• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun cere rengi değişti

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Merhabalar,

Şubatta beyaz dişi ve yeşil erkek muhabbet kuşu almıştım. Alırken petshop ikisinin de yavru olduğunu söylemişti. Beyaz muhabbet kuşumun ceresinin rengi değişti, kahverengi oldu. Bu çiftleşme işareti midir? Hiç çiftleştiklerini görmedim ama iyi anlaşıyorlar. Konu hakkında fikri olan aydınlatabilirse çok sevinirim.
Fotoğraf video linki aşağıdadır.

Teşekkürler.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dişiniz kızışmış, yani artık çiftleşmeye hazır demek :) aralarında kurlaşma, yem kusma vs varsa yuvalık takabilirsiniz demektir :love:

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Yuvalik yaklaşık 3 4 aydır var. Birbirlerine ara sıra yem kusuyorlar. Hatta dişi kuşum bir ara yuvalığa girip çıkıyordu. Ama dediğim gibi çiftleştiklerini hiç görmedim.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
O zaman sabredin derim, yakında torun sevebilirsiniz :D

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Teşekkürler :) bu arada her hafta yemlerine 1 çay kaşığı nijer tohumu ekliyorum. Her hafta 1 gün suyuna multivitamin damlatıyorum vrle haftada 1 adet dal darı veriyorum. Doğru yapıyorumdur umarım

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Haftada bir de probiyotik ekleyin rejiminize lütfen, ayrıca havuç karalahana gibi sebzeler içeren mama da yaparsanız haftada 1 kez iyi gelecektir :)

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Uygulayacağım önerilerinizi. Bu arada son bir soru kalamar kemiğinin yumuşak kısmını dişi kuşum anında kemirir kemirip yere döküyor. Sert kısmı asılı kafeste. Sert kısmını yiyebilir mi yoksa her gün değiştirmem mi gerekiyor kalamar kemiğini. Abartısız söylüyorum 1 günde kalamar kemiğinin yumuşak kısmından eser kalmıyor hepsini kemirip kafese döküyor.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Valla benim muhabbet kuşum 5 yaş civarı, eşi de yok. Kızgınlık dönemine girdiğinde komple bütün kalamar kemiğini 2 saat içinde yok ediyor :D Ben haftada 1 veriyorum eşi de olmadığı için. Ama siz eksik etmeyin, sert kısmı konusunda bişey diyemicem gücüne göre değişir sanırım benimki onu da parçalıyor

Üst Alt