• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşumun burnunda oyuk oluştu

Sevil27

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Burnunda oluşan oyuk ve ishal
Kullanılan İlaç
Teramisin krem ve flagly
Erkek muhabbet kuşumun burnunda oyuk oluştu ve gittikçe bu oyuk büyümeye başladı. Ve aynı zamanda Haziran ayından beri geçmeyen bir ishali var. Bulunduğum şehirdeki veterinerler kuşlardan anlamıyorlar o yüzden bende internetten araştırdıklarımı uyguladım. İnternette burnundaki oyuğun mantardan olabileceği yazıyordu bende teramisin krem uyguladım. İshali içinde flagly kullandım. İshali geçtiğinde ilacı bıraktım sonra tekrar ishal oldu. Yani sürekli ilaç veriyorum malesef. Burnundaki oyuk ve ishali nasıl geçer bilgisi olan var mı ? Fotoğraflarını ekledim.

Ekli dosyalar

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Merhaba , cok gecmis olsun sanki bi mantar turu etkisi gibi hissettirdi bana. ama tabi sonucu uzman belirlemeli. Siz hangi sehirdesiniz ? Kusunuzin cok uzun suredir ishal sorunuda varmis tedavi almali acil . Unutmayin burun nefes aldiklari bir duyulari ...

Sevil27

Yeni Üye
Merhaba sağolun. Gaziantep’teyim buradaki veterinerler kuşlardan hiç anlamıyorlar. Daha önce bu kuşumun kardeşini götürmüştüm uyguladıkları ilaçtan yarım saat sonra ölmüştü. O yüzden anlamadıkları için götürmedim. Bu arada kuşumu yavruyken ben büyüttüm 8 senedir benimle birlikte. Bu yaz birdenbire hastalandı böyle...

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Sürekli ilaç kullanılmaz yalnız bağışıklığı düşer ve organlara zarar verir ayrıca kullandığınız takviye vitaminler var mı var ise neler, temiz beyaz peçeteye güncel birikmiş dışkı resmi ve kuşun videosunu eklermisiniz arkadaşlar daha iyi yorumlar. Kafesteki plastik tünekleri ahşap ile değiştirin en kısa zamanda yanında başka kuş var ise de ayırın çok geçmiş olsun. Durumu hiç iyi görünmüyor o yüzden etiket atıyorum @Şehmus BAKIR @Ayvalık Jumbo Muhabbet

Doğacı

Eski Forumcu
Bu yerler kuşlara hizmet veriyormuş,Google hizmetler bölümde yazıyor.
*Akdeniz Veteriner Kliniği Gaziantep
*SEMPATİ VETERİNER KLİNİĞİ VETERİNER HEKİM METİN ABAR
*Veteriner Cat Dogtor
*Arkadaşım Veteriner Kliniği
*Şahinbey Veteriner
*VETPLUS VETERİNER KLİNİĞİ
*Toprak Veterinerlik Hizmetleri Ltd.şti
*Demir Veteriner
*Eylül Veteriner Kliniği
*Gaziantep Veteriner Hekim Arif Oğuzkan
*YONCA VETERİNER KLİNİĞi
*Anfeba Veteriner
*Topaloğlu Veteriner Kliniği
*Karataş Veteriner kliniği
*Karaca Veteriner Kliniği
*Veteriner Gaziantep Artıvet Kliniği
*PETA VETERİNER KLİNİĞİ ve Hayvan Oteli

*Akdeniz Veteriner Hekimliği bu klinikle alakalı Google yorumunda bir kişi tropik kuş besleyenler için burayı tavsiye etmiş.

Araştırın yorumları okuyun sosyal medya hesaplarından da inceleme yapın tavsiyem

Doğacı

Eski Forumcu
Kanatlı uzmanı bulamadım ama.
Kafes kuşları veteriner hekim tavsiyesi listesinde de Gaziantep yok.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Erkek muhabbet kuşumun burnunda oyuk oluştu ve gittikçe bu oyuk büyümeye başladı. Ve aynı zamanda Haziran ayından beri geçmeyen bir ishali var. Bulunduğum şehirdeki veterinerler kuşlardan anlamıyorlar o yüzden bende internetten araştırdıklarımı uyguladım. İnternette burnundaki oyuğun mantardan olabileceği yazıyordu bende teramisin krem uyguladım. İshali içinde flagly kullandım. İshali geçtiğinde ilacı bıraktım sonra tekrar ishal oldu. Yani sürekli ilaç veriyorum malesef. Burnundaki oyuk ve ishali nasıl geçer bilgisi olan var mı ? Fotoğraflarını ekledim.
Merhaba, kuşun birden fazla birikmiş dışkılarını peçete üzerinde görelim. Kuyruğu da görünecek şekilde videosunu ekleyin. Kuyrukda 20-30 derece açıyla oynama var mı? Ama yüksek ihtimal üst solunum yolu enfeksiyonu geçiriyor ve siz internetten yanlış tedavi uygulamışsınız. Üst solunum yolu enfeksiyonunda burundaki mukuslar, burun deliğini eritir. İlk gözlemim bu yönde. En eon kaç gün önce antibiyotik aldı? Röhnfried entrobac, gerwit var mı elinizde?

Sevil27

Yeni Üye
Merhaba, kuşun birden fazla birikmiş dışkılarını peçete üzerinde görelim. Kuyruğu da görünecek şekilde videosunu ekleyin. Kuyrukda 20-30 derece açıyla oynama var mı? Ama yüksek ihtimal üst solunum yolu enfeksiyonu geçiriyor ve siz internetten yanlış tedavi uygulamışsınız. Üst solunum yolu enfeksiyonunda burundaki mukuslar, burun deliğini eritir. İlk gözlemim bu yönde. En eon kaç gün önce antibiyotik aldı? Röhnfried entrobac, gerwit var mı elinizde?
Merhaba, kuyruğunda nefes alıp verirken oynama var sürekli. Bu dediğiniz ilaçlar bende yok nerde bulabilirim ? İshal oldukça flagly veya nutrivita diare ilacını kullanıyorum. Dediğiniz gibi hastalığının başlarında solunum yolu enfeksiyonu için nutrivita ast fresh ilacını kullanmıştım. Fotoğrafları ekliyorum

Ekli dosyalar

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Merhaba, kuyruğunda nefes alıp verirken oynama var sürekli. Bu dediğiniz ilaçlar bende yok nerde bulabilirim ? İshal oldukça flagly veya nutrivita diare ilacını kullanıyorum. Dediğiniz gibi hastalığının başlarında solunum yolu enfeksiyonu için nutrivita ast fresh ilacını kullanmıştım. Fotoğrafları ekliyorum
Mamaist.com sitesinde bulabilirsiniz

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Merhaba bunlar işe yaramaz maalesef. Öncelikle röhmfried gerwit(multivitamin) ve entrobac(probiyotik) alınız bölünmüş olaralik. Bunları mamaist den almanızı tavsiye ederim. Başka bir yerden de bölünmüş olarak care4birds ornistop ya da ornispecial alın. Bu üst solunum yolları için kuşlara özel bir antibiyotik. İlacı direkt verirsek, kuş kaldıramaz. Çok ilaç kullanılmış. Önce Gerwit ve entrobac ile kuşu tedaviye hazırlamamız lazım. En son ne zaman ilaç kullandığınızı da yazın ki anribiyotik tedavisi için araya kaç gün koyacağımıza karar verelim.

Üst Alt