• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun hastalığı tam olarak ne?

nurcan70

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar öncelikle iyi bayramlar diliyorum.
iki adet erkek Muhabbet kuşu sahibiyim. 1.5 ve 1 yaşındalar haftada üç gün sıvı probiyotik veriyorum sularına karıştırarak haftada bir gün de B vitamini ve yine haftada bir dal darı veriyorum. Kafeslerini 2 haftada bir Virkon-s ile dezenfekte ediyorum, üç güne bir kafes altını temzliyorum. 2 haftaya bir bit spreyi sıkıyorum. Daha önce bir kuşumu kursak mantarı denen hastalıktan kaybettim bu sebeple ayda bir bir litre suya bir adet zolax karıştırıyorum. Soğukta cereyanda bırakmıyorum bunlar benim genel bakımım. Lakin pandemi kapanma derken dikkatimi çekti kuşlarda ağız açma kapama hareketlerinin sıklaştığını farkettim tıksırma arttı ve 1.5 yaşındakinin sol kulağında sarı akıntı gördüm. Uçarken hep zorlanırdı (şişman değil) belirtiler üzerine internetten araştırıp ve videoları izleyip levadox verdim 7 gün sonunda kulak için iki gündür gentagut damlatıyorum 1 damla, probiyotik veriyorum ve bugün dilinde beyaz çizhiler gördüm başta tüydür dedim ama dikatli bakınca tüy olmadığını anladım. Şimdi antibiyotik sonrası nasıl bir güçlendirici vermeliyim ve hastalığı nedir.
Not: Kusma yok, kuruma yok yem yiyorlar su içiyorlar zıplayıp ötüşüyorlar.
Not2: yumurta işiyle uğraşmamak için arkadaşını da erkek aldım.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba dışkı resmi ve kuşunuzun dilindeki beyaz dediğiniz çizgileri görebilir miyim?levadox tam olarak nedir? Ne için kullanılır? Antibiyotik kullanmanızı gerektiren durum neydi?

nurcan70

Yeni Üye
şimdi baktım ağızdaki beyazlık geçmiş ama bu ağız açma kapamayı yapmaya devam ediyor kulağı kaşınıyor olabilir mi? Video yükleyemiyorum o sebeple gösteremedim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşunuzun kumuna iki minik parça Himalaya tuzu koyun

nurcan70

Yeni Üye
yani kaya tuzu mu ?
pembe renkli olansa pazartesi aktarlar açılınca alabilirim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tamam olabilir 👍kum tanesi kadar iki minik parça yeterlidir

nurcan70

Yeni Üye
pazartesi alıp atacağım peki ne kadar devam edeceğim

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Ağız kapayıp açma, tıksırma hareketinin videosunu yükleyebilmeniz için Buradaki siteyi kullanabilirsiniz. Zolax'ı anladığım kadarı ile koruma amacıyla ayda bir veriyorsunuz fakat mantar hastalıkları genelde uzun kullanımda sonuç verir. 1 günlüğüne aylık kullanmanızı önermem.

nurcan70

Yeni Üye
zolaxı ayda bir derken 1 litre hazır suya bir kapsül karıştırıp 5 gün veriyorum.

nurcan70

Yeni Üye
kulağındaki kaşıntı sebebiyle ağız açma kapama yapıyormuş iyi şu an çok teşekkür ederim.🙏

Samilbaki

Aktif Üye
Ağzını açıp kapatması solunum yolları sorunu gibi problemlerden kaynaklanabilir aynı zamanda sıcaktan bunalan kuşlarda kursağını rahatlatmaya çalısan kuşlarda da görünür tek basına bir hastalık belirtisi sayılmaz bence eğer ağzını açıp kapattığı esnada kuyruğunu yukarı aşağı oynattığı görünüyorsa solunum yollarından şüphe edebilirsiniz ama ben sıcaktan olabileceğini düşünüyorum havalar ısınmaya başladı
Bir diğer konu haftada 3 gün probiyotik fazla değil mi fazla ilaç ve gıda desteği kullanımı da hastalıklara yol açabiliyor

Üst Alt