• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşumun geçmeyen üşütme ve solunum problemi

melekd

Yeni Üye
Geçmeyen solunum sorunun en büyük sebebinin yüksek nem olduğunu anladım ama geç oldu kuşum boşu boşuna ilaçlar kullandı sonjnda mantar oldu :(

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İlaçsız iyileşmez, zeolit tozu iyi gelebilir mantarın ne kadar ilerlediğine bağlı ☺

melekd

Yeni Üye

melekd

Yeni Üye
Dışkı analizi vs yapmadan mikostatin verildi malesef kanatlı veterineri yok

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Buradaki veteriner mikostatin başladı kullanayım mı? Diğer veterinere göre de direnç kazanır dedi
Her ilaç kullanıldığında direnç oluşur dilerseniz mikostatin yerine triflucan kullanın daha iyi gelir ek olarak haftada 2 kez yarım çay kaşığı dağ kekiği demleyip verin ☺

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Dışkı analizi vs yapmadan mikostatin verildi malesef kanatlı veterineri yok
Mantara Diski Analizi veya Ağızdan Suruntu Alınmalıydı. Kursak Mantarı Olduğunu Nasil Anlamış Hekim.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Avicera ürünleri ile kursak mantarı iyileşmez. Önlem alınmazsa mantar hızlı ilerler. Veterinerler genelde mikostatin yada trıflucan veriyor. Hekiminiz verdiyse başlayın derim. Ama trıflucan mantar a daha etki ediyor. Yarım suluğa altı damla verin yada ağzına bir damla şeklinde.

melekd

Yeni Üye
Mantara Diski Analizi veya Ağızdan Suruntu Alınmalıydı. Kursak Mantarı Olduğunu Nasil Anlamış Hekim.
Sarı salya kustu ağzından köpükler çıktı.Dal darı yedi şiddetli tüy kabartarak kustu. Öyküsünde burunda nemle artan tık tık sesi kuyruk sallama olduğu için hiç antifungal kullanılmadığından mikostatin yazdı direkt olarak

melekd

Yeni Üye
Sarı salya kustu ağzından köpükler çıktı.Dal darı yedi şiddetli tüy kabartarak kustu. Öyküsünde burunda nemle artan tık tık sesi kuyruk sallama olduğu için hiç antifungal kullanılmadığından mikostatin yazdı direkt olarak
Veteriner burundan kusma önleyici damla damlattı kusması kesildi ama yem yiyemedi sadece dal darı ve yulaf yiyor

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Anladım. O Zaman Veteriner Hekimede sorun Yine. Belki Ilacin Dozunu Ayarlar Sizin İçin. Triflucan Yarım Suluğa 4 Damla Kullandım. Ama Mantarın Yoğunluğuna Göre Oranı Değişebilir.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tamam Aç Kalmasın Ama İlaçta Kullanacak. Geçmiş Olsun 🙏🌸

Mehmet Gürbüz

Tutkulu
Uzman Mentor
Yazar
Kıdemli Üye
Sponsor
Herkese merhabalar
6 yaşında erkek muhabbet kuşum var,kasım 2024’te soğuk algınlığı geçirdi evde tedavilerle iyileşmediği için veterinere götürdüm nebulizasyonla ve ağızdan baytril acc verdi.2 ayda bir kuşumun aynı şikayetleri tekrarlamaya başladı en son mayıs ayında çok hafif rüzgardan hastalandı ve tekrardan baytril acc vitaminler probiyotiklerle tedavi edildi ancak 3 gün geçmeden hastalık tekrar nüksetti hala devam ediyor.Evde kendim kekik zencefil ve elimdeki vitaminlerle iyileştirmeye çalıştım ama sadece hapşırık ve burun akıntısı geçti solunum sıkıntısı devam ediyor.2 derece hava soğusa hemen etkileniyor lütfen yardım! Kuyruk sallama,kanatları açma nefes almakta zorlanma tık tık vık vık hırıltı sesleri var.İştah uyku enerji vs iyi.
Günaydın Kuşlar soğuk algınlığı olmazlar bir kuş ya crd dir yada hava akarı , hastalık ise , vitamin eksikliğindede aynı sorunları semptomlari gosterebilir kuşların astım , soğuk algınlığı olmaları çok zor

Son düzenleme:

melekd

Yeni Üye
Tamam Aç Kalmasın Ama İlaçta Kullanacak. Geçmiş Olsun 🙏🌸
Merhaba tekrar,kuşumla ilgili güncel durum Mikostatin sonrası bugün yem kırmaya başladı yulaf ezmesi ve küçük taneli pelet yem de yiyor.Tüy kabartma ve yem yedikten sonra öğürme hareketi ve öksürme benzeri sesler çıkarıyor. Suyu çok içiyor ishali var.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba tekrar,kuşumla ilgili güncel durum Mikostatin sonrası bugün yem kırmaya başladı yulaf ezmesi ve küçük taneli pelet yem de yiyor.Tüy kabartma ve yem yedikten sonra öğürme hareketi ve öksürme benzeri sesler çıkarıyor. Suyu çok içiyor ishali var.
Merhaba Antibiyotik Bagirsak Florasini Bozar. Antibiyotik Bitiminde Probiyotik Kullanin 3 Gün Üst Üste. Ama Entrobac Kullanmayın. İçinde maya Var. Veteriner'e Söyleyin Size Mayasiz Bir Probiyotik Versin. Zymflor Olabilir.Yada Kanatli Oil Prozim Alin.

Üst Alt