• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun hastalığı

Gerekenler

Yeni Üye
İyi akşamlar 6 aylık muhabbet kuşumuzun gagasınin yanındaki tüyler gagasına yapışip leke oluyor hem çok mutsuz hemde bugün hiç yem yiyemedi yemeye çalışıyor ama yemi kıramıyor lütfen yardımcı olurmusunuz

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
kuşunuzun tünekteki fotoğrafını ve yeni yapılmış güncel dışkısının fotoğrafını atar mısınız

Meryem

Paylaşımcı
İyi akşamlar 6 aylık muhabbet kuşumuzun gagasınin yanındaki tüyler gagasına yapışip leke oluyor hem çok mutsuz hemde bugün hiç yem yiyemedi yemeye çalışıyor ama yemi kıramıyor lütfen yardımcı olurmusunuz
Geçenler bu konu üzerine konu açmıştım kuşumun gagası kırılmış gibiydi sonra gagasından leke gelmeye başladı ve çok tüy döküyor anlamadık yardımcı olursanız sevinirim

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
gaga çevresinde mantar görülebiliyor. tabii en net yorumlar için fotoğrafa ihtiyaç var

Gerekenler

Yeni Üye
Kuşumuzun ilk gagasında oluşan şekil böyledi daha önce size bahsetmiştik kokusuz vazelin sürmeniz istemişti şehmuz abi 5 gün sonra gagasından hafif akıntı alıyormuş gibi geldi bize yem yerken yemin kbuğu yapısıyor tüylerine.

Ekli dosyalar

Gerekenler

Yeni Üye
Şimdiki hali bu şekilde
gaga çevresinde mantar görülebiliyor. tabii en net yorumlar için fotoğrafa ihtiyaç var
Bu gün sürekli kendisini kaşıttırıyor çok halsiz duruyor

Ekli dosyalar

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
gaga çevresindekini mantar olarak düşünüyorum ama kuşunuzun hastalığının sadece dış mantar olduğunu düşünmüyorum. kusma gibi belirtiler var mı? ve dışkısının fotoğrafını da görebilir miyiz

Bahar Y.

Müdavim
Popoya 1 damla zeytinyağı damlatın, iç mantar ve dış mantarın birlikte ilerliyor oluşu çok yüksek ihtimal

Gerekenler

Yeni Üye
Popoya 1 damla zeytinyağı damlatın, iç mantar ve dış mantarın birlikte ilerliyor oluşu çok yüksek ihtimal
Gagası için yapabileceğimiz bir şey varmı hiç yem yiyemiyor ve çok uyuyor ve bu duruma çok üzülüyoruz lütfen yardım edin.

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
Bizde sabahtan beri bekliyoruz ama yem yiyemediği için dışkı yapmiyor malesef
yem yiyemiyorsa petshoptan elle besleme aparatı ve maması temin etmeniz lazım. ikamet ettiğiniz yer neresi? kanatlı uzmana götürme şansınız varsa götürün, yoksa elle besleme yapın beslenmeden olmaz. ayrıca dışkı sıvıysa yeşillik, sebze tarzı ürünler vermeyin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Durumu acil olduğu için bana da yakın olduğu için kuşu istedim Kuş bana ulaştı tedavisini üstlendim dilinin üstünde bir yarası var yemini bu yüzden yiyemiyor.alt gagada kırıklık var kanama oluyor pansuman yaptım bir süre yarası düzelene kadar kursaktan besliycem yemlerini önünden alcam çünkü kırmaya çalışınca yara kanıyor..ilk beslemeyi yaptık şifa olsun inşallah bir süre misafirim olacak gelişmeleri bildiririm..IMG_20220604_005249.jpg

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Durumu acil olduğu için bana da yakın olduğu için kuşu istedim Kuş bana ulaştı tedavisini üstlendim dilinin üstünde bir yarası var yemini bu yüzden yiyemiyor.alt gagada kırıklık var kanama oluyor pansuman yaptım bir süre yarası düzelene kadar kursaktan besliycem yemlerini önünden alcam çünkü kırmaya çalışınca yara kanıyor..ilk beslemeyi yaptık şifa olsun inşallah bir süre misafirim olacak gelişmeleri bildiririm..Ekli dosyayı görüntüle 26707
👏🏻👏🏻👏🏻

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Durumu acil olduğu için bana da yakın olduğu için kuşu istedim Kuş bana ulaştı tedavisini üstlendim dilinin üstünde bir yarası var yemini bu yüzden yiyemiyor.alt gagada kırıklık var kanama oluyor pansuman yaptım bir süre yarası düzelene kadar kursaktan besliycem yemlerini önünden alcam çünkü kırmaya çalışınca yara kanıyor..ilk beslemeyi yaptık şifa olsun inşallah bir süre misafirim olacak gelişmeleri bildiririm..Ekli dosyayı görüntüle 26707
doktor ayagına gelmiş maşallahhh

Üst Alt