• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

MUHABBET KUŞUMUN BURNU TIKALI GİBİ

Bıcırık

Yeni Üye
Arkadaşlar öncelikle merhaba ben yeni üye oldum ve bir sorum var.Benim muhabbet kuşum bize geleli 1,5 - 2 ay oluyor.Dün gece hapşıruyordu.Hayır normalde de hapşırıyordu burnuna tüy kaçınca ama bana dün gece biraz fazla hapşırıyormuş gibi geldi.Bu sabah okuldan gelince biraz dışarı salayım dedim.Burun akıntısı,gözde sulanma,nefes alırken hırıltı falan yoktu.Halsiz de değildi,tüyleri de kabarmamıştı ama öterken burnu tıkanıkmış gibi sesler çıkarıyordu.Yani biz burnumuz tıkanınca böyle sümük sesi gibi sesler çıkarırız ya işte onun gibi sesler çıkarıyordu.Ama keyfi yerinde ne yapsam bilemedim.Bir de ben çok endişeliyim bu konularda yani hastalık hastasıyımdır.Bilgi sahibi olan biri lütfen yardımcı olabilir mi?Şİmdiden teşekkürler

Bıcırık

Yeni Üye
-Dışkısını kontrol etmiştim bir sorun yok.
-Burnu tıkanıkmış gibi sümük sesi vardı ama hırıltı yoktu arada öterken, bir yere uzanırken falan çıkarıyordu.biraz hapşırma var.
-Kabarıklık yok sadece kaşınırken kabarıyor sonra hemen düzeliyor zaten.
-Uyuklama yok her zamanki gibi hareketli ve normal.
-Ben haftada bir vitamin veriyorum ayrıca yine haftada bir marul veya elma gibi yiyecekler veriyorum.
-Ve son olarak annem içerisini havalandırmak için camı açıyor ama kapı kapalı oluyor acaba camı açtığı için mi soğuk kaptı ?Fotosunu koyamam şuan ama zaten normal gözüküyo sadece burnu tıkanıkmış gibi bir sümük sesi var.
Yardımınız için çok teşekkür ederim

Bıcırık

Yeni Üye
Bir şey daha sormak istiyorum kuşum ikide bir burnunu kaşıyıp duruyor acaba tıkalı diye mi? ???

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoş geldiniz 😊 Burun tıkanıklığı sebepleri nezle, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları. Multivitamin desteği ve bitki çayları iyi gelecektir ayrıca tuzlu su ile kuşun bir tüyü yardımı ile burnunu açabilirsiniz. Kusunuzun guzel bir resmini paylasin hem sitemizde yayinlanir gorsellerde hemde gordugumuz guzellige yorumlar yapariz :)

Son düzenleme: