• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşumun burnu kırıldı ve düştü

ebru1234

Yeni Üye
Muhabbet kuşumun burnunun bir kısmı kırılıp düşmüş kırılan kısmı kafes içerisinde bulamadm kısa bir zaman önce de kuşumun ayağı kırılmıştı. Neden böyle oluyor kuş kendine zarar mı vermek istiyor anlamıyorum. Lütfen burnu hakkında yardimci olun neden böyle oldu ve ne yapmalıyım Ekli dosyayı görüntüle 60604

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Eşi var mı acaba. Cere gitmiş durumu iyi görünmüyor 🥺 tekrardan vücut cereyi onarır mı bilmiyorum. Ilık suyla pamuğu nemlendirin çok ama çok hafif şekilde pansuman yapınız. Enfeksiyon kapmaması adına burun deliklerinin içine gelmeyecek şekilde rif ampul yada fucidin krem alıp kenarlara hafifçe sürünüz. Acıdan dolayı yemeyebilir takip edin yemezse kendiniz besleyin mama yaparak. Aklıma da başka bir şey gelmiyor 🫤 kanatlı uzman görmeli 🙏🏻

Son düzenleme:

ebru1234

Yeni Üye
Eşi var mı acaba. Cere gitmiş durumu iyi görünmüyor 🥺 tekrardan vücut cereyi onarır mı bilmiyorum. Ilık suyla pamuğu nemlendirin çok ama çok hafif şekilde pansuman yapınız. Enfeksiyon kapmaması adına burun deliklerinin içine gelmeyecek şekilde rif ampul yada fucidin krem alıp kenarlara hafifçe sürünüz. Acıdan dolayı yemeyebilir takip edin yemezse kendiniz besleyin mama yaparak. Aklıma da başka bir şey gelmiyor 🫤 kanatlı uzman görmeli 🙏🏻
Hayir eşi yok. Bir hafta once kanadının altında bir yara çikmıstı ondan sonra ayağını incitti şimdi de burnu boyle oldu veterinerin önerileriyle yarasını giderdik ama şimdi de burnunu yaraladı nedeni ne olabilir ?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Hayir eşi yok. Bir hafta once kanadının altında bir yara çikmıstı ondan sonra ayağını incitti şimdi de burnu boyle oldu veterinerin önerileriyle yarasını giderdik ama şimdi de burnunu yaraladı nedeni ne olabilir ?
Yanız çok kalıyor mu bazen stres kaynaklı durumlarda kendine zarar verebilir tüylerini yolma gibi ama cere nin çıkması komple hemde gerçekten ilginç. 🫤 Kafes te ona zarar verecek bir nesne var mı acaba. Kafes teli bazen göremiyoruz sivri kısmı falan olabiliyor. Gözleminiz altında olsun. Şuan ki durumu nasıl peki yemesi içmesi videosunu görebilir miyiz.

ebru1234

Yeni Üye
Yanız çok kalıyor mu bazen stres kaynaklı durumlarda kendine zarar verebilir tüylerini yolma gibi ama cere nin çıkması komple hemde gerçekten ilginç. 🫤 Kafes te ona zarar verecek bir nesne var mı acaba. Kafes teli bazen göremiyoruz sivri kısmı falan olabiliyor. Gözleminiz altında olsun. Şuan ki durumu nasıl peki yemesi içmesi videosunu görebilir miyiz.
Bazen yalnız kalıyor evet ama önceden boyle olmuyordu. Şu anda yemesi içmesi normal normal hareketlerini yapıyor ve eskisi gibi hareketli. Sadee burnunu kafese sürtüp kaşımak istiyor ona da engel olmaya çalışıyorum. Siz boyle soyleyince bir ay once de kuyruk kismindaki tuylerinden biri kopmustu o aklıma geldi kendisi mi yaptı acaba. Kafesteki nesneler hep vardı ve bir sorun olmuyordu. Bazen nefes alirken ses cikariyor video ekleyemedim buraya bir de burnu hakkında veterinere mesaj attım ve sadece pansuman yapın dedi ama yeterli olur mu bilemedim acikcasi. Bu arada ilginiz için de çok teşekkür ederim Ekli dosyayı görüntüle 60616

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Streamable.com üzerinden ekleyip linkini burada mesaj bölümünde paylaşın. Stres kaynaklı olabilir tabi ihtimal dahilinde. Pansuman yapınız ama cere kısmı yok et çünkü orası. Pansumanı da çok fazla yapmayın. Kendi haline bırakın cereyi.Gözlemleyin gidişata bakınız. O zaman enfeksiyon durumuna karşı merhemi kullanırsınız. Rica ederim 🌸 arkadaşlarımın da belki farklı yorumları olabilir. Ama video ekleyin dediğim yerden genel halini de bir bakalım

ebru1234

Yeni Üye
Streamable.com üzerinden ekleyip linkini burada mesaj bölümünde paylaşın. Stres kaynaklı olabilir tabi ihtimal dahilinde. Pansuman yapınız ama cere kısmı yok et çünkü orası. Pansumanı da çok fazla yapmayın. Kendi haline bırakın cereyi.Gözlemleyin gidişata bakınız. O zaman enfeksiyon durumuna karşı merhemi kullanırsınız. Rica ederim 🌸 arkadaşlarımın da belki farklı yorumları olabilir. Ama video ekleyin dediğim yerden genel halini de bir bakalım
Tamam önerilerinizi dikkate alacağım.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tamam önerilerinizi dikkate alacağım.
Umarım cere tekrardan oluşur 🥺🙏🏻 uzmanınız kanatlı hekimse irtibat halinde olunuz. Siz mutlaka yemesini içmesini takip ediniz. İçim cız etti gerçekten. Aklınızda soru olursa her zaman sorabilirsiniz. Ama gidişatı lütfen bizlerle paylaşın 🌸🙏🏻

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Malesef bu çocuğa yapacak başka bir şey yok denildiği gibi pansuman ve yemezse besleme yapın 👍yaranın nasıl oluştuğunu keşfetmek lazım kafes içinde sivri birşey var mı? Dışında sürtündüğü bir yer var mı? Kendisi mı yapıyor? Gözlemlemek gerek

ebru1234

Yeni Üye
Malesef bu çocuğa yapacak başka bir şey yok denildiği gibi pansuman ve yemezse besleme yapın 👍yaranın nasıl oluştuğunu keşfetmek lazım kafes içinde sivri birşey var mı? Dışında sürtündüğü bir yer var mı? Kendisi mı yapıyor? Gözlemlemek gerek
Kafeste yukarda fotoda da gözüken salıncağı var onu sallıyor onunla oynuyor belki o çarpmıs olabilir diye düşünüyorum. Beslenmesi gayet normal yiyor iciyor eskisi gibi, bazen burnunu kaşıyor sadece. Pansuman yapıp iyileşmesini bekliyorum. Önerileriniz için teşekkür ederim. Yaralanan yer tekrar eski haline gelir mi sizce?

Nxs

Yeni Üye
Kafeste yukarda fotoda da gözüken salıncağı var onu sallıyor onunla oynuyor belki o çarpmıs olabilir diye düşünüyorum. Beslenmesi gayet normal yiyor iciyor eskisi gibi, bazen burnunu kaşıyor sadece. Pansuman yapıp iyileşmesini bekliyorum. Önerileriniz için teşekkür ederim. Yaralanan yer tekrar eski haline gelir mi sizce?
salıncağı alın bence kafesten bide öyle bakın bi yerlerini yara yapacak mı bidaha diye.

burnu içinde 3-4 gün takip edin herhangi bi iyileşme olacak mı diye

asuna1821

Paylaşımcı
Evet yavaş yavaş toparlamaya başladı sanki, inşallah zamanla tamamen iyileşecek gibime geliyor.
Ekli dosyayı görüntüle 61000
gördüğümden beri takip ediyorum, burda yavrularımıza bi şey olunca sanki kendi yavruma bi şey olmuş gibi üzülüyorum. keşke her zaman sağlıkla mutlu yaşasalar😔 çok sevindim toparlanmasına umarım hızla iyi olur yavrunuz🙏🏻🥰💜

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşun ceresi neredeyse komple gitmiş. Muhabbet kuşu kendi kendine bunu nasıl yapabilir aklım almadı. Veterinere götürdünüz mü? Daha fazla sağa sola sürtüp enfeksiyon kapmasın bayağı açık yara gibi çünkü. Belki boyunluk takarlar… geçmiş olsun