• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kusumun hastalığı

Hilall266

Yeni Üye
Herkese Merhaba
Muhabbet kuşumun yaklaşık 3 aydır kuyruğu yukarı aşağı sallanıyor bunun için 3 kez veterinere götürdüm. İlk gittiğim veteriner solunum yolunda sıkıntı var dedi ve bana solunum ilacı verdi. 1 hafta boyunca kullandım ama kuyruğunda hiçbir değişme olmadı. 1 ay sonra daha da şiddetlendi kuyruk atması. Tekrardan götürdüm başka veterinere bana iç paraziti var dedi kontil ilac verdi. İlacı 1 kez kullandım çünkü kuşumun dışkısı değişti ve kusmaya başladı. Başka gittiğim bir veteriner de solunum sıkıntısı var dedi ve hprodoxsi ilaç verdi 7 gün boyunca kullandım. Bu süre boyunca kuşum biraz hareketlendi. Ancak sonra yine kuyruk atması geçmedi ve bu sefer tüy dökmeye de başladı. Başka bir yere gösterdim bağırsak enfeksiyonu başlangıcı olduğu söylendi . Kuşumun rahatsızlığında bana yardımcı olurmusunuz hangi tedaviyi uygulayacağımı şaşırdım. Kusumun bağırsak enfeksiyonu mu var yoksa solunum hastalığı mi lütfen yardımcı olurmusunuz

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
merhaba.

Öncelikle tam bir teşhis yapabilmek için kuşunuzun dışkı fotolarını günlük olarak 3-4 gün paylaşabilir misiniz? Tabi burada her gün yeni bir beyaz kağıt/peçete üzerinde paylaşmalısınız.
İlaveten kuşunuz ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacımız var. gün içerisindeki genel durumu, neşesi, ötmesi, uçması, yemesi içmesi, kabarma var mı vs gibi
daha yakından foto ve detay bilgi gerekli.
Bundan sonrası içinde yakın takip ve paylaşım gerekli.

Tavsiye üzerine bazı ilaçlar kullanmışsınız , önce genel durum bir tespit edilsin, varsa bir rahatsızlığı ona göre de ilaç tavsiyesi de yapılacaktır.

Sağlıklı günler.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz 😊
Kuşunuza verdiğiniz ilaçlarla birlikte probiyotik verildi mi? Kuş çok mu yağlı bana mı öyle geldi? Sindirim sıkıntısı var mı? Bide astım kronikleşmiş olabilir bu yüzden bağışıklık güçlü tutulması gerektiğini düşünüyorum.. dışkıda çok kötü değil ama hafiften bir enfeksiyon görünüyor.. eğer bulabilirseniz veterinerden pantramiycn alın ve Diyazm 256 temin ediniz bunları aldıktan sonra bizimle paylaşın nasıl kullanacağınızi anlatalım geçmiş olsun 👍

Hilall266

Yeni Üye
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz 😊
Kuşunuza verdiğiniz ilaçlarla birlikte probiyotik verildi mi? Kuş çok mu yağlı bana mı öyle geldi? Sindirim sıkıntısı var mı? Bide astım kronikleşmiş olabilir bu yüzden bağışıklık güçlü tutulması gerektiğini düşünüyorum.. dışkıda çok kötü değil ama hafiften bir enfeksiyon görünüyor.. eğer bulabilirseniz veterinerden pantramiycn alın ve Diyazm 256 temin ediniz bunları aldıktan sonra bizimle paylaşın nasıl kullanacağınızi anlatalım geçmiş olsun 👍
Neo teramycin ve ceramycin ilaçları da önerildi başka bir platformlarda pantaramycin ve diğer ilaçlardan hangisini kullanmaliyim sizce ona göre bugün ilaçları temin edicem.Bu arada cevabınız için çok teşekkür ediyorum.

Hilall266

Yeni Üye
Neo teramycin ve ceramycin ilaçları da önerildi başka bir platformlarda pantaramycin ve diğer ilaçlardan hangisini kullanmaliyim sizce ona göre bugün ilaçları temin edicem.Bu arada cevabınız için çok teşekkür ediyorum.
Bu arada probiyotik hiç kullanmadım diğer ilaçlardan sonra sadece vitamin verdim

Üst Alt