• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Muhabbet kuşumun ayak rengi değişti

serenaysahb

Yeni Üye
Muhabbet kuşum bugün keyifsiz ve hapsırıyor şimdi fark ettiğimde ayağı morarmıs gibi neden bu

IMG_1557.jpeg

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Ayakta morarma bazen karaciğer kaynaklı olabilir ama ben bir problem göremedim. Tüneği kavrayabiliyor mu. Yada herhangi bir yara vs var mı. Streamable.com üzerinden kuşunuzun yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Birde beyaz peçeteye yada kağıda birden fazla taze dışkı fotosu atar mısınız. Son olarak herhangi bir takviye veriyor musunuz veriyorsanız bunlar nelerdir.

serenaysahb

Yeni Üye
Evet tüneği kavrayabiliyor, yara vs yok. Takviye olarak suyuna vitamin veriyorum veterinerin verdiği o da ara sıra o kadar. Link: Streamable Video

Foto:

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ayakta dediğim gibi problem göremedim. Kuşunuz kaç yaşında acaba bazen yaş itibariyle de renk değişimi olabiliyor. O kafese astığınız ballı krekeri vermeyin. Bal dedikleri şey bal değil kimyasal yapıştırıcı ile yapıyorlar bayatlamış yemlerden 🙁 Dışkılar sorunlu durmuyor fakat leke bırakmış. Düzenli olarak probiyotik ve multivitamin tavsiyesi yapabilirim size. Röhnfried ürünlerinden entrobac ve multivitamin gervit. Bu iki ürünü kuş yaşadığı müddetçe farklı günlerde ömür boyu verebilirsiniz. Entrobac temin ederseniz eğer dışkı leke bıraktığı için ilk etapta üç gün üst üste suyu tazeleyerek veriniz. Yada temin ediniz ürünleri. Bu konu altına güncelleme yapınız nasıl kullanılması gerektiğini söyleyelim size. Yalnız ürünler petshoplarda satılmıyor internet ortamında var bilginize 🖐🏻

serenaysahb

Yeni Üye
leke bırakan ne onu anlamadım çok teşekkür ederim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
leke bırakan ne onu anlamadım çok teşekkür ederim
Yani dışkı etrafında herhangi bir sıvı olmaması lazım. Ama bir iki kereliğine sorun yaratmaz hep lekeliyse dediğim gibi probiyotik kullanmakta fayda var 😊

Üst Alt