merhaba 4 gündür elle besleme yapıyorum zeolit tozunu da veriyorum bunlara ek olarak ayrı ayrı probiyotik gervit de verdim suyuyla bugün elle beslememim 5. günü olacak aksamları besliyorum genelde ancak bugün inanılmaz kustu ve halsizlesti tekrardan sabah kafesi kontrol ederken de gece kustugunu gördüm ne yapacagımı sasırmıs durumdayım bu kusmaşarı normal mi tedavi sürecinde yoksa olmamalı mı güncel dıskının fotografını da bırakıyorum buraya
@Ayvalık Jumbo Muhabbet @Şehmus BAKIR
Merhaba, kusma davranışınjçun tedavilere rağmen tekrar etmesinin bir kaç sebebi olabilir;
1- Geri bulaş: Tedavi sırasında, yemlik ve sulukları günlük çamaşırsuyu eklenmiş su ya da virkon s le temizlemediyseniz, mantar geri bulaşmış olabilir. ( kusmuk, dışkı, ağız salgısı vs) Ayrıca dışkı, kusmuk bulaşmış heryer temizlenmeliydi.
2- Veterinerin teşhisi yanlış olabilir. Kuş candida değilse (kursak mantarı), megabakteriyse fungistop da zeolit tozu da tam işe yaramaz. Kuş tedavi sonrası rahatlar ama hastalık 1 hafta-10 gün içinde geri döner. Onun tedavisi daha zor ve uzun sürer maalesef. İlacı da daha pahalıdır. Amphotericin b. Ancak büyük kuş toptancılarından ya da yurtdışından getirtilir. Tam teşhis koyulsa iyi olur bu tedaviye başlamadan önce
3- Kuş aslında hasta değildir ama evde didiklediği zehirli ya da yarı zehirli bir bitki olabilir. Herhangi yememesi gereken bir şeyi düzenli olarak tüketiyordur. Mesela yapıştırıcı, boya vs gibi
4- Yeminiz kaliteli bir marka değilse, kuşa düzenli verdiğiniz bir gıda varsa olabilir. Mesela marul kusturur.
5- kuş kurdak mantarı değil de trikonomis olabilir. Bu hastalık da kusturur. Bu hastalığın belirtilerinden biri dilini ağız içinde döndürme hareketidir.
Zeolitli beslemeyi 7 güne tamamlayalım. 10.güne kadar da uzatabiliriz. Siz de üstte yazdıklarımı bir düşünün. Kuşa uyan, gözlemlediğiniz bir madde var mı diye