• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun dışkısı normal mi

sdfkvnc

Aktif Üye
Merhaba diski normal mi yarın veterinere gideceğim ama bu gece geç kalmış olmak istemiyorum... 2gundur sakin dün kafes dibine inmeye başladı. Yemeğe karşı çok aktif yemek görünce deliriyor ama bişey var petek üstüne uyumaya gidiyor ben kafesini peteğin yanına koydum üşüyor diye öneriniz var mı

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Geçmiş olsun. Dışkıda ic parazit ve mantar belirtileri var ama cok degil. Burada sasirdigim konu kafes dibine inmesi ya kanatli uzmanina ya da kanatlidan anlayan bir veterinere vakit kaybetmeden götürün. Bir kuş kafes dibine iniyorsa acele edilmelidir. Ayrica petegin yanindan kafesi kaldırın hava akimi olmayan normal sicaklikta baska bir yere koyun.

sdfkvnc

Aktif Üye
Geçmiş olsun. Dışkıda ic parazit ve mantar belirtileri var ama cok degil. Burada sasirdigim konu kafes dibine inmesi ya kanatli uzmanina ya da kanatlidan anlayan bir veterinere vakit kaybetmeden götürün. Bir kuş kafes dibine iniyorsa acele edilmelidir. Ayrica petegin yanindan kafesi kaldırın hava akimi olmayan normal sicaklikta baska bir yere koyun.
Kafesin dibine inmesi neden şaşırttı sizi o kısmı açar mısıniz? Yarın sabah gideceğim. Üşüyordur diye kafes dibine iniyosa üşümesin diye aldım aslında tamamdır kaldiriyorum tesekkurler

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Kafesin dibine inmesi neden şaşırttı sizi o kısmı açar mısıniz? Yarın sabah gideceğim. Üşüyordur diye kafes dibine iniyosa üşümesin diye aldım aslında tamamdır kaldiriyorum tesekkurler
Dışkı sorunlu evet ama cok buyuk bir sorun görmedim. Hastalıkları ilerlemis kuslar kafesin dibine inerler. Bu diskiya ragmen kafesin dibine inmesi sasirtti beni. Belki bilmedigimiz goremedigimiz bir problemi daha vardir diye vakit kaybetmeden uzmana gosterin dedim.

sdfkvnc

Aktif Üye
Dışkı sorunlu evet ama cok buyuk bir sorun görmedim. Hastalıkları ilerlemis kuslar kafesin dibine inerler. Bu diskiya ragmen kafesin dibine inmesi sasirtti beni. Belki bilmedigimiz goremedigimiz bir problemi daha vardir diye vakit kaybetmeden uzmana gosterin dedim.
Şimdide normal bir diski yaptı kafesin üst kısmına geçti. Ben yarın muayene sonrası buradanda yazicam inşallah hiç bir sorun yoktur 😔

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Mümkünse ben tünekte bir videosunu görebilirmiyim 👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuş kendini kabartıyor ve hafiften bir titreme görüyorum Mustafaya katılıyorum iç parazit belirtisi var eğer imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün eğer imkanınız yoksa nilverm temin ediniz 👍

sdfkvnc

Aktif Üye
@Şehmus BAKIR şimdi yaptığı kaka bembeyaz veteriner yok gidemedim yarın gidebilcem dayanamicak galiba elime aldığımda yatiyo resmen😔

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
@Şehmus BAKIR şimdi yaptığı kaka bembeyaz veteriner yok gidemedim yarın gidebilcem dayanamicak galiba elime aldığımda yatiyo resmen😔
Yem yememiş olabilir veya yetersiz beslenme var kursaktan besleme yapılırsa çabuk toparlar nerede ikamet ediyorsunuz? Yardımcı olalım 👍

sdfkvnc

Aktif Üye
Kuruma hastalığı dedi veteriner. Çok ümitli konusmadi. Kursak mantarı var dedi. İlaç aldık 2 hafta kullanıp kontrole gidicez. Göğüs kafesi çok belirginleşmis durumda yemek yemez l ise bebe bisküvisi verin ezip dedi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuruma hastalığı dedi veteriner. Çok ümitli konusmadi. Kursak mantarı var dedi. İlaç aldık 2 hafta kullanıp kontrole gidicez. Göğüs kafesi çok belirginleşmis durumda yemek yemez l ise bebe bisküvisi verin ezip dedi
Besleme yapın günde iki kez kursaktan zeolitli besleme yapılirsa ve tartı alın tartıp kilosunu takip ediniz bu tedavi ile çok kuş düzelttik ilaç olarak ne verdi veteriner? Kuruma sebebi nedir? Röntgen, analiz yapıldı mı sonuçları bana özelden yollayın kanatlı uzmanına yollarim fikrini alayım

sdfkvnc

Aktif Üye
Besleme yapın günde iki kez kursaktan zeolitli besleme yapılirsa ve tartı alın tartıp kilosunu takip ediniz bu tedavi ile çok kuş düzelttik ilaç olarak ne verdi veteriner? Kuruma sebebi nedir? Röntgen, analiz yapıldı mı sonuçları bana özelden yollayın kanatlı uzmanına yollarim fikrini alayım
İlaçlar bunlar hiçbir tahlil yapmadı kakasina baktı , parazit var dedi kursak mantarı. Bu kuruma hastalığdedi kakası siyaha dönmüş biraz geç kalınmış dedi. Bide göğüs kafesine baktı. Zeolitli beslenme nedir sunan ne gerekiyorsa yaparım sizin dün dediğiniz ilaç vardı onu da alayım mı?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuşa bebe bisküvisi vermeyin ama şu an için elinizde malzemeler yoksa verin. Şehmus abim detaylı bilgi verir size ama bende yazayım. :)
Yarın elle besleme aparatı, elle besleme maması ve zeolit tozu alın. Besleme mamasına bir mercimek tanesi kadar koyup kuşun kursağına basacaksınız. Eğer yapamazsanız çay kaşığıyla yedirin. Yemini kendi yer diye beklemeyin. Kursak dolu olsun ki hastalıkla mücadele edebilsin.
Yakın olsaydınız size verirdim, mama ve zeolit tozu ben. Maalesef çok uzağız. 😔

Son düzenleme:

sdfkvnc

Aktif Üye
Kuşa bebe bisküvisi vermeyin ama şu an için elinizde malzemeler yoksa verin. Şehmus abim detaylı bilgi verir size ama bende yazayım. :)
Yarın elle besleme aparatı, elle besleme maması ve zeolit tozu alın. Besleme mamasına bir mercimek tanesi kadar koyup kuşun kursağına basacaksınız. Eğer yapacaksanız çay kaşığıyla yedirin. Yemini kendi yer diye beklemeyin. Kursak dolu olsun ki hastalıkla mücadele edebilsin.
Yakın olsaydınız size verirdim, mama ve zeolit tozu ben. Maalesef çok uzağız. 😔
Çok çok teşekkür ederim 🙏 kursağına basma kısmını anlamadım videolara bakicam internnetten. Çok iyisiniz iyiki varsınız teşekkür ederim 🌸

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Çok çok teşekkür ederim 🙏 kursağına basma kısmını anlamadım videolara bakicam internnetten. Çok iyisiniz iyiki varsınız teşekkür ederim 🌸
Sitemizin youtube kanalında videosu var. Geçmiş olsun tekrardan. Güzel haberlerinizi alırız inşallah kuşunuzun. 😊

Üst Alt