• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Geçmiş Olsun Muhabbet Kuşumu Yırtıcı Kuş Kapmaya Çalıştı

muhabbet2000

Paylaşımcı
Hala şokunu tam atlatamadım. Yüzüstü yatıyorken (kafese arkam dönük) kafeste bir sesler ve kuşumun ciyaklamasını duydum ve arkama döndüğünde ne gördüm dersiniz,kocaman bir şahin ya da atmaca. Cam sonuna kadar açıktı ve perde de sonuna kadar açıktı. Kuşum da tatlı tatlı ötüyordu, bir şekilde yırtıcı kuş gördü/duydu ve odama dalış yaptı. Çok hızlı gerçekleşti her şey. Bundan sonra tülü açık bırakmayı düşünmüyorum.

Kafesi şu anda dezenfekte ediyorum, yırtıcı kuş pençeleriyle asıldı çünkü, bakteri bulaşmasını istemiyorum.

Yeşili bol bir ilçede yaşıyorum, demek ki böyle şeyler olabiliyormuş😁

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Geçmiş olsun.

Eve kadar girmesi çok enteresan.
O refleksle cama doğru değilde eve doğru girse sizede zarar verebilirdi. Gerçekten şanslısınız.

Kuşa pence geçirmiş olabilir mi? Kontrol ettiniz mi?

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Hala şokunu tam atlatamadım. Yüzüstü yatıyorken (kafese arkam dönük) kafeste bir sesler ve kuşumun ciyaklamasını duydum ve arkama döndüğünde ne gördüm dersiniz,kocaman bir şahin ya da atmaca. Cam sonuna kadar açıktı ve perde de sonuna kadar açıktı. Kuşum da tatlı tatlı ötüyordu, bir şekilde yırtıcı kuş gördü/duydu ve odama dalış yaptı. Çok hızlı gerçekleşti her şey. Bundan sonra tülü açık bırakmayı düşünmüyorum.

Kafesi şu anda dezenfekte ediyorum, yırtıcı kuş pençeleriyle asıldı çünkü, bakteri bulaşmasını istemiyorum.

Çok geçmiş olsun

muhabbet2000

Paylaşımcı
Geçmiş olsun.

Eve kadar girmesi çok enteresan.
O refleksle cama doğru değilde eve doğru girse sizede zarar verebilirdi. Gerçekten şanslısınız.

Kuşa pence geçirmiş olabilir mi? Kontrol ettiniz mi?
11.katta yaşıyorum belki onun yaşam alanında olduğumuz için eve kadar girmiş olabilir. Ben de korktum zaten kuşla beraber, elim kadar pençeleri vardı neredeyse.

Kuşun her tarafına baktım, her hangi bir yara göremedim. Ve şu an çok mutlu, cıvıl cıvıl, az kalsın yem oluyordu ama hiç kafasına takmadı😁😁

Sati

Tutkulu
Geçmiş olsun,
Şahin olduğunu sanmıyorum, ama atmaca ihtimali kuvvetle muhtemel.

Benim muhitte de atmacalar, kumru guvercin saldırıyor eve kaçan kuşların peşinden giren bile gözlerimle gördüm.
Umarım tekrar yaşamazssınız...

mortsvivants🥈

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Atmacadır yüksek ihtimal, eve girmesi sahiden ilginç.

muhabbet2000

Paylaşımcı
Geçmiş olsun,
Şahin olduğunu sanmıyorum, ama atmaca ihtimali kuvvetle muhtemel.

Benim muhitte de atmacalar, kumru guvercin saldırıyor eve kaçan kuşların peşinden giren bile gözlerimle gördüm.
Umarım tekrar yaşamazssınız...
Olabilir hocam bilmiyorum. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim🙂

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Atmaca girmiş, av olarak görmüştür normal ancak dikkatli olun ucuz atlatmışsınız geçmiş olsun 🙏

Gugi1234

Aktif Üye

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Çok geçmiş olsun pencerelere sineklik taktırabilirsiniz daha garanti olur🙏🏾

Üst Alt