmamakta kararsızım zaten halsiz ve pek hareket edemiyor hareket ettirip daha da canını yakmak istemiyorum.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yem yemiyorsa eğer elle besleme maması ve aparatı şart. Kursagin boş kalmaması için yoksa aşırı derecede zayıflama olur kuşunuzda suyu da gerekirse şırıngadan çekip vermelisiniz

sasha

Aktif Üye
suluğu elinizle kuşunuzun gagasına doğru getirin genelde içiyorlar öyle yapınca. Su içmesi çok önemli çünkü az su içmekten de kaynaklanabilen bir rahatsızlık bu. Düşük proteinli yeme geçin, karışık yem vermeyin zorlanmaması için ancak bunlar yeterli olmaz mama ile beslemeniz şart. (düşük proteinli.) ayrıca a vitamini eksikliğinden de kaynaklanabilen bir rahatsızlık olduğu için a vitamini almasını da sağlamalısınız. Havucu da buharda haşlayıp yedirmeye çalışabilirsiniz. Avichol karaciğer koruyucusu kullanmanızı da öneriyorum. Acilen kanatlı uzmanına göstermeniz gerek ben de kuşumu guttan kaybettim ne yazık ki prognozu iyi olan bir hastalık değil ve kuşunuzda da ilerlemiş.

Üst Alt