• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşumum kanadı 12 gündğr titriyor ve uçamıyor çünkü fare yapışkanına yapıştı

Asyabyr

Yeni Üye
Benim muhabbet kuşum 26 Ağustosta gece 1 de fare yapışkanına yapıştı.
Yakarcalar sinekler yapışsın diye kartona sürüp tavana asmıştık ve gece kafese koymaya çalışırken yapıştı. Hemen çıkardık yapışkandan ve ayçiçek yağı sürdük. Çıkarırken baya çırpındı ve kanatları zedelendi. Ben sivilce gibi yaralar gördüm bakınca ve bağrı felan morarmış. Yapıştığı günün sabahı dalinle biraz yıkadık yağdan kurtulup rahat etsin diye ama yağ geçmedi çünkü baya sürdük. Veteriner kanadı için bir şey yapmadı şırıngada ilaç verdi ama kanadındaki yapışkanlar geçmiş dedi. 10 gün sonra salabilirsiniz dedi ama biz 1 ay kafeste tutucaz. bugün 11. Gün ve tüylerinin içinde yağlar kurumuş halde sertleşmiş. Ve kanatları titriyor hala uçamıyor. Uçabilecek mi bu kuş? yerden masaya kadar uçabiliyor gerisi yok.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz :)
Kusunuza banyo yaptırın ve vetin dediği gibi uçurun bide mümkünse video veya foto görebilir miyiz

Asyabyr

Yeni Üye
ama bugün kanadında kırmızı bi kan toplamış gibi damar gördüm uçurmak zararlı olmasın? Dıştan böyle ama içi daha kötü duruyor

Asyabyr

Yeni Üye
Benim muhabbet kuşum 26 Ağustosta gece 1 de fare yapışkanına yapıştı.
Yakarcalar sinekler yapışsın diye kartona sürüp tavana asmıştık ve gece kafese koymaya çalışırken yapıştı. Hemen çıkardık yapışkandan ve ayçiçek yağı sürdük. Çıkarırken baya çırpındı ve kanatları zedelendi. Ben sivilce gibi yaralar gördüm bakınca ve bağrı felan morarmış. Yapıştığı günün sabahı dalinle biraz yıkadık yağdan kurtulup rahat etsin diye ama yağ geçmedi çünkü baya sürdük. Veteriner kanadı için bir şey yapmadı şırıngada ilaç verdi ama kanadındaki yapışkanlar geçmiş dedi. 10 gün sonra salabilirsiniz dedi ama biz 1 ay kafeste tutucaz. bugün 11. Gün ve tüylerinin içinde yağlar kurumuş halde sertleşmiş. Ve kanatları titriyor hala uçamıyor. Uçabilecek mi bu kuş?uçamıyor biz 2 kere saldık 5-6 kere kanat çırptı ama zararı olur mu? Acaba kanlı damar ondan mı? Uçabilecek mi bu kuş? Divana bile uçamıyor. Beklyoruz iyileşmesi için ama geç kalmayalım? Sizce tekrar veterinere gitsek mi? Elimle tutmak istemiyorum mikrop kapabilir ama iyice açınca biraz büyük bitane kırmızı damar gözüküyor yeni fark ettim damarı

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Geçmiş olsun bol bol fıs fısla banyo yaptırın derim inşaallah zamanla geçecektir

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Uçmasını engelleyecek bişey göremiyorum ama siz öyle düşünüyorsanız kafeste bir hafta dursun ama banyo tüyleri yenileyecek ve zamanls iyi olacak inşallah

Üst Alt