• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşumun halsiz ve kabarık durması

fıstık1998

Yeni Üye
Merhaba, kısa bir süre önce taşındık ve taşındığımız zaman henüz tam yerini belirleyemediğimizden dolayı muhabbet kuşum cereyanda kaldı ishal ve halsizlik belirtisi gösterdi veterinerin antibiyotik ve vitamin tedavisiyle toparladı ancak o günden bu yana cereyana gelmemesine çok dikkat etmemize rağmen ishal ve halsizlik olayı ara ara tekrarlamaya devam ediyor. Her tekrarın ardından veteriner ve ilaç döngümüz de başlıyor, her seferinde toparlıyor ancak yaklaşık 3-4 aydır bu döngüden çıkamıyoruz. Şimdi de birkaç gündür tüylerini kabartarak tünekte duruyor pek konuşmuyor, normal yemini yemiyor ancak aspur ve dal darı verdiğimiz zaman heyecanlanarak yemeye başlıyor, dışkısı normal sıvı değil yalnızca koyu renkli. Ne yazık ki küçük bir ildeyiz kuşlarla ilgilenen bir veteriner bulamadık antibiyotik verilip gönderiliyoruz. Kuşum 11 yaşında yaşlılıktan dolayı olabilir deniyor ancak daha geçen hafta bıdır bıdır konuşuyor ve hareketliydi. Bu halleri neyin göstergesi olabilir?

Batuş

Paylaşımcı
Öncelikle geçmiş olsun. Çocuğun görsellerini de görebilir miyiz? Veterinerinizin verdiği ilaç nedir biliyor musunuz? kullandığınız rutin takviyeleriniz var mı ? Bu çocuğun kaç gram olduğunu tartma şansınız varsa tartabilir misiniz?

fıstık1998

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim. Veterinerin yalnızca antibiyotik verdiğini biliyorum ismini bilmiyorum ancak şunu belirteyim tekrar antibiyotik vermeyr başlamadık öncesinde antibiyotik uygulamıştık. Entrobac gerwit ve bt amin diye bi vitamin kullanıyoruz düzenli olarak. Tartma şansım ne yazık ki yok ama diğer kuşlara göre hem küçük hem de zayıftı hep

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, streamable.com üzerinden bir videosunu yükleyip linki burada paylaşabilir misiniz? Güncel birkaç dışkı örneğini beyaz peçete üzerinde görebilir miyiz? Takviyeleriniz tavsiye edeceğimiz Röhnfried markasının ürünleri. Kullanmaya devam edin.
Kekik çayı yapıp suluğunda sunabilirsiniz. Yapılışını makalede bulabilirsiniz. Güncel dışkı fotoğraflarını ve videoyu mutlaka alalım :)

fıstık1998

Yeni Üye
Güncel dışkısı böyle. Veteriner hekime danıştık bir antibiyotik verdi ama ismini sormayı unuttum ne yazık ki

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba kekik çayını dağ kekiği ile yapın içine de iki damla limon damlatın iyi gelir 🙏🌸

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Birinci fotoğrafta dışkı hafif bozuk gibi ama var, 2.fotoğrafta sanki açlık dışkısı yapmış gibi duruyor. Yemini yemiyor sadece aspur ve dal darısı mı yiyor hala peki? Kendi yemine hiç mi dokunmuyor?

fıstık1998

Yeni Üye
Birinci fotoğrafta dışkı hafif bozuk gibi ama var, 2.fotoğrafta sanki açlık dışkısı yapmış gibi duruyor. Yemini yemiyor sadece aspur ve dal darısı mı yiyor hala peki? Kendi yemine hiç mi dokunmuyor?
Evet sadece aspur ve dal darısı yiyor normal yemini yalnızca kırmadan atıyor. Elimle verdiğim zamanda da sacece aspur ve dal darıyı yiyo diğerine gelmiyor

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Evet sadece aspur ve dal darısı yiyor normal yemini yalnızca kırmadan atıyor. Elimle verdiğim zamanda da sacece aspur ve dal darıyı yiyo diğerine gelmiyor
Belki de yemini değiştirmelisinizdir, eğer aspur ve dal darısına heyecanlanıp iştahı varsa isteği varsa normal yeminde bir problem olabilir. Şu beyaz dışkıyı tekrar yaparsa eğer açlık dışkısı yem yemiyor anlamına gelir, öyle bir durumda mutlaka bir şeyler yemesini sağlamalısınız. Aspur, darı, sevdiği sebze veya iyice haşlanmış yumurta sarısını ılık su ile çırpıp yoğurt kıvamına getirin, gaga kenarından enjektör ile veya çay kaşığı ucu ile kuşunuza yedirebilirsiniz. Şimdilik vitaminlerine devam edin ve kekik çayını yapın. Cereyandan uzak tutun. Bir de sanırım hafif tüyde kendisi, BT Amin'i haftada 2 kere verin. Maşallah Allah daha da uzun ömür versin 🙏

fıstık1998

Yeni Üye
Belki de yemini değiştirmelisinizdir, eğer aspur ve dal darısına heyecanlanıp iştahı varsa isteği varsa normal yeminde bir problem olabilir. Şu beyaz dışkıyı tekrar yaparsa eğer açlık dışkısı yem yemiyor anlamına gelir, öyle bir durumda mutlaka bir şeyler yemesini sağlamalısınız. Aspur, darı, sevdiği sebze veya iyice haşlanmış yumurta sarısını ılık su ile çırpıp yoğurt kıvamına getirin, gaga kenarından enjektör ile veya çay kaşığı ucu ile kuşunuza yedirebilirsiniz. Şimdilik vitaminlerine devam edin ve kekik çayını yapın. Cereyandan uzak tutun. Bir de sanırım hafif tüyde kendisi, BT Amin'i haftada 2 kere verin. Maşallah Allah daha da uzun ömür versin 🙏
Çok teşekkür ederim yardımınız ve iyi dilekleriniz için 🙏🏻 şu an ve çok uzun zamandır enjoy marka kuş yemi kullanıyoruz aslında bir problemi yoktu severek yiyordu hatta bir kez değiştirip versele laga prestige diye bir yeme geçtik çok kötü oldu sürekli yem kusmaya ve halsiz düşmeye başladı onu bırakıp tekrar enjoya geçince düzeldi. Sizin tavsiye edebileceğiniz kaliteli bir yem markası var mıdır? Ve yine emin olmak adına sorayım ben yemleri buzdolabında muhafaza ediyorum bu yemlerin bozulmasına vs yol açar mı?

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Çok teşekkür ederim yardımınız ve iyi dilekleriniz için 🙏🏻 şu an ve çok uzun zamandır enjoy marka kuş yemi kullanıyoruz aslında bir problemi yoktu severek yiyordu hatta bir kez değiştirip versele laga prestige diye bir yeme geçtik çok kötü oldu sürekli yem kusmaya ve halsiz düşmeye başladı onu bırakıp tekrar enjoya geçince düzeldi. Sizin tavsiye edebileceğiniz kaliteli bir yem markası var mıdır? Ve yine emin olmak adına sorayım ben yemleri buzdolabında muhafaza ediyorum bu yemlerin bozulmasına vs yol açar mı?
Rica ederim☺🙏 Ben forumumuzun kurucusunun mağazası olan @mamaist ten temin ediyorum şuan güncel olarak. Kendisi özenle hazırlıyor ve yemler gerçekten taze ve pırıl pırıl parlıyor, toz kir asla yok🙏 Sizde dilerseniz kendisiyle iletişime geçebilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 91923

Kapalı yem olarakta Garden Mix pembe şeritli yemi öneririm. İçerisinde boyalı drajeler veya ekmekte bulundurmuyor. Mamaist'ten almadan önce bunu denemiştim, memnun kaldık, oğlum sevmişti onu da 🙏
Ekli dosyayı görüntüle 91924
Görüntüsünü de bıraktım :)

fıstık1998

Yeni Üye
Rica ederim☺🙏 Ben forumumuzun kurucusunun mağazası olan @mamaist ten temin ediyorum şuan güncel olarak. Kendisi özenle hazırlıyor ve yemler gerçekten taze ve pırıl pırıl parlıyor, toz kir asla yok🙏 Sizde dilerseniz kendisiyle iletişime geçebilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 91923

Kapalı yem olarakta Garden Mix pembe şeritli yemi öneririm. İçerisinde boyalı drajeler veya ekmekte bulundurmuyor. Mamaist'ten almadan önce bunu denemiştim, memnun kaldık, oğlum sevmişti onu da 🙏
Ekli dosyayı görüntüle 91924
Görüntüsünü de bıraktım :)
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için önerinizi deneyeceğiz inşallah bizimkide sever 🙏🏻

Üst Alt