• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşumun durumu nedir?

Bellum

Yeni Üye
Kuşum hasta Dengesini kurmakta zorlanıyor sürekli sersem davranıyor hızlı nefes alıp veriyor kabarık duruyor halsizliği var fakat yem ve su tüketiyor başta ölecek diye düşündüm ama 3 gündür böyle cildinde de sararmalar var sanırım anlayamadım öncesinde gözü mikrop kapmıştı ilaç aldık kullandık iyileşme sürecindeyken gözünü kaşıyıp kanatmış ve yara yapmıştı ama gözü baya iyileşti sonradan bu şekilde hastalandı.

Ekli dosyayı görüntüle 30385Ekli dosyayı görüntüle 30386Ekli dosyayı görüntüle 30387

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşun tüyleri mi yok, yavru mu yoksa tüy hastalığı mi var? Yani tüylerinin çoğunun olmaması denge problemine sebep olabilir 🤔 yem yemesi su içmesi nasıl? Eğer yemiyorsa şırınga ile kursaktan besleme yapın lütfen aç kalmasın 🙏

Bellum

Yeni Üye
Kuşun tüyleri mi yok, yavru mu yoksa tüy hastalığı mi var? Yani tüylerinin çoğunun olmaması denge problemine sebep olabilir 🤔 yem yemesi su içmesi nasıl? Eğer yemiyorsa şırınga ile kursaktan besleme yapın lütfen aç kalmasın 🙏
Aldığımızda 15 20 günlük civarı bir yavruydu 2-3 haftadır bizde tüyleri büyüme gösteriyor fakat çok yavaş. Tüy hastalığı olup olmadığını bilmiyorum 3 gün öncesine kadar hareketliydi sağlıklıydı bir problemi yoktu yemek yiyor su da içiyor o konuda problemimiz yok hasta olan kuşlar genelde iştahsız olurlar o yüzden pek anlam veremedim bu hastalığa 🤔

Mert.

Eski Forumcu
Bence bu kuş daha büyük gibi geliyor tüy hastaligi olabilir çünkü erken çeresi maviye dönmüş anlamadim

Mert.

Eski Forumcu
kurtulma şansı azda olsa yine nefes alıyorsa bir umut vardır bunu unutmayıniz İyi bir bakım iyi bir tedavi varsa kaderinde varsa yaşar kaderinde yoksa yaşayamaz ama umutunuzu kaybetmeyin benden söylemesi bence böyledir nefes alıyorsan herzaman umut vardır

Bahar Y.

Müdavim
Kuşum hasta Dengesini kurmakta zorlanıyor sürekli sersem davranıyor hızlı nefes alıp veriyor kabarık duruyor halsizliği var fakat yem ve su tüketiyor başta ölecek diye düşündüm ama 3 gündür böyle cildinde de sararmalar var sanırım anlayamadım öncesinde gözü mikrop kapmıştı ilaç aldık kullandık iyileşme sürecindeyken gözünü kaşıyıp kanatmış ve yara yapmıştı ama gözü baya iyileşti sonradan bu şekilde hastalandı.

Ekli dosyayı görüntüle 30385Ekli dosyayı görüntüle 30386Ekli dosyayı görüntüle 30387
Kuşta tüy hastalığı mevcut evet, düzenli ve kaliteli bakımla biraz olsun tüylenir, ben bir video görebilir miyim

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Geçmiş olsun. Bir kanatlı uzmanına görünmesinde son derece fayda var. Sonrasında eğer denge, kabarma gibi belirtiler giderse tüy için Rohnfreid Bt Amin Forte kullanırsınız ama önce veteriner(y)

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
İyi bir takviye şart. Nekton biotin kullanmak gerekir bence bt amin forte den daha etkili diye biliyorum. Siz elinizden geleni yapın gerisi Allah a kalmıştır.

Bellum

Yeni Üye
kurtulma şansı azda olsa yine nefes alıyorsa bir umut vardır bunu unutmayıniz İyi bir bakım iyi bir tedavi varsa kaderinde varsa yaşar kaderinde yoksa yaşayamaz ama umutunuzu kaybetmeyin benden söylemesi bence böyledir nefes alıyorsan herzaman umut vardır
Teşekkür ederim düşünceleriniz için umudumu kaybetmemeye çalışıyorum

Bellum

Yeni Üye
Tüy hastası olmayan kuşlar kadar dengeli olmalarını beklememeliyiz zaten, yem olarak ne yiyor, takviyeleriniz nelerdir
Gold Wings yem veriyorum krakeri de aynı marka. Darı verdim fakat yemiyor kalsiyum taşı aldım onun da yanına yaklaşmıyor vitamin olarak Bio petActive multisol vitamin veriyorum

Bellum

Yeni Üye
Tüy hastası olmayan kuşlar kadar dengeli olmalarını beklememeliyiz zaten, yem olarak ne yiyor, takviyeleriniz nelerdir
3 4 gün önce dengeliydi kafesin tellerinden tellerine gidiyor geliyordu fazla hareketliydi enerjikti tüm kafese tırmanıyordu şimdi tüneğe çıkmaya bile uğraşmıyor ben korkutursam ancak çıkıyor tüneğe orada zor duruyor videoda görüldüğü gibi acilen veteriner arayışına başlayacağım