• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Muhabbet kuşumun ceresi burun deliği kısmından açıldı

Berker59

Yeni Üye
Merhaba, muhabbet kuşumun ceresi sol burun deliğinden dışarı doğru açılmaya başladı. Bir süredir ilgilenemediğim için ilk gördüğümde bir yere vurmuş kabuk tutmuş zannettim fakat şimdi kabuk tutan kısım deliğin içinden cereyi dışa ittirmeye başlamış. Kabuğu direkt sökmeye çalışmanın muhabbet kuşum için hem acılı hem de zararlı olacağını düşündüğüm için önerebileceğiniz bir ilaç varsa onu kullanmak istiyorum. Açıkçası kabuğun neden olduğunu da tam olarak bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, muhabbet kuşumun ceresi sol burun deliğinden dışarı doğru açılmaya başladı. Bir süredir ilgilenemediğim için ilk gördüğümde bir yere vurmuş kabuk tutmuş zannettim fakat şimdi kabuk tutan kısım deliğin içinden cereyi dışa ittirmeye başlamış. Kabuğu direkt sökmeye çalışmanın muhabbet kuşum için hem acılı hem de zararlı olacağını düşündüğüm için önerebileceğiniz bir ilaç varsa onu kullanmak istiyorum. Açıkçası kabuğun neden olduğunu da tam olarak bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba kızınız kızgınlık döneminde 😊🤲
Cere kabuğu normal bir durumdur
Vazelin veya tatlı badem yağı sürebilirsiniz burun deliğini temizleyin yağı veya vazelini günde 2-3 defa sürün lütfen

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba Demet ablanın dediği gibi kızgınlığa girmiş fakat sol cere normal değil. Cere fazlasıyla oyulmuş. Hormonal bir sıkıntı olabilir. Trosyd mantar kremi alın ve sürün. Fakat yine de kanatlı uzman görmesi daha uygun olur. Belki o kısmı soyabilirler yada farklı bir tedavi uygulaması olabilir. Ama kanatlı uzman olduğundan emin olun.

Üst Alt