• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Muhabbet kuşumda sorun mu var ?

Sati

Aktif Üye

ekrmkuş

Aktif Üye
Burası gönüllü bir platform. Çıkar gözetmeksizin insanlar bildiğini paylaşıp yardımcı olmaya çalışıyor. 24 saat forumda bekleyip sizin gibi hadisizler gelsinde yorum yapalım diye beklemiyoruz. Kaldıki acil olmayan bir konuda şu üslubunuza bir bakın. Beğenmiyorsanız çıkışı kolaylıkla bulabilirsiniz.
Abla sakin benim a daha acemiyim anlık korkuyla yazdım kuşa bişey olur diye

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Evet kanatlar düşmüş. Dediğim gibi popoda hissedebilir şekilde sertlik var mı. Belirtileri yanında olduğunuz için daha iyi bilirsiniz. Siz gözlemleyin. Yakın zamanda netleşir.

Sati

Aktif Üye
Evet kanatlar düşmüş. Dediğim gibi popoda hissedebilir şekilde sertlik var mı. Belirtileri yanında olduğunuz için daha iyi bilirsiniz. Siz gözlemleyin. Yakın zamanda netleşir.
Merhabalar,
Poposunun 1 parmak kalınlıgında diyim gögüsüne doğru sertlik te var evet, oynaşmaları tamam da bunların çiftleştigine şahit olmadık o şaşırtıcı :D

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Merhabalar,
Poposunun 1 parmak kalınlıgında diyim gögüsüne doğru sertlik te var evet, oynaşmaları tamam da bunların çiftleştigine şahit olmadık o şaşırtıcı :D
Çiftleşme değil kızgınlık yumurtası atabilir 🙂Ama kesin konuşamayız biraz daha gözlemlemek gerek.

Sati

Aktif Üye
Çiftleşme değil kızgınlık yumurtası atabilir 🙂Ama kesin konuşamayız biraz daha gözlemlemek gerek.
Bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim.
Bekleyip göreceğiz artık ben hastalanma durumu gibi bişe varmı diye meraklanmıştım anlaşılan çok şükür yok doğal durumlar,
Saolun var olun.

Sati

Aktif Üye
Merhabalar,
Aşağıdaki manzara ile karşılaştık, zeytin yağı ile yumuşatarak temizledik kurumuş haldeydi,
Doğru mu yaptık ? bide bu durum birşeyin habercisi olabilir mi ?
Sularına probiyotik ve multivitamin desteği de ekledim.
WhatsApp Görsel 2025-05-04 saat 14.47.24_e4714128.jpg

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Merhabalar,
Aşağıdaki manzara ile karşılaştık, zeytin yağı ile yumuşatarak temizledik kurumuş haldeydi,
Doğru mu yaptık ? bide bu durum birşeyin habercisi olabilir mi ?
Sularına probiyotik ve multivitamin desteği de ekledim.
Ekli dosyayı görüntüle 85761
Dışkı birikmesi mi olmuş. sanırım kabız olmuş yavrucak. Takviyelere başladınız mı probiyotik vermeye. Kabızlık çekiyorsa ağzına bir iki damla zeytinyağı damlatın. Bağırsakları yumuşatır. Probiyotik ile de destekleyin. Genel hal ve hareketleri nasıl.

Sati

Aktif Üye
Dışkı birikmesi mi olmuş. sanırım kabız olmuş yavrucak. Takviyelere başladınız mı probiyotik vermeye. Kabızlık çekiyorsa ağzına bir iki damla zeytinyağı damlatın. Bağırsakları yumuşatır. Probiyotik ile de destekleyin. Genel hal ve hareketleri nasıl.
Probiyotik ve multivitamin damlalarından ekledim sularına kullanım talimatına göre
Zeytin yagı da damlatalım, hal ve hareketlerinde sorun yok çok şükür.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Probiyotik ve multivitamin damlalarından ekledim sularına kullanım talimatına göre
Zeytin yagı da damlatalım, hal ve hareketlerinde sorun yok çok şükür.
Suluğa hem multivitamin hemde probiyotik eklemeyin. Farklı günlerde ekleme yapın. Misal pazartesi multivitamin çarşamba probiyotik gibi.

Sati

Aktif Üye
Suluğa hem multivitamin hemde probiyotik eklemeyin. Farklı günlerde ekleme yapın. Misal pazartesi multivitamin çarşamba probiyotik gibi.
Aynı anda eklemedik, fakat 2 ayrı suluk olarak taktık.
Çıkartalım mı ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Rahat bi şekilde tuvaletini de yaptı, normal vaziyette dışkısı da ne katı ne cıvık yani.
İştahı da yerindeyse takip edin ve kilo kontrolü yapın kilo kaybı varsa takviye besleme yapın destek verin 👍

Sati

Aktif Üye
İştahı da yerindeyse takip edin ve kilo kontrolü yapın kilo kaybı varsa takviye besleme yapın destek verin 👍
Hocam kilo fazlamız var eksiğimiz yok bence :D, hassas tartım olmadığı için net şu kiloda diyemiyorum ama biraz irice bu eşler.
Takviye besleme de yapıyoruz 2 güne bir aslında,
Pancar, havuç, nane, iyi haşlanmış yumurta, mısır unu, irmik ince rendeden geçerek karıştırıp veriyoruz çılgınlar gibide yiyorlar.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hocam kilo fazlamız var eksiğimiz yok bence :D, hassas tartım olmadığı için net şu kiloda diyemiyorum ama biraz irice bu eşler.
Takviye besleme de yapıyoruz 2 güne bir aslında,
Pancar, havuç, nane, iyi haşlanmış yumurta, mısır unu, irmik ince rendeden geçerek karıştırıp veriyoruz çılgınlar gibide yiyorlar.
Tamam eğer öyle diyorsanız bir sıkıntı yok demektir ama yinede bir mutfak Terazisi bulundurup kontrol etmek iyidir 👍
Birde genel durumlarını daha detaylı anlayabilmemiz için video eklerseniz daha net yorumlar alırsınız

Sati

Aktif Üye

Sati

Aktif Üye
Kuşlarda gözle görünen bir sorun yok maşallah iyi görünüyorlar 👍
Maşallah,
Kızımız kuyruğunu sektirip duruyor, kanat düşük, hastalık belirtisi de yok, çiftleşme belirtisi de yok eşine pas vermiyor erkek 50 takla atıyor ama :D dişi de tık yok
Konuyu bu sebeplerle açmıştım aslında, sizin yorumunuz nedir yumurtlama konusunda ?

Üst Alt