• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun gagası

Kusbakicisi

Yeni Üye
Muhabbet kuşu yeni hediye geldi gagası bu şekilde. Mantar vs mi yoksa büyüme aşamasında olduğu için normal mi? Bu arada sizce cinsiyeti ne satarken erkek demişler ama bana dişi gibi de geldi. Henüz 6 aylık

Çok yabani bir kuş benim kuşum da 3 yaşında kuşum büyük olduğu halde bundan korkuyor kaçıyor zamanla düzelir mi. Aldıkları kuşçuya değişim için götürdüm çıkışını yaptık alamıyoruz dedi
Ekli dosyayı görüntüle 57034Ekli dosyayı görüntüle 57035

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Maalesef kafeste duran kuşlar genelde yabani oluyor. Belli bir yaşa gelmiş ve satılmayan kuşlarda yabani oluyor ama hiçbir şey imkansız değil. Önce size güvenmesini sağlayın. Sonra ilgi, sevgi ve sabır ile devamı gelir.
Yeni gelen kuşu hemen kendi kuşunuzun yanına koymayın. 15 gün ayrı dursun. Bir durum olmazsa aynı kafese alırsınız.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba cinsiyeti evet dişi erkek değil. Fakat evinize daha yeni geldiği için yabani olması çok normal 😊 yavaş yavaş sabırla alışacaktır. İlk on gün karantina süresi olmalı. Hemen aynı kafese koymayın hastalık riskine karşı önlem amaçlı 🙏🏻 cere ve gagaya gelirsek mantar izlenimi verdi ama mühim bir durum değil. Trosyd mantar kremini temin ediniz eczaneden. Bir hafta kadar cere, gaga ve ayaklara bu kremden az bir şey sürünüz kulak çubuğu yardımıyla. Akşamları uyku moduna geçince yapın bu işlemi merhemi bir yerine değdirmesin yada yemesin. Sağlıklı ömrü olsun.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz☺
Kuş dişi ve kuşcudan mantar kremi alıp bir hafta cere ve ayaklara sürebilirsiniz 👍 bulamazsanız eczaneden troysd temin edip kullanabilirsiniz. Kendi kuşunuza da sürebilirsiniz.