• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun bacağı

Cagatay5097

Yeni Üye
Bir kaç gün önce muhabbet kuşum sol bacağını kullanamamaya başladı kafeste yemliğe felan giderken düşüyodu sürekli hemen veterinere götürdüm veteriner kırık felan olmadığını yalnız bacağına dokununca çekmeye başlıyo incinmiş olabilir dedi kafur merhem diye bir merhem verdi. Yalnız bir tanıdık bana bu durumun salmonella gibi bir hastalık olabileceğini söyledi. Kuşu şuan küçük bir kafeste tüneksiz bekletiyorum iştahı felan gayet iyi merhemini düzenli sürüyorum ama geçmedi merhemi sürerken hiç ısırmayan kuş çok şiddetli ısırmaya başladı ve sürekli kafesin çatısına tırmanıyo kuşun ve dışkısının fotoğrafını attım sizce endişelenicek birşey var mı birde bu merhem çok yoğun tedavisi bittikten sonra tüylerini dalinle yıkasam bir sıkıntı olur mu? İyi geceler

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz..salmonella teşhisi gözle konulmaz tahlil gerekir.kuşun dışkı çok iyi değil bu yüzden dışkı analizi öneririm bunun için istanbuldaysaniz avcılar üniversitesi veteriner bölümüne götürmeniz en doğru karar olur..vet size ne melhem verdi ?başka bir şey verdi mi?

Cagatay5097

Yeni Üye
Kayserideyim Erciyes Üniversitesi Veternerlik fakültesine götürdüm hekim bacağında bir sorun var dokunduğumda çekiyor bacağını belliki acı hissediyor dedi ama salmonelladan felan hiç bahsetmedi merhemin ismi kafur merhem fotoğrafını atayım merhemi kullan 4-5 güne geçmezse röntgenle bakalım dedi cumaya kadar kullanıcam merhemi geçmezse tekrar götürücem.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
O zaman merhemi kullanıp sonra röntgen için götürün ayrıca dışkı analizi isteyin  ;) geçmiş olsun

Cansuksee

Yeni Üye
Geçmiş olsun benzer bir olayı bizde yaşadık profilimdeki soru kısmından okuyabilirsiniz belki size bir yardımı dokunur. Benim kuşumun bacağında benzer bir sorun vardı röntgen çektiler kırık olmadığını incinme doku zedelenmesi olduğunu söylediler bana verdikleri kremler daha farklıydı bu bahsettiklerinizi ilk kez duyuyorum. Kremleri kullandık ama maalesef bir işe yaramadı. Size tavsiyem bir röntgen çektirmeniz çünkü baska türlü anlaşılmıyor. Benim kuşumun da tüyleri kremden ötürü sertleşmişti. Duru suyla hafif hafif ovalıyordum geçmeden dalin sürmeyin demişlerdi ilacın etkisini azaltmasın diye. Geçmiş olsun..

Üst Alt