• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabbet kuşumu neden kaybettim

meysa

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
halsizlik, uçamama, sürekli uyuma
Hastalık Belirti Tarihi
14 Ağu 2023
Kullanılan İlaç
niacin vitamin vermit polygly
Merhaba 1 senedir beslediğim pamuk gibi bi muhabbet kuşum vardı uzun zamandır mantarı vardı suluğuna ilaç almıştım niacin kullanıyodu uzun zamandır sonra kakası sulu hale dönünce endişelendim bir de göz çevresi tüyleri dökülmeye başladı bir anda durgunlaştı hemen veteriner bulup sordum maalesef çok bilgili değiller bu 1. hatam oldu sanırım. veteriner bana mantar ilacını bırak ondan ishal oluyo olabilir dedi(ben de bıraktım 2. hatam) polygyl antibiyotik ve vermit verdi antibiyotik zararlı olur diye baya bi yazı okudum vermemeye karar verdim ama mantar ilacını da kesmiştim kuşum kötüleşince antibiyotik vereyim en iyisi dedim sanki daha da kötü oldu uçamamaya başladı 2 gün içinde pamuğumu kaybettim ölmeden veterinere götürdüm ama onlar da beni geri yolladı gerçekten o kadar üzgünüm ki sürekli kendimde suç arıyorum neyi yanlış yaptım pamuğum neden hemen vefat etti keşke buraya yazsaydım belki daha tecrübeli birileri olurdu yardımcı olursanız çok sevinirim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Maalesef Türkiye'de kanatlı uzman sayısı çok az. Bu konuda hepimiz muzdaribiz. 🙁 kuşunuzda göz çevresinde tüy dökülmesi olduysa solunumla ilgili problem olabilir. Net bilgiler için röntgen çekilmesi ve aynı zamanda dışkı tahlili olması gerekirdi. Başınız sağolsun bu acıyı yaşamış biri olarak sizi çok iyi anlıyorum 😔 hiçbiri birbirinin yerini tutmaz ama yeni bir can sahiplenebilirsiniz. 🙏🏻

meysa

Aktif Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Maalesef Türkiye'de kanatlı uzman sayısı çok az. Bu konuda hepimiz muzdaribiz. 🙁 kuşunuzda göz çevresinde tüy dökülmesi olduysa solunumla ilgili problem olabilir. Net bilgiler için röntgen çekilmesi ve aynı zamanda dışkı tahlili olması gerekirdi. Başınız sağolsun bu acıyı yaşamış biri olarak sizi çok iyi anlıyorum 😔 hiçbiri birbirinin yerini tutmaz ama yeni bir can sahiplenebilirsiniz. 🙏🏻
çok teşekkür ederim cevabınız için😞 o kadar üzgünüm ki anlatamam sanki canımın bir parçası gitti.. elimden bir şeyler gelmemesi en yıpratıcı olan. göz çevresi tüylerinin dökülmesi mantar kaynaklı sanmıştım kreme devam ettim ama etkisi olmadı demek ki gittikçe kötüleşti maalesef.

Üst Alt