• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet Kuşumun Cinsiyeti Hakkında? herkes Farklı birşey söylüyor..

JheqiLL_

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba,3 Tane muhabbet kuşum var 2si ev ortamında doğmuş birini petsoptan aldım.
2 tane yeşil 1 tane mavi Renkte kuşlarım,büyük Yeşil olan muhabbet kuşuna Petsoplarda dahil %70 dişi Deniyor. ceresine bakıyorum mavi? erkekte olabilir dişide olabilir diorlar ve ikilemeye giriorum..
Onu petsoptan almıstım ve erkek dierek verdi ama yaklaşık 10 15 gündür petsopları geziorum kafes elimde mavi olan kuşuma kesin ağızla dişi Deniyor yaklaşık 1 aylıkken almıştım onu ve 1 ay kadar oldu alalı 2 aylık civarı die düşünüyorum,büyük Dediğim yeşil kuşum mavi cereli olanı 1.bucuk aylık die aldım ama onada daha büyük denior ( 3 4 aylık diyorlar) dier yeşil ufak olanıda henüz 1 hafta önce aldım ev ortamında doğmuş Erkek diye aldım onuda onun cinsiyetinide bilmiyorum açıkcası..
Allah rızası için bilgi sahibi olan Arkadaşlar şu kafamdaki soru işartini kaldırsın Çift yapmaya çalışıyorum yavruluktan daha iyi alışırlar dierek ama kimi dior dişi kimi dior erkek kafam allak pullak... büyük yeşil kuş ile mavi kuşum birbirini kaşıyor birbirine yem flan veriyor ama bu seferde diorlarki dişi dişiye,erkek erkeğede yapabilir onu deniyor...

Kuşlarımın Fotoğraflarını siteye upload ettim Lütfen Cinsleri Ve özellikle cinsiyetleri hakkında bana bilgi verirmisiniz Şimdiden Teşekkür Ederim.

paylaştıgım linkteki Albümlerde ilk 1 ve 3.cü Resimdeki yeşil kuş 1.bucuk aylık die aldıgım ama daha büyük dedikleri kuşum Kuşcuların hepsi %70 dişi dior ama erkekte olabilir diorlar.... [ ??? ]

2.4.5.6 Resimdeki kuşum 1 aylık olan ve yeni aldığım kuş onada erkek dediler.
mavi olan kuşum Kesin ağız dişi Denildi.. ne kadar doğru onuda bilmiyorum..

15.ci Resimden sonrası büyük yeşil olan kuşuma ait resimler,dişide olabilir erkekte olabilir Dedikleri kuş yani.. ceresi mavi olan....

Yakından Resim örnegi buda :)

https://www.hizliresimyukle.com/album/yjvJ

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba aramıza hoşgeldiniz :) 1.resimdeki üç aylık erkek..
2.resimdeki iki aylık erkek
Diğer mavi de iki buçuk aylık dişi

Yaşları net söylenemez gün olarak yanılabiliriz ortalama tahmini söyledim hayırlısı olsun ;)

JheqiLL_

Yeni Üye
Allah razı olsun Teşekkür Ederim hoşbulduk,
Son yüklediğim kuşum [ 3 aylık dediginiz kuş yani ] mavi kuş ile aynı kafeste ve birbirlerinin kafasını flan kaşıyor arada yem veriyor erkek dişiye ağzından Denemek için dier ufak erkek yavruyu koydum yanlarına 1 2 saatligine dişi hiç bir şekilde Poz vermiyor yavru olan erkek kuşum baya bi aktif yemlemeye çalışır gibi yaklaşıyor dişiye ama dişi hiç bi şekilde yaklaştırmıyor yanına direk gagalayıp kovalıyor yanındaki dier büyük erkeğime yaklaşıp onla öpüşüyor dişim.aldım şuan yanlarından tekrardan. 12 13 yıldır kuş besliorum evimde ve daha önce hiç yumurta almadım ve yumurta almaya çalışıyorum o yüzdende kuşların hepsini yavru olarak aldım eş tutturmak daha kolay dedikleri için,Şuan bu hareketlerden eş tutmuş diebilirmiyiz acaba ? henüz yavru illaki zamanını bekliycem ama benim için eş tutturmak ızdırap oldu :))

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Anlasabilenleri bir arada bırakın ama yuvalık takmayın erken yumurta olmasın zamanı gelince dişi kızışınca yuvalık takarsınız hayırlısı olsun :)

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Ben fotoğrafları göremiyorum ama Ustalar görüp yorumlamışlar maşaallah

Üst Alt