• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun gagasında beyaz lekeler

Rhothomir

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Gaga üzerinde beyaz lekeler
Merhabalar Arkadaşlar,

Forumda ilk paylaşımım. Herhangi bir hatam olursa kusura bakmayın lütfen. Son zamanlarda dikkatimi çekti muhabbet kuşumun gagasının üzerinde beyaz lekeler var fakat acaba bunlar hafif kılcal çatlaklar mı yoksa gaga mantarı mı anlayamadım. Anlayabilen bir arkadaş varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim. Görselleri eke ekledim.

Genel bir bilgi vermek gerekirse; 4 tane muhabbet kuşum var. 2 tanesi diğer ikisinin yavrusu. Farklı 2 kafesteler. Bebeklikten 2 tanesi çarpık bacaklı oldular. Kelepçe ve sünger yardımıyla biraz düzeldi. Tünekte durabilecek durumdalar yem yeme oynama uçma vs. hepsini halledebiliyorlar.

Ayakları biraz açık olduğundan dolayı çoğunlukla pozisyon değiştirirken tırmanırken vs. gagalarıyla bir yerlere tutunma ihtiyacı hissediyorlar. Hatta gagalarıyla tavana tutunup ayaklarıyla kaşınıyorlar. Mineral bloğa da gagalarını sürtüyorlar kaşıyorlar vs. acaba bu lekeler tutunurken çizilmeden olabilir mi?

Yeme-içme-oynama normal şekilde. Sadece şu an da hafiften tüy mevsimine giriyor gibi gözüküyor.
mesajlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Merhaba, kulak pamuğu yardımı ile gaga, cere ve hatta ayaklarına Tatlı badem yağı sürün 10 15 günde bir tekrarlayın . Kullandığınız takviyeler var mı?

Rhothomir

Yeni Üye
Merhaba, kulak pamuğu yardımı ile gaga, cere ve hatta ayaklarına Tatlı badem yağı sürün 10 15 günde bir tekrarlayın . Kullandığınız takviyeler var mı?

Evet aşağıdakileri kullanıyorum sizin rutin vitamin kullanım konunuzdakilerle birebir aynı. Kuşlarım ilk geldiğinde yine bu forumdan görmüştüm. O zamandan beri yıllardır aynı ürünleri kullanmaktayım. Aralarında 1 hafta olacak şekilde veriyorum. Tüye girecek gibi olurlarsa B vitamini haftada 2 veya 3 olacak şekilde veriyorum.
Sadece veteriner önerisiyle bir kaç farklı marka takviye kullanmıştım. Fakat o bebekler ilk doğduklarındaydı yaklaşık 2 yıl önce

Entrobac
Röhnfried Bt-Amin Forte B
Gervit-W MultiVitamin

Ayrıca Virkon-S'i kafes ve kafes ürünlerinin temizliğinde kullanıyorum.

Tatlı badem yağını hemen temin edeyim. Yalamaları veya yutmaları sıkıntı olur mu? Birde gaga mantarı değil değil mi? Biraz tedirginim açıkcası.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Mantar olmuş. Eczaneden travazol yada trosdy krem alıp gece ışıkları kapatmadan önce kulak çubuğu ile gaga, ayak ve popoya sürebilirsiniz yada criystal animal sprey alıp fıs fıs yapabilirsiniz. Tüm kuşlarınıza uygulayın mantar bulaşıcıdır.

Rhothomir

Yeni Üye
Mantar olmuş. Eczaneden travazol yada trosdy krem alıp gece ışıkları kapatmadan önce kulak çubuğu ile gaga, ayak ve popoya sürebilirsiniz yada criystal animal sprey alıp fıs fıs yapabilirsiniz. Tüm kuşlarınıza uygulayın mantar bulaşıcıdır.
Merhaba cevabınız için teşekkür ederim. Crystal animal sprey dediğiniz görselini şu eke eklediğim türü mü? Aynı marka birkaç farklı sprey çıktı karşıma da.

Bir de gagasına uyguladığımda yalamaları veya yutmaları durumunda herhangi bir tehlike arz eder mi? Bu ürünün başka bir versiyonunda hayvanlar için yutulduğunda tehlike teşkil etmez yazıyordu ama bunda bu ibareyi göremedim.

Ekli dosyalar

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Merhaba cevabınız için teşekkür ederim. Crystal animal sprey dediğiniz görselini şu eke eklediğim türü mü? Aynı marka birkaç farklı sprey çıktı karşıma da.

Bir de gagasına uyguladığımda yalamaları veya yutmaları durumunda herhangi bir tehlike arz eder mi? Bu ürünün başka bir versiyonunda hayvanlar için yutulduğunda tehlike teşkil etmez yazıyordu ama bunda bu ibareyi göremedim.
Merhaba Geçmiş Olsun. Mantarda Crystalin Çok İyidir. Uzaktan Spreyleme Yapabilirsiniz. İçerikleri Aynidir. Gramaj Olarak farklılık Gösterir.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

Evet görselde ki ürün. Kuşlara hiçbir zararı yoktur. Kullanabilirsiniz.