• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun gagasındaki mantar mi

sdfkvnc

Aktif Üye
Merhaba kuşumun gagasi fazlaca bir anda uzadı ve burnunun kenarı beyazlasti , veteriner bildiğiniz gibi bulmak çok zor gittiğim anlamıyor. Mantardan korkuyorum henüz yayılmadan mantarsa ne yapabilirim ya da mantar değilse nedir 😔 birde albinom dışı mi erkek mi dışı diye aldık ama erkek dedi bir arkadaşım

AlicanG

Paylaşımcı
Mantar gibi duruyor.İmkanınız varsa ayrı kafese alın daha önce kullandığı malzemeleri günlük dezenfekte edin.Varsa kalamar .mineral blok kullanmayın.Bulaşıcıdır.Bir krem kullanıyorduk ama ismini hatırlamıyorum bilenler söyler zaten.İki gaga birleşim noktasınada bakın genelde orda da oluyor.

sdfkvnc

Aktif Üye
Mantar gibi duruyor.İmkanınız varsa ayrı kafese alın daha önce kullandığı malzemeleri günlük dezenfekte edin.Varsa kalamar .mineral blok kullanmayın.Bulaşıcıdır.Bir krem kullanıyorduk ama ismini hatırlamıyorum bilenler söyler zaten.İki gaga birleşim noktasınada bakın genelde orda da oluyor.
Teşekkür ederim😔 gaga birleşince şu anlık bişey yok takip edeceğim krem önerisi gelir mutlaka bekliyorum

AlicanG

Paylaşımcı
@Şehmus BAKIR ilaç konusunda bilgilidir ekledim müsait olunca yazar.Kuşa zarar vermeden gagaların birleşim noktası çekebilir misin bide cerenin ordaki beyazlığı odaklayıp fotoğrafı atarsan daha iyi olur.

Mısır

Yeni Üye
Bendede aynı durum olmuştu vazelin sürerek tedavi etmiştim zararlı diyenler var ama bence ağıza gelmicek şekilde sürülürse sıkıntı yok vazelin mantarı oksijensiz bırakıp öldürüyor diye okumuştum
Teşekkür ederim😔 gaga birleşince şu anlık bişey yok takip edeceğim krem önerisi gelir mutlaka bekliyorum

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşuna devamlı yükleme vs yapiyormusun

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Karaciğerini yoracak şeyler aşırı vitamin gibi. Yada hiç kullanmiyomusun. Kalsiyum b vitamini turevlerini

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Terbisil krem kullan gagasina. Ayaklarınada sür geceleri sür ışıkları sondur kuş dinlenmeye çekilsin.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kullanın. Hem havayı torpuler hemde kalsiyum eksikligini giderir

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tüylerinde dökülme kaşınma pullanma varmi

Üst Alt