• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumun ayağında ki bileklik

Pamukboncuk

Yeni Üye
Muhabbet kuşumun ayağında mor bileklik var canını acıtır mı acaba ayağındaki bu şeyi bileklik yapmış olabilir mi

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tkff bilezik ölçüleri sabittir renkleri sabittir ona göre bakılır takılır. Bu senenin bileziği kahverengi mesela.muhabbet kuşlarında diğerleri değişkenlik gosterirmi bakmadim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Her kuşun bileziği farklıdır ölçüleri var örneğin 4.5 Jumbo muhabbete 4.0 yerli için kullanırsa Tabiki ayağına zarar verir.. Avrupa'da hepsinde bilezik var çünkü bileziksiz (kimliksiz ) yasaktır 👍 sizin kuşun sıkıntısı daha çok gagalanmis gibi görünüyor izi bana onu anlatıyor yanında başka kuş var mı?

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hayatımın yarısı yurtdışında geçti... Tüm kuşlar bilezikli... Burada da başlamış... Ama sanki kuşlar köle gibi muamele görüyor... Ben daha rahat olsunlar istiyorum... Sanki bileziksiz daha mutlular gibi...

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Abi bildigim kadarıyla bileziksiz kuşu ev dışında kimseye ispat edemezsin. Mesela sende katagorisinin en iyi kuşu var ama bilezik yok. Sonuç öyle bir kuş yok hükmündedir😁😁

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Defter usulu yapabilirler... Bu konuda çok duygusalım...

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Defter usulü olmuyor abi o bilezik takıldıgi zaman o kuşa kayıtlıdır. Tabi bu dediklerim konfederasyon bilezikleri için geçerli. Senin dediğin gibi olsa ben Daniel lutolfa senede 20 takım kuş satiyorum diye ortalıkta dolanirdim. 😁😁

Grpet

Müdavim
Üretici
bilezik aslında son derece önemlidir çünkü ksuun kimliği üreticisi yada ithal ise ülkesi belli olur boyutları konusunda yorumlar yazılmıs ayrıca renkleride farklıdır her yılın kendine göre rengi vardır mesela 2021 mor renktedir 14 yasında bir sultan papağınım var yasını tam oalrak bu sekilde biliyorum ve hangi ülkeden geldiğini

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hatta deftere 6 aylık veteriner ziyareti yapılıp kayıt edilmesi şartı koyabilirler...

Pamukboncuk

Yeni Üye
Her kuşun bileziği farklıdır ölçüleri var örneğin 4.5 Jumbo muhabbete 4.0 yerli için kullanırsa Tabiki ayağına zarar verir.. Avrupa'da hepsinde bilezik var çünkü bileziksiz (kimliksiz ) yasaktır 👍 sizin kuşun sıkıntısı daha çok gagalanmis gibi görünüyor izi bana onu anlatıyor yanında başka kuş var mı?
Evet vardı 3 kuştular