• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! muhabbet kuşumun dışkısı yeşil ve sarı

esozd

Yeni Üye
Merhabalar bir kac konu açmıştım ilgili ama yeni gelişmeler ekleyeceğim tam bir cevap alamadım O yüzden lütfen konuyu kapatmayın 🙏🏻. Benim iki dişi muhabbet kuşum vardı biri cumartesi gecesi öldü maalesef... Diğer kuşuma pazar ve pazartesi iki gun yenileyerek entrobac probiyotikli su verdim sonrasında normal suya geçtim ve hiçbir şey vermedim yem karışımı normal,yulaf,aspur. Kuşum bu 5 gündür bir normal işiyor bir normal formada ki dışkının altında sarımsı sıvı oluyor az bir yeşil oluyor yani veterinere goturmeli miyim fotoğrafları eke koydum biraz fazla fotoğraf oldu ama bu 5 günlük süreçteki dışkıları yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden ve ek takviye önerisi yüzünden sorunun ne olduğunu bir türlü anlayamiyorum kime sorsam birşey öneriyor lütfen yardımcı olun. Bu arada koyu yeşil dışkıyı bir kere yaptı bu akşam ve direkt beyazımsı sulu dışkı ise şimdi baktım uyumaya çalışıyordu yeni yapmış. @Aslı Ö. lütfen bakar mısınız bu arada kuşum tüy dökümünde

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba bana bildiriminiz gelmedi. Cuma günü açmışsınız konuyu. Dışkılar çok problemli durmuyor. Ama yeni yapılmış dışkıları tekrardan atar mısınız birde videosunu görelim kuşunuzun. Yem yemesi nasıl peki. Verdiğiniz ürün takviye var mıdır. Birde diğer kuş neden vefat etti.

esozd

Yeni Üye
Merhaba bana bildiriminiz gelmedi. Cuma günü açmışsınız konuyu. Dışkılar çok problemli durmuyor. Ama yeni yapılmış dışkıları tekrardan atar mısınız birde videosunu görelim kuşunuzun. Yem yemesi nasıl peki. Verdiğiniz ürün takviye var mıdır. Birde diğer kuş neden vefat etti.
öncelikle diğer kuşumun iç hastalığı vardı ve nefes problemleride vardı ancak gece aniden kusuyormuş gibi hareketler yaptı nefes almada zorlandı ağzından köpüklü tükürük gibi sıvı çıktı sonra tunekten elden vs. düşmeye başladı bende kutuya koydum altında bez olan dahada kalkamadı öldü maalesef 😔 Bu kuşumda daha öncesinden dışkısında böyle birşey yoktu 6 gündür devam ediyor idrarı sarı olsun yeşil olsun geçmiyor. Yemi yiyor dal darı vs. verdim bugün yiyor keyifli tüy falan temizliyor ötüyor ama tüy dökümünde o yüzden bazen durgunlaşıyor sessiz ortamda göbeğinde sivrilik vs. yok Takviye sadece entrobac probiyotik veriyorum bugün başladım 4 gün vermemi önerdi kuşlardan anladığını söyleyen biri. Bugünki çektiğim videoyu ve dışkıyı atıyorum bu attığım dışkı yeşil olan ama yeşil olmayan dışkıları da var bugün yaptığı. Bu da video linki;

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
İlk atılan dışkılar hoşuma gitmedi ama ikinci biraz lekeli çok sorunlu durmuyor. Videonuz açılmıyor bu arada.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bu ilk atılan çimen yeşili dışkı süreklilik arz ederse dışkı analizi mutlaka olmalı. Ama tekrarı gelmezse yediğine içtiğine bağlanabilir. Evet probiyotiği dört gün suyu tazeleyerek verin. Yemesi içmesi yerindeyse zayıflama kabarıklık vs yoksa dışkı lekesine çok takılmayın. Bazen dışkıdaki yararlı bakteri miktarı düşüklüğü de leke oluşumuna sebep olur. Hafif dışkı lekesi devam ederse probiyotik ile birlikte digestive gibi takviye kullanılabilir.

esozd

Yeni Üye
Bu ilk atılan çimen yeşili dışkı süreklilik arz ederse dışkı analizi mutlaka olmalı. Ama tekrarı gelmezse yediğine içtiğine bağlanabilir. Evet probiyotiği dört gün suyu tazeleyerek verin. Yemesi içmesi yerindeyse zayıflama kabarıklık vs yoksa dışkı lekesine çok takılmayın. Bazen dışkıdaki yararlı bakteri miktarı düşüklüğü de leke oluşumuna sebep olur. Hafif dışkı lekesi devam ederse probiyotik ile birlikte digestive gibi takviye kullanılabilir.
Süreklilik derken bu yeşil dışkı gün içinde diğer sarı idrarlı dışkılarla birlikte 1-2 kere olursa mı sorun demek?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Süreklilik derken bu yeşil dışkı gün içinde diğer sarı idrarlı dışkılarla birlikte 1-2 kere olursa mı sorun demek?
Zaten kuş hasta ise yoğun yeşilli dışkı hep olur. Sonra formu bozulur derken kuş kabarır yem yememeye başlar vs. Bunları gözlemleyin. Hal ve hareketlerinden anlarsınız yolunda gitmeyen şeyler olduğunun. Ama ikinci fotodaki gibi hafif lekeli dışkıları çok dikkate almayın dediğim gibi.

esozd

Yeni Üye
Zaten kuş hasta ise yoğun yeşilli dışkı hep olur. Sonra formu bozulur derken kuş kabarır yem yememeye başlar vs. Bunları gözlemleyin. Hal ve hareketlerinden anlarsınız yolunda gitmeyen şeyler olduğunun. Ama ikinci fotodaki gibi hafif lekeli dışkıları çok dikkate almayın dediğim gibi.
Rahatladım ya çok teşekkür ederim benim bir kuşum öldü ya hep tetikteyim baksanıza dışkı yüzünden günlerdir rahatsızım. Belki de arkadaşını kaybettiği için stresten böyle oldu dışkısı dediğiniz gibi düzelmezse veterinere götüreceğim son çare.

Üst Alt